Autor Subiect: Toleranta  (Citit de 76884 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

optimus sum

• Vizitator
Răspuns: Toleranta
« Răspuns #135 : Vineri, 20 Mai 2011, 22:35 »
sunt la concert. ma distrez cu jumate din inima ... jumatea cealalta e in alta parte... poate timpul va face sa uit...poate nu...

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #136 : Vineri, 20 Mai 2011, 22:40 »
timpul...de ce timpul?...nimeni nu trebuie sa decida pentru noi...trebuie sa avem curajul sa  hotaram singuri ce e bine pentru noi..

chiar ce cauti aici?...te asteptam maine sa-mi povestesti cum a fost :( :(

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #137 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 04:50 »
la numarul 5 raspunsul a fost si va ramane nu ... asa sunt construit, nu ma pot schimba...probabil ca voi ramane singur toata viata din cauza acelui nu , dar nu-l pot face da oricat as incerca ...
si iti multumesc pentru ca imi esti aproape si ma faci sa mai vars din preaplinul amarului care ma sufoca cateodata ...
:) poate ar trebui sa facem un topic cu asta ... unde sa mai descarcam din noi veninul tristetii... :P

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #138 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 10:27 »
la numarul 5 raspunsul a fost si va ramane nu ... asa sunt construit, nu ma pot schimba...probabil ca voi ramane singur toata viata din cauza acelui nu , dar nu-l pot face da oricat as incerca ...
si iti multumesc pentru ca imi esti aproape si ma faci sa mai vars din preaplinul amarului care ma sufoca cateodata ...
:) poate ar trebui sa facem un topic cu asta ... unde sa mai descarcam din noi veninul tristetii... :P

pentru a putea schimba ceva gresit la noi, in primul rand trebuie sa constientizam ca gresim....daca nu poti schimba asta, inseamna ca situatiile conflictuale nu te deranjeaza si ca poti trai cu ele foarte bine...Pentru mine starile conflictuale reprezinta un factor de stres. De cele mai multe ori prefer sa las de la mine tocmai pentru a dezamorsa un conflict...Bine asta nu inseamna ca renunt la principiile mele...o fac doar aparent..ii las celuilalt impresia ca are dreptate daca vad ca nu vrea sa renunte in niciun fel la pozitia lui...stii vorba aia "cel mai destept cedeaza  :P"

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #139 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 11:41 »
daca vrei un sfat sincer... gresesti !
faptul ca tu treci peste principiile tale, ca lasi de la tine, omul care te iubeste il simte...nu faci decat sa-ti creezi complexe si frustrari pe care partenerul , daca are macar un strop de empatie cu tine , ti le simte si-si creeaza la randul lui altele... ATENTIE ! modul in care procedezi duce exact la o ruptura... cearta-te, bate-te , fa orice , dar nu lasa de la tine fara lupta... poate chiar " lupta" asta, este asteptata, de partener...

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #140 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 13:40 »
daca vrei un sfat sincer... gresesti ! faptul ca tu treci peste principiile tale, ca lasi de la tine, omul care te iubeste il simte...nu faci decat sa-ti creezi complexe si frustrari pe care partenerul , daca are macar un strop de empatie cu tine , ti le simte si-si creeaza la randul lui altele... ATENTIE ! modul in care procedezi duce exact la o ruptura... cearta-te, bate-te , fa orice , dar nu lasa de la tine fara lupta... poate chiar " lupta" asta, este asteptata, de partener...
ok...si ce se intampla daca am un partener ca tine, incapabil sa-si reconsidere pozitia pentru a depasi un conflict :o...unde duce lupta noastra? cred ca nu mai inteles...aici nu vorbim despre principiile care tin de fiinta noastra, care ne definesc ca persoana si fara de care nu mai suntem noi...De exemplu daca partenerul meu vrea sa mergem duminica asta la pescuit si nu sa escaladam muntele si daca vad ca lucrul asta este foarte important pentru el, nu ma voi incapatana in dorinta mea de a merge la munte...voi merge cu el la pescuit (chiar daca nu imi place sa zicem, dar imi place  :D) si voi incerca sa ma simt bine acolo (prinzand fluturi, facand plaja, citind, etc), cu conditia ca data viitoare sa-mi fie satisfacuta dorinta mea de a merge la munte... Sau sa presupunem ca tu esti vegetarian iar eu nu. Nu m-as angaja in polemici  interminabile cu tine cu privire la avantajele pe care le aduce carnea in alimentatia noastra. As respecta dorinta ta de a fi vegetarian, chiar daca eu sunt convinsa ca e o tampenie. Cu totul altceva este daca partenerul meu vrea de exemplu sa facem sex in grup, sau sa ne drogam, ori sa-mi schimb religia sau imi impune sa ma imbrac intr-un fel care nu ma reprezinta...chestii care tin de propria mea individualitate, de eul meu...Cred ca pana la urma tine de maturitatea emotionala a fiecaruia...sa stii cand sa porti o lupta... sa stii cand sa inchei un armistitiu...sa stii cand sa daruiesti si cand sa primesti. Depinde ce alege fiecare....sa aiba intotdeauna dreptate sau sa ramana in relatie ???

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #141 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 13:45 »
erata: m-ai inteles  :) scuze ...numai cine nu munceste, nu greseste :D

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #142 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 13:53 »
daca vrei un sfat sincer... gresesti ! faptul ca tu treci peste principiile tale, ca lasi de la tine, omul care te iubeste il simte...nu faci decat sa-ti creezi complexe si frustrari pe care partenerul , daca are macar un strop de empatie cu tine , ti le simte si-si creeaza la randul lui altele... ATENTIE ! modul in care procedezi duce exact la o ruptura... cearta-te, bate-te , fa orice , dar nu lasa de la tine fara lupta... poate chiar " lupta" asta, este asteptata, de partener...
ok...si ce se intampla daca am un partener ca tine, incapabil sa-si reconsidere pozitia pentru a depasi un conflict :o...unde duce lupta noastra? cred ca nu mai inteles...aici nu vorbim despre principiile care tin de fiinta noastra, care ne definesc ca persoana si fara de care nu mai suntem noi...De exemplu daca partenerul meu vrea sa mergem duminica asta la pescuit si nu sa escaladam muntele si daca vad ca lucrul asta este foarte important pentru el, nu ma voi incapatana in dorinta mea de a merge la munte...voi merge cu el la pescuit (chiar daca nu imi place sa zicem, dar imi place  :D) si voi incerca sa ma simt bine acolo (prinzand fluturi, facand plaja, citind, etc), cu conditia ca data viitoare sa-mi fie satisfacuta dorinta mea de a merge la munte... Sau sa presupunem ca tu esti vegetarian iar eu nu. Nu m-as angaja in polemici  interminabile cu tine cu privire la avantajele pe care le aduce carnea in alimentatia noastra. As respecta dorinta ta de a fi vegetarian, chiar daca eu sunt convinsa ca e o tampenie. Cu totul altceva este daca partenerul meu vrea de exemplu sa facem sex in grup, sau sa ne drogam, ori sa-mi schimb religia sau imi impune sa ma imbrac intr-un fel care nu ma reprezinta...chestii care tin de propria mea individualitate, de eul meu...Cred ca pana la urma tine de maturitatea emotionala a fiecaruia...sa stii cand sa porti o lupta... sa stii cand sa inchei un armistitiu...sa stii cand sa daruiesti si cand sa primesti. Depinde ce alege fiecare....sa aiba intotdeauna dreptate sau sa ramana in relatie ???

in principiu ai dreptate, in teorie... in practica , ce spui tu este o utopie.. poate ca daca tu vrei pe munte si el vrea la pescuit , ar fi mai bine sa mergi tu pe munte si el la pescuit... nu cred ca un comromis din partea ta il va face pe el mai fericit si pe tine cu siguranta ca nu ... lasati-va dorintele de multumi partenerul cu orice chip la o parte... te-ai gandit ca poate te iubeste tocmai pt exista aceste diferente ? iar daca eu sunt vegetarian si ea mananca carne si daca vrea sa ma schimbe , o ascult si fac ca mine , eventual ii cedez un pic , cat sa se simta bine , si eu imi vad de treaba fara sa ma deranjeze ...pentru ca atunci cand ea este convinsa ca imi face rau ca nu mananc carne, inseamna in primul rand ca-i pasa de mine... si asta este cel mai important , sa-ti pese... daca mi-ar fi respectat dorinta de a fi vegetarian fara sa incerca sa-mi modifice regimul , as fi crezut ca nu-i pasa ... atata timp cat face o gresala doar din dorinta pura de a-mi face bine , din grija fata de mine , e permisa si binevenita... as rade in soare sa vad ca-i pasa ...asta e tot ce conteaza , nu altceva ...sa-ti pese ...asta e iubire fortuna...
la polul opus este indiferenta ...
de asta ura este acelasi lucru cu dragostea ..pentru ca si cand urasti si cand iubesti , iti pasa...

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #143 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 14:32 »
offffff ce capos esti >:( as sta de vorba cu tine ore intregi si poate pana la urma te-as face sa privesti altfel problema, dar din pacate am de facut o ciorba si niste friptura...altfel copilul meu  va manca alune si biscuiti saptamana viitoare :D ...voi lasa discutia asta deschisa ...

oricum a-i face o placere persoanei iubite, atata timp cat tie nu-ti displace in totalitate...nu mi se pare chiar un compromis... :)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #144 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 14:50 »
Citat din: optimus sum
poate ca daca tu vrei pe munte si el vrea la pescuit , ar fi mai bine sa mergi tu pe munte si el la pescuit...
ati putea merge la munte si sa pescuiti pastravi :P

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #145 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 15:03 »
t...
[/quote]

buna idee :)..si uite asa se fac concesiile :)

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #146 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 15:17 »
Citat din: optimus sum
poate ca daca tu vrei pe munte si el vrea la pescuit , ar fi mai bine sa mergi tu pe munte si el la pescuit...
tu tii cu ursu ? poate fiecare avem nevoie de un moment de solitudine...
stii cum este, lasa-a singur sa ma pot gandi ...latine... ;D

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #147 : Luni, 23 Mai 2011, 09:43 »
cu toleranta, @optimus  ;)

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #148 : Luni, 23 Mai 2011, 09:44 »
erata:"stii cum este, lasa-a singur sa ma pot gandi ...latine..."
trebuie: Stii cum este; lasa-ma singur sa ma pot gandi la tine . Scuze

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #149 : Luni, 23 Mai 2011, 10:09 »
cand linistea mi-a vorbit, am gasit si toleranta ...
nihil sine deo