Arhiva > Arhiva
Toleranta
balanta:
optimus ...mie nu-mi este inca clar cum e cu ...zen
micaela:
--- Citat din: balanta din Vineri, 10 Iunie 2011, 09:02 ---cand eram mai tanara eram mai toleranta dar mai vehementa imi a sustine principiile si ideile despre viata...acum ma tem si sa stiti ca nu-mi convine, ca am devenit mai putin toleranta si mult mai putin vehementa...adica pur si simplu daca nu imi convine ceva ..renunt pur si simplu...plec...din locul respectiv...din momentul respectiv...de langa persoana respectiva...nu mai am puterea de a fi toleranta...sau nu mai am rabdare...sau am obosit...dezamagirile au fost atat de multe (probabil pe masura pretentiilor mele)...incat si toleranta e direct sau invers proportionala cu ele...aproape ca imi vine sa traiesc singura ca sa nu fiu nevoita sa tolerez...nu stiu daca pot transmite exact ce simt...uneori cuvintele exprima altceva sau simtirile noastre sunt denaturate de ele ( de cuvinte)
--- Terminare citat ---
inteleg foarte bine. am simtit si eu asta, uneori.
optimus sum:
--- Citat din: balanta din Vineri, 10 Iunie 2011, 09:14 ---optimus ...mie nu-mi este inca clar cum e cu ...zen
--- Terminare citat ---
zen spune ca sa elimini din minte orice intrebare , orice sentiment care te perturba si sa iti linistesti freamatul interior cautand sa devii una cu universul care te inconjoara . sa lasi sa treaca prin tine fara sa te opui tot suvoiul de griji , necazuri, bucurii, sau dorul si sa traiesti pur si simplu fara ele.
uite de exemplu un copac ...nu-i pasa ca langa el se agita si freamata atatea evenimente, nu-i pasa ca vrabiile ce poposesc pe crengile lui fac o larma de nedescris...el isi trage seva din pamant , isi dezvolta coroana , evolueza si face ce are de facut indeplinind un singur rol pe care dumnezeu sau universul i l-a acordat ...sa existe...
cand ti-e foame , mananca , cand ti-e somn , dormi ...
balanta:
ok...atunci trebuie sa-mi sterg tot ce am pe creier si ca evolutie si ca cunoastere si atunci o sa fiu zen ;)
micaela:
nu asta a vrut sa spuna....e greu de explicat....
intoarcerea in sine...revenirea la "a fi" si atat...golirea mintii de ganduri (destul de greu, ca sunt multe si galagioase).....
a fi, aici si acum, desprins de cunoasteri, concepte, judecati etc... e o stare la care se ajunge destul e greu...se invata....si foloseste.
nu stiu sa-ti explic bine....trebuie citit si gandit foarte mult in sensul asta ca sa poti intelege.
meditatia...golirea mintii este o cale foarte buna de linistire, de regasire a echilibrului interior
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă