Comunicari, anunturi, precizari, sugestii, tutoriale si regulament > Regulament, comunicari, precizari, tutoriale si probleme tehnice
Precizari
admin:
Doresc sa va informez cu privire la cateva modificari de program pt actiuni 2012. Datorita organizarii unui grup 2 Spania, am fost nevoit sa fac urmatoarele modificari:
1. Excursia din Italia de nord am mutat-o cu cateva zile mai devreme. Calendarul acestei excursii apare acum modificat pe forum, urmand sa fie corectat si pe prima pagina a site-ului, la sectiunea Calendare si Inscriere in taberele Singles Camp. Programul actual este 9 - 18 mai in loc de 15 - 25 mai.
2. Am anulat Delta din primavara (27 - 31 mai). Nu mai apare pe forum, urmeaza sa fie stearsa si din calendarul lunii mai si din Inscriere in taberele Singles Camp.
3. Am adus Transalpina mult mai aproape, imediat dupa deschidere (Soseaua Transalpina este inchisa oficial traficului intre 1 nov 2011 si 15 aprilie 2012), pt a putea insoti si coordona personal grupul. Data de desfasurare: 27 - 29 aprilie.
4. Am extins excursia din Bucovina cu o zi, acum este o excursi de 4 zile, respectiv 3 nopti. Asta pt ca este o deplasare lunga si pt ca vreau sa acoperim mai bine si mai relaxat zona.
5. Pentru doua din excursii caut voluntari pt organizare. Este vorba de excursia la Cozia si Cheile Turzii. Am sa comunic exact ceea ce este nevoie sa faca si facilitatile de care beneficiaza. La Cheile Turzii nu pot participa in mod sigur, pt Cozia exista ceva sanse, dar nu vreau sa tin o astfel de excursie cu un organizator incert. Cine doreste si se ofera voluntar sa organizeze aceste doua excursii, va rog sa ma contacteze pe office@singlescamp.ro. O sa aiba tot suportul meu, toata logistica, va fi insa nevoie sa coordoneze si sa supervizeze desfasurarea excursiei.
Cu aceste modificari, calendarul va fi cel final, nu mai urmeaza sa se mute sau sa se anuleze ceva. Vor mai aparea insa si alte actiuni pe care le am in obiectiv:
- tabara pt parinti uniparentali si copiii lor (in vacante si cand vremea permite desfasurarea de actiuni outdoor)
- tabere periodice New Entry
- tabara de dezvoltare personala.
admin:
Azi am sa afisez la fiecare topic, lstele cu cei care s-au inscris sau doar si-au manifestat intentia de a participa. Datele sunt preluate din raspunsurile la chestionar, din inscrierile facute pe site, pe forum sau transmise Email.
Exista membrii care s-au inscris la mai multe actiuni. Unii cu intentia de a participa la toate, altii doar ca posibilitate de a participa. Este foarte bine ca am in acest moment o imagine a interesului pe fiecare actiune in parte, pot deja incepe sa caut locatii. Samiza are sa va transmita Email-uri pt a putea incepe procesul efectiv de rezervare.
Dupa cum am mai specificat rezervarile se fac IN ORDINEA EFECTUARII PLATII AVANSURILOR, NU A INSCRIERILOR. Inscrierea este doar o formalitate, pe cand plata avansului confirma cererea de rezervare ferma. Am raspuns astfel tuturor care mi-au pus intrebarea "Pana cand se poate achita?". Subliniez, locurile nu se tin rezervate si nu exista garantia unui termen in care sa se mai gaseasca locuri libere. Pe masura ce se fac plati de avansuri, se reduce si disponibilitatea de locuri. Asta se poate intampla la o zi de la lansare sau poate ca in final sa nu se ocupe toate locurile. Deci nu se poate prognoza pana cand se poate plati, pt a fi sigur de un loc in tabara respectiva.
Fiecare tabara are un numar limitat de locuri. Cele de afara, 8 maxim 9, in situatia Spaniei, cele din tara 15 - 20, functie si de locatia aleasa si de lucruri ce tin de organizare.
Imi repet rugamintea ca atunci cand primiti de la Samiza Email-ul pt rezervarea efectiva sa-i raspundeti, daca puteti in timpul cel mai scurt. Dati un reply cu:
- urmeaza sa platesc pana la data.....
- nu mai particip la aceasta actiune
Atunci stie si ea din agentie, care este situatia reala si previzionara a numarului ferm de inscrisi.
Pentru excursiile de afara, se face un contract, care este obligatoriu a fi semnat de ambele parti. Transmiterea acestuia, semnat, spre agentie, cade in sarcina persoanei care a facut rezervarea. Modalitatea este fax sau Email. Dupa plata avansului si incheierea contractului, cel inscris trebuie sa respecte termenele si modalitatie de plata, mentionate in contract. Motivatia este ca plata externa se face grupat pt toti participantii, agentia avand la randul ei, un termen de plata pt locurile rezervate.
Mai atrag atentia inca o data asupra unui amanunt, valabil nu doar in situatia noastra, ci a oricarei agentii de turism: avansul sau suma total achitata nu se returneaza in situatia renuntarii. Dupa colectarea banilor de avans, Bon Voyage face imediat rezervarile, banii ajungand in contul hotelierilor. Practica si regula internationala in domeniul turismului individual, prevede ca o rezevare nu poate fi anulata decat prin pierderea banilor achitati. Exista doar posibilitatea unei asigurari, dar care se refera si ea la situatii foarte bine intemeiate (deces ruda grad 1, urgente medicale etc). Intre agentie si locatie exista la fel un contract care prevede acest lucru, de imposibilitate de renuntare la rezervare, decat asa cum am mai specificat, cu pierderea banilor achitati.
admin:
Daca va uitati la numarul de useri ai forumului, acesta se apropie de 1000. In cateva zile, o sa rupem o panglica. Sper mult ca cel cu numarul 1000 sa fie, la fel cum a fost si a ramas primul, adica un simbol al Singles Camp. Capsuna, prima inscrisa, este dupa cum stiti cea care tine pagina de facebook a Singles Camp Romania.
admin:
Incepand de azi o sa deschid un topic, in care o sa apara 2 liste:
- cei care sunt in curs de a fi radiati din baza de date si a caror cont de useri pe forum are sa devina inactiv in urmatoarele 10 zile
- lista cu cei radiati din baza de date a comunitatii si a caror cont pe forum a fost sters
Doresc sa dau explicatiile necesare, pt a nu se interpreta ca sunt eliminari din cauza inactivitatii sau a altor motive care tin de neparticipare. Si de asemenea motivatiile pentru care fac acest lucru. Incep cu motivatiile, in ordinea importantei:
- asa cum explicam, pentru a stii cate actiuni trebuie sa organizez pentru Singles Camp, trebuie sa cunosc, in linii mari, numarul de membrii activi ai comunitatii. Ii includ in cei activi si pe cei care stau inca in expectativa. Ati vazut ca incerc in permanenta sa stiu cine nu mai doreste sa faca parte din SC, poate au intre timp un cuplu, poate considera ca proiectul nu este totusi potrivit la ceea ce-si doreau etc. Si cand mi se comunica, sterg imediat persoana respectiva din baza de date si de pe forum, astfel incat sa nu mai fie "sacaita" de newslettere - care practic nu mai au pentru ei nici un rost. Mai sunt unii care ma "cearta" ca primesc aceste stiri, pe ei neinterasandu-i participarea. Acestia sunt fara exceptie persoane care n-au participat niciodata nici pe forum, nici la actiuni, nici la actiuni locale. Pur si simplu s-au inscris, asa cum au facut-o probabil pe alte forumuri, comunitati si cel mai probabil nu din convingerea ca proiectul li se potriveste, ci din impuls. Sterg practic incontinuu si incerc sa pastrez comunitatea, atata cat pot in limitele celor activi. O alta masura este aceea pe care am sa prezint la "explicatii".
- transmiterea de newslettere - absolut necesare pt informare - a devenit o data cu cresterea numarului de membrii - o adevarata problema. Pentru a nu ajunge intr-un blacklist - spamhaus - chiar si in conditiile folosirii un mass Email sender legal si integrat forumului si site-ului - trebuie sa programez totul pe perioada unei jumatati de zi. Timp in care trebuie sa supraveghez transmiterea. Si stiti bine, nu am timpul necesar pentru asta. Solutia ar fi un soft profesionist (acum folosesc o versiune free) dar care costa cateva sute de dolari si acum nu-mi permit asa ceva. Deci solutia este limitarea numarului de adrese de trimitere. Aceasta se poate face minim la numarul de membrii activi.
Si acum explicatiile necesare:
- la lansarea unui calendar de actiuni si pe parcursul anului primesc cumulat, intentiile voastre de participare
- ca urmare a intentiei de participare transmisa pe forum, Email sau cum este corect pe site, la "Inscriere in vacante" - eu intocmesc niste documente cumulative / fiecare actiune in parte care contin datele celor posibililor participanti. Aceste liste ajung la Samiza, la agentie
- agentia transmite un Email de rezervare in care, cu rugamintea promtitudinii, se solicita un raspuns ferm in ceea ce priveste participarea la actiunea la care persoana respectiva este inscrisa. Procedura pe care am stabilit-o cu Samiza este sa transmita, in caz de neraspuns, in total 3 Email-uri, pe o perioada de 2-3 saptamani. Pt a se asigura ca Email-ul ei este citit
- daca nu primeste nici un raspuns, "ignore" cum am numit cu Samiza aceasta lipsa de comunicare din partea celui inscris si care a fost contactat Email, imi transmite numele si adresa de Email a persoanei respective. Inscrierea in tabara este anulata, dar in acelasi timp "ignore"-ul pune si un semn de intrebare in ceea ce priveste dorinta de participare in continuare la proiect. Aici exista mai multe situatii, pt care am luat si gandit niste masuri prin care sa ma asigur ca nu apreciez gresit "ignore"-ul. Poate ca persoana respectiva nu-si deschide Email-ul decat la perioade mai mari, poate ca este foarte ocupata si efectiv nu are timp sau omite sa raspunda, poate a fost plecata sau bolnava in acea perioada si nu a avut acces la contul ei de Email. De aceea si deschis topicul, sa poata fi consultat, de aceea las o anumita perioada, mai lunga in care el poate afla de faptul ca exista posibilitatea radierii din baza de date si stergerea contului de user. In care, inca poate interveni si ma informa ca doreste sa ramana in continuare cu statutul de membru Single Camp.
Cum procedez efectiv:
- dupa comunicarea agentiei ca nu s-a raspuns, transmit persoanei respective un Email prin care-i solicit, cu rugaminte, sa-si precizeze pozitia in Singles Camp
- daca nu primesc nici un raspuns, intr-un interval de timp considerat suficient pentru a ma asigura ca Emailul este citit, postez intentia de a radia acel cont din baza de date. Sta 10 zile in acea situatie,dupa care, daca nu primesc nici un semn, va fi automat radiat
Explic si in corpul Email-ului o fac si aici: nu vreau ca aceasta masura sa fie tratata ca una riguroasa sau disciplinara, ea vizeaza doar pastrarea bazei de date a membrilor comunitatii in limitele celor activi. Si oricand, cei radiati din baza de date si forum pot sa revina, in conditiile in care considera ca proiectul Singles Camp li se potriveste din nou.
admin:
Multi dintre cei noi se intreaba sau nu inteleg exact ce sunt aceste actiuni Singles Camp. Cine participa, ce se intampla acolo, ce fel de persoane sunt, ce varste au, cum arata locatiile, ce atmosfera este in grup, etc. Incerc in prima faza sa explic ce sunt de fapt aceste vacante sau tabere cum le-am denumit.
Asa cum am mai scris, pt a se intampla socializarea este nevoie de un cadru. Pt ca eu il exclud pe cel virtual. In acesta se pot ascunde tot felul de tipologii, fara a se putea usor identifica daca este cea indusa prin scris. Nu am incredere in spatiul virtual.
Cand am inceput proiectul SC, m-am gandit in prima faza la niste actiuni mai complexe, mai elaborate, cu persoane din exterior care sa stimuleze interactiunea. Am incercat si am realizat ca o parghie naturala este mult mai bine primita decat una profesionista. Asa ca am renuntat definitiv la ideea de persoane din exterior.
Am folosit pt actiunile externe modelul de incentive. Incentiv-urile sunt actiuni corporate, care vizeaza motivarea top managementului si a middle managementului, sau fidelizarea unor top clients. Adica: de exemplu pt a crea o legatura mai stransa intre compartimentul de vanzari al unui producator si cativa clienti importanti ai acestuia, se gandeste o actiune prin care acestia sa fie tinuti impreuna intr-o minivacanta. Grupurile de regula sunt mici 8-20 pers maxim, locatiile sunt in general alese din cele care au spatii intimizate, propice pt socializare. Hotelurile tip boutique sunt destinate in special acestui tip de actiuni. Exista o persoana, un manager de actiune care urmareste ca totul sa fie perfect.
Acelasi lucru l-am facut si eu. Avand experienta incentiv-urilor de la firma americana cu care am lucrat, am realizat rapid ca se potriveste cu ceea ce am eu nevoie ca si cadru de socializare. Se pleaca in grupuri mici, persoanele sunt ca si profil destul de omogene, programul pe care-l fac este unul lejer si nu eminamente turistic, adica acelsi lucru ca si la incentive. Mergem si vizitam obiectivele turistice, nimeni nu ne fugareste si nu ne impune sa vedem tot, decidem cand si unde mancam, ce facem seara etc. Mergem la plaja, facem shopping, calatorim, vizitam, cat mai posibil in grup, astfel incat sa se poata crea legaturile, sa se dea posibilitatea formarii unor prietenii.
In tara am urmat exemplul drumetiilor si excursiilor sa le zicem studentesti, cu munte, petrecere si important evident cu statul impreuna, daca este posibil in locatii total dedicate. In aproape toate actiunile, am fost singuri in locatia aleasa. Asta da o anumita intimitate, nu ne intersectam cu altii, putem sa ne distram ca intr-un grup de prieteni. Am folosit aceasta reteta simpla pt ca este cat se poate de naturala. Natura ma ajuta mult, oamenii sunt aici mult mai relaxati, mai dezinhibati.
Un punct important pt reusita este grupul si evident luati individual, participantii. Eu sunt acelasi, de multe ori locatia este aceiasi, doar grupul este diferit. Exista situatii in care in cateva ore se creaza imediat o comunicare intre participanti, alteori este nevoie mai mult. Efortul meu creste exponential in cea de-a doua situatie.
Spuneam ca important este participantul, toleranta lui, deschiderea catre comunicare, interesul de a cunoaste oameni noi si nu in ultimul rand, corecta lui evaluare personala. De aceea incerc eu din start sa-i descurajez pe cei care sunt mai etalisti, mai critici, mai conflictuali. O persoana de acest gen, afecteaza uneori iremediabil atmosfera, imi inzeceste sau chiar anuleaza efortul de a crea starea si cadrul optim pt socializare. Si pt ca este o actiune voluntara, facuta din placere, consider ca nu am de ce sa acopar prin efort problemele de intelegere ale unora. Si evident ca reactionez si eu ca orice om: incerc sa evit problemele ce mi se pot crea. Nu din neintelegere - pe acelea le accept, ma refer la cele care vin din mentalitati de dominatie, etalare personala, impunere etc Evitarea inseamna pentru mine anularea sursei.
Exista cateva reguli care tin mai mult de respectul fata de ceilalti, decat de dorinta mea de ordine. Stiu de ce fac anumite precizari intotdeauna, nu le scriu si le postez degeaba. Cand scriu ca de exemplu intr-o excursie tin mult la respectarea orei de intalnire, stiu de ce o fac, este motivat mentionata. Sursa principala de discutie si de observatie intre participanti este ora de intalnire. Daca cineva intarzie repetat creaza celorlalti un disconfort si evident ca acestia o sa reactioneze. Nu doar impotriva "intarziatului" ci si a mea, considerandu-ma intr-un fel resposabil de respectarea orelor.
Un lucru care altereaza si afecteaza intr-un fel atmosfera sunt obiectiile, observatiile, evaluarile care se fac cazarii, mancarii, mai stiu eu ce alte lucruri ce tin de locatie, sau de destinatie. Acum ce vreau eu sa explic aici si sa precizez: locatiile sunt alese peste ceea ce de regula se poate obtine la bugetul de actiune si tariful achitat. Asta datorita sistemelor de rezervare in care avem acces, datorita relatiilor bune cu locatarii si a unei experiente destul de bune in "hotel and venue selection". Daca avem la dispozitie de exemplu 50 EUR/camera/noapte, nu putem rezerva camere la Hilton sau la Carlton. Putem insa sa obtinem camere la un hotel de 3 stele plus sau 4 stele minus, deci peste ceea ce agentiile din Romania care organizeaza circuite o fac. Sunt hoteluri in care nu intalnesti romani, ci doar straini, semn ca tariful nu este accesibil agentiilor organizatoare de circuite. Stiu si eu si Samiza foarte bine partea asta de selectare locatie, asa ca trebuie sa aveti incredere in ceea ce alegem. Si ca ati platit pretul corect pt locatia aleasa. Aici este o intreaga poveste in ceea ce priveste evaluarea unei locatii de catre consumatori: hotelul ala nu este de 4 stele este de 3, pensiunea aia nu este de 4 margarete este de una etc. Nu intru in explicatii ca ar trebui sa scriu o carte despre acest subiect. Ce vreau eu sa explic si sa se inteleaga este ca atentia voastra, a aparticipantilor trebuie sa fie indreptata exclusiv spre partea de actiune; de vacanta efectiva. Nu doar in cazul SC. Daca plecati undeva si nu aveti altceva de facut decat sa observati sau sa hiperbolizati greselile locatorului, o sa sfarsiti prin a avea o vacanta plina de frustrari. Mai rau daca sunteti intr-un grup, puteti deranja sau influenta si pe ceilalti. Deci lasati partea asta deoparte si faptul ca eu vin cu voi este o garantie ca este ok, iar daca ceva nu este in regula se corecteaza.
Plecarile sunt din Sibiu, pt ca aici stau eu si pt ca este in centrul tarii. Participantii vin din toata tara, deci o plecare din Bucuresti cel putin pana acum era nejustificata dpdv financiar. Ar fi insemnat costuri mai mari. Probabil ca atunci cand excursiile au sa se organizeze la nivel de 14 persoane, plecarea se va face din Bucuresti. La locatiile din tara, fiecare ajunge cum si cu ce poate. Exista forumul, se pot purta acolo discutii despre grupaje, despre mers impreuna etc. Deci repet si intaresc: nu sunt responsabil si angajant pt drumul pana la locatie. Am mai simtit din partea catorva incercari de a-mi atribui acest rol de coordonator de grupaje si organizator de transport, desi am explicat clar, ca nu ma ocup de partea asta. Ajut pe cat posibil in limita timpului si disponibilitatii, dar nu trebuie luata ca impunere sau sarcina.
Cei care participa si cu asta inchid aceasta precizare, sunt persoane care au trecut prin cateva filtre, chiar poate neobservate. Nu o sa va intalniti aici cu persoane care sa creeze probleme, conflictuale, agasante. Nivelul de pregatire este mediu - superior, deci daca va incadrati aici veti gasi persoane cu care aveti ce discuta si usor comunica, sunteti pe paliere apropiate, daca nu identice. Pt a participa va trebuie putin aer
in piept si o anumita hotarare in decizie. Prima oara, pt ca dupa aceea veti veni fara probleme.
Am scris aceste lucruri, intrerupandu-ma din organizarea sarbatorii recoltei, pt ca am vazut la unii dintre cei noi pe care i-am cunoscut in ultima vreme o anumita neintelegere a ceea ce inseamna o actiune SC. Si de aceea am tinut sa vin cu precizari suplimentare.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă