Arhiva > Arhiva

Toleranta

<< < (57/62) > >>

steliana:
Acceptarea inseamna un acord ...! Cu perfectiunea ... in acceptare bine-rau ...  si daca ego-ul decide  echilibrul?
Toleranta sau intolerata? Fata de ce?

admin:
Toleranta trebuie sa fie ceva natural, nu fortat, nu educat, nu impus. Pentru ca doar atunci are efect. Sentimentul asta de acceptare vine dintr-o resursa nealterata de conservatorismul primitiv. Egoismul, teritorialitatea si detasarea elitista afecteaza si depreciaza major toleranta.

steliana:
Perfect, de acord!
Psihologia individuala este - in mare masura - un produs al sistemului social.

Ceva ce imi place si poate nu doar mie

Cred ca m-as intoarce sa traiesc cu animalele,
Sunt ata de placide si sigure de sine,
Stau si ma uit la ele indelung.
Ele nu-si ies din fire si nu se plang de soarta lor,
Nu cunosc noptile albe de veghe si lacrimi pentru pacatele lor,
Nu-mi fac greata discutand despre datoria lor fata de Dumnezeu,
Nici unul nu-i nemultumit, nici unul nu-i apucat de patima proprietatii,
Nici unul nu-ngenucheaza inaintea celuilalt,
Nici inaintea vreunui stramos care a trait cu mii de ani in urma,
Nici unul pe fata pamantului nu este respectabil sau mizerabil.
- WALT WHITMAN -

Sara:

--- Citat din: steliana din Vineri, 02 Decembrie 2011, 13:02 ---si daca ego-ul decide  echilibrul?
--- Terminare citat ---
Daca ego-ul decide ceva, clar nu va fi echilibrul. Pentru ca ego-ul prin definitie nu este pro echilibru, ci est pro EL insusi. Ego-ul vizeaza propria persoana, la modul egoist.
Echilibrul alticineva il decide, sau il cheama, si ala este zic eu - Sinele, total diferit de ego. Ego este ratiunea aia orgoliosa, sinele este partea aia din tine sensibila, care iti da un imbold sa faci ceva, si apoi vine ego-ul si spune: "da' ce, eu sunt mai prost? nu fac asta!"

--- Citat din: steliana din Vineri, 02 Decembrie 2011, 13:02 ---Toleranta sau intolerata? Fata de ce?

--- Terminare citat ---
Toleranta, intoleranta/respingerea, acceptarea fata de tot ceea ce este in jur.
Tolerez nesimtirea, constienta fiind ca nu pot face educatie cuiva (in afara copilului meu si a mea).
Nu tolerez, deci resping, si resping vehement minciuna. Asta inseamna ca ceea ce resping nicidecum nu intentionez sa accept si, nici sa tolerez.
Accept ca esti o persoana diferita de mine, nu ma deranjeaza diferentele si atata timp cat binele tau nu afecteaza binele meu, te accept cu toate cele.

almi_gabi:

--- Citat din: Sara din Duminică, 11 Decembrie 2011, 14:36 ---......
Accept ca esti o persoana diferita de mine, nu ma deranjeaza diferentele si atata timp cat binele tau nu afecteaza binele meu, te accept cu toate cele.

--- Terminare citat ---

aici depinde de perspectiva din care privesti lucrurile - s-ar putea ca binele celulalt sa reprezinte, daca nu neaparat raul, mai putin binele meu sau al celor apropiati si aici intervine gradul de cultura al fiecaruia , chiar temperamentul, starea sociala, diferentele de opinii despre cat de mult tolerez
unii spun ca toleranta este un defect de caracter ( o slabiciune) altii ca ar fi o calitate
eu cred ca toleranta este o componenta a caracterul unei persoane - o ai sau nu

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă