Arhiva > Arhiva
Toleranta
marcutza:
--- Citat din: almi_gabi din Joi, 08 Septembrie 2011, 20:48 --- toleranta ne ajuta sa acceptam ceea ce nu putem schimba
- pai daca acceptam ceea ce nu putem schimba asta inseamna ca suntem toleranti sau indiferenti !!?? avem un grad de toleranta doar pentru ca stim ca nu putem schimba si atunci nu ne mai batem capul ?
--- Terminare citat ---
@gabitza, toleranta intinsa la maxim poate deveni(de partea cealalta) indiferenta sau ipocrizie sau frustare sau rautate sau interes meschin sau o bunavointa de prost gust samd
almi_gabi:
eu cred ca toleranta este modul de a inţelege credinţele, riturile şi obiceiurile altora fără sa fie neaparat necesar sa le impartasim ci doar sa le acceptam si sa ii intelegem ca o fac datorita propriei viziuni a vietii.
pare mai usor sa tolerezi ceva unui om daca acel lucru nu te afecteaza - mai greu este momentul in care ceea ce face, spune sau reprezinta un om iti afecteaza propriile convingeri
luciamanta:
Dan Puric spune că toleranţa este un artificiu. Eu cred ca toleranţa este un mod echilibrat de coexistenţă.
julia:
foarte frumos spus
un fel de "traieste si lasa-l si pe altul sa traiasca"
Sara:
--- Citat din: luciamanta din Sâmbătă, 22 Octombrie 2011, 19:43 ---Eu cred ca toleranţa este un mod echilibrat de coexistenţă.
--- Terminare citat ---
Toleranta poate fi un prim pas catre un mod echilibrat de coexistenta. Toleranta nu aduce cu sine neaparat si linistea sau acceptarea. Tolerez, tolerez, dar pana cand?
Acceptarea este cea care iti aduce echilibrul. Odata ce accepti, intelegi si mergi mai departe.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă