Comunicari, anunturi, precizari, sugestii, tutoriale si regulament > Regulament, comunicari, precizari, tutoriale si probleme tehnice

Precizari

<< < (17/19) > >>

admin:
Asa cum am mai anuntat, voi lansa impreuna cu Bogdan, la fel ca si anul trecut, un chestionar. Raspunsurile voastre cumulate sunt f.foarte importante pentru ca o sa-mi arate:

- numarul de membri activi
- corectiile care trebuie date proiectului
- cam cate persoane ar dori sa participe la actiuni in 2013
- care sunt in ordine destinatiile preferate

O sa va rog mult sa va faceti 10 minute sa-l completati si sa-l transmiteti. Raspundeti cu cat mai multa atentie si sinceritate, nu sunt interesat de ceea ce scrieti individual, ci de rezultatul cumulat. Fara un feed back corect nu o sa stiu incotro s-o iau in 2013.

Numarul de activi este esential pt a putea intelege dimensiunile reale ale comunitatii, modul in care a crescut, ce trebuie facut pentru a dezvolta in continuare proiectul.

Dezvoltarea Singles Camp depinde mult si de adaptarea la ceea ce se doreste si de corectiile ce se fac in acest sens. Este absolut necesar sa am feed back-urile voastre. Cuantificate o sa-mi arate cateva directii si solutii.

Am sa fac tot posibilul si efortul sa continui cu actiuni si in 2013. Nu stiu insa cate o sa pot organiza si coordona. Asa cum va spuneam timpul meu este foarte foarte comprimat din cauza Sibielului si a nevoii de a-i acorda maxima atentie in acest an. De aceea doresc sa fac un clasament al preferintelor voastre, asta pentru a stii ce calendar de actiuni sa lansez pentru 2013. Si evident ca am nevoie de numarul de posibili participanti.

Insist mult cu rugamintea de ajuta proiectul cu raspunsurile voastre.

Mai jos aveti draft-ul de chestionar. Pana cand Bogdan il va transmite catre voi, il aveti la dispozitie pentru a-l citi si analiza. Rasopunsurile se vor transmite doar pe formularele care au sa va vina prin newsletter. Nu pe Email, nu pe forum. Este imposibil de analizat, daca nu sunt intr-o forma si format care sa permita cuantificarea.

Daca nu mai doriti sa faceti parte din Singles Camp sau nu mai sunteti single, va rog sa bifati in casuta alaturata.

Daca ramaneti in continuare in aceasta comunitate va rog sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

1.   Ati participat pana acum la o actiune Singles Camp?
Da
Nu

2.   Daca nu ati participat pana acum, care este motivul? Se pot bifa mai multe casute.
Lipsa resurselor financiare
Programul actiunilor nu s-a potrivit cu timpul pe care-l aveati disponibil
Nu ati gasit pe lista celor propuse, destinatii care sa va intereseze
Preferati sa mergeti in vacanta singur, prin agentii de turism
Aveti deja un grup de prieteni cu care mergeti in vacante
Pentru cele din strainatate, plecarea este din Sibiu
Inca nu sunteti lamurit daca sunteti compatibil cu ceilalti de aici

3. Doar pentru cei din Bucuresti care pana acum nu au participat la actiuni: daca neparticiparea s-a datorat faptului ca  plecarea este din Sibiu, cat de mult ar conta in decizia voastra de inscriere la o actiune, daca aceasta s-ar face in 2013 din Bucuresti?
100% - acesta a fost motivul principal si daca plecarea se face din Bucuresti, cu siguranta am sa particip la cel putin o actiune
50% - nu a fost motivul principal, mai sunt si altele, dar oricum daca plecarea se face din Bucuresti, exista sanse sa particip
0% - nu acesta era motivul neparticiparii mele. Deci chiar daca se pleaca din Bucuresti, tot n-am sa pot participa.

4.Vedeti participarea la o actiune Singles Camp, in principal ca:
O vacanta in care poti vedea locuri noi si sa te relaxezi
O posibilitate de a socializa si cunoaste alti single

5. Doar pentru cei care au participat pana acum la actiuni in strainatate: dupa revenirea in tara:
Ati pastrat legatura destul de stransa cu cei din grup, telefonic, Email, doresti sa-i revezi in aceiasi formula la o alta vacanta sau actiune
Ati format o prietenie, sau o relatie de comunicare  cu unul – doi dintre ceilalti participanti
Nu tineti legatura cu niciunul dintre participantii din grupul cu care ati fost plecati

6. Doar pentru cei care au participat pana acum la actiuni in tara: dupa revenirea acasa:
Ati pastrat legatura destul de stransa cu cei din grup, telefonic, Email, doresti sa-i revezi in aceiasi formula la o alta vacanta sau actiune
Ati format o prietenie, sau o relatie de comunicare  cu unul – doi dintre ceilalti participanti
Nu tineti legatura cu niciunul dintre participantii din grupul cu care ati fost plecati

7. Doar pentru cei care au participat la actiuni si care  nu tin legatura cu cei cu care au fost plecati: bifati unul sau mai multe dintre motivele pe care le considerati „de vina” pt lipsa socializarii si pastrarii unor legaturi:
Cadrul de socializare nu a fost unul potrivit pentru dezvoltarea unor relatii intre mine si ceilalti
Au fost destul de multe lucruri care mi-au creat disconfort si atentia nu mi-a mai putut fi indreptata spre ceilalti
Nu sunt o persoana sociabila
Am gasit un grup deja format si mi-a fost greu sa ma integrez si eu
Nu am gasit in grup persoane compatibile
Nu am fost in actiune pentru a lega prietenii, ci doar pentru a calatori si vedea lucruri care ma interesau

8. Ce credeti ca ar trebui imbunatatit pentru a creste sansele de socializare intr-un grup:
Cadrul actiunii - un confort mai bun, destinatii mai bine alese
Programul actiunilor – mai interactiv, mai dens
Profilarea grupurilor – pe varsta, dinamicitate, etc
Un grad de filtrare mai mare a participantilor
Nimic, cred ca este ok asa cum este acum

9. Intentionati sa participati in 2013 la una dintre actiunile de week-end sau vacanta?
Da
Nu

10. Daca doriti sa participati, pentru care tip de actiuni v-ati indrepta in 2013? Puteti bifa mai multe optiuni.
Week-end la munte.
Excursii in tara
Circuite in strainatate
Circuit + sejur in strainatate

11. Bifati destinatiile de care ati fi interesati, pt o vacanta in strainatate: Puteti bifa mai multe optiuni
Adriatica (Croatia, Slovenia, Italia de Nord) circuit + sejur
Anadalucia (Spania de sud, Gibraltar, Maroc) circuit + sejur
Portugalia si Spania de vest – circuit + sejur
Capitale central europene (Praga, Viena, Bratislava, Budapesta) – circuit
Praga, Karlovy Vary si castelele Boemiei – circuit + sejur
Austria (cele mai importante 10 obiective din tara)
Austria (ski)
Olanda si Belgia – circuit
Ungaria (bai termale, Hajduszoboszlo si Gyula)
Croaziera tarile nordice

12. Care din destinatiile de mai jos ati alege pentru o excursie in tara? Se pot bifa mai multe optiuni.
Transfagarasan
Transalpina
Retezat
Maramures
Delta
Tara Luanei
Muntii Apuseni
Cheile Nerei

13. Care sunt canalele prin care credeti ca puteti informa despre ceea ce Singles Camp este si ofera?
Facebook – in reteaua voastra de prieteni
Alte forumuri pe care activati
Emailing – adress book-ul pe care-l aveti
In mediul vostru de servici
In cercul vostru de prieteni
Nu aveti disponibilitatea pentru promovarea acestui concept

admin:
Incep cu satsfactia si bucuria ultimelor date de trafic a site-ul si forumului. Am ajuns la peste 20.000 de vizite pe luna, ceea ce inseamna 700 de vizite/zi. Dublu ca si la inceputul anului. Asta inseamna ca tot mai multa lume a aflat de noi, ca ceea ce se scrie aici este interesant si informativ si nu in ultimul rand ca din cei 2000 si ceva de membri, destul de multi intra zilnic pe forum sau site.

In ultima perioada, cea in care am stat mai mult prin preajma calculatorului, am facut cateva analize cu privire la site, forum, cum suntem gasiti de cei care doresc sa se inscrie, sau doar au nevoie de niste informatii incluse aici. Am deja niste concluzii si impreuna cu ceea ce am primit din chestionare de la voi, sunt pe cale sa fac niste pasi inainte.

Asa cum explicam, este nevoie ca si actiunea si proiectul Singles Camp sa fie promovate permanent. Astfel incat informatia ca existam sa ajunga la cei interesati a participa. Pentru ca aceasta comunitate nu este inchisa. S-a format ca un cerc si gata!, ne intalnim, ne imprietenim tot mai mult si mergem mai departe intr-o formula de grup stabil. Nu este asa! - Singles Camp este un proiect care se adreseaza pentru cei mai multi doar pentru o perioada. De aceea grupul este in continua miscare. Unii intra, altii ies. Unii ies pt ca nu mai sunt single, altii ies pt ca credeau ca SC este intr-un fel o actiune matrimoniala, altii depasesc starea de entuziasm de grup si nu mai participa rezumandu-se la un cerc de 2-3 prieteni pe care si i-a format aici. Exista tot felul de motive pt care participarea se poate dilua treptat si apoi disparea. Foarte important pentru mine este sa stiu ca ceea ce am pregatit eu ca si cadru, a ajutat pe cel care a trecut pragul comunitatii. Daca cel care iese simte ca i-a folosit intr-un fel sa iasa cu noi si sa ne cunoasca.

Important este sa se creeze un efect de val, adica totul sa fie transmis de la "o generatie Singles Camp" la alta. Aici foarte importanti sunt cei stabili si fidelizati acestei actiuni, dar la fel de determinanti pt efectul de continuitate sunt membri activi. Ei preiau  legatura de la cei mai vechi si mentin atmosfera si principiile de bun simt in relatiile dintre membri. Atata timp cat stafeta este predata corect proiectul va continua, dar daca la un moment dat, apare un nod, sau o discontinuitate, chiar si de scurta durata, va avea sanse mari sa moara. Pentru ca atunci ar trebui reluat de la zero sau ma rog, de aproape, ori asta va fi extrem de greu. De asta m-am temut de cand am lansat proiectul, de asta am facut si anul acesta efortul de a pleca din nou in mai multe actiuni. Si cred acum ca nu o sa ma pot lasa niciodata de acest proiect, am sa ma ocup de el atata timp cat o sa am energia si puterea sa o fac. Nu vreau sa las o perioada goala, in care tot ce s-a creat pana acum, sa dispara ca un castel de nisip.

Revin la tema acestui articol. Ce am constatat in urma analizei facute: ca forumul este cel mai important mod de promovare al actiunii Singles Camp. Ceea ce s-a scris, ceea ce s-a intamplat aici, istorisit de voi, are un maxim impact asupra celor noi. Este garantia ca mediul este unul ok, ca participantii sunt persoane educate, non-conflictuale, ca se poate socializa usor. Al doilea element important de promovare este facebook-ul. Ati vazut poate, ca in ultima vreme am inceput sa fiu activ si pe aceasta platforma, tocmai pt ca am simtit posibilitatea de promovare si distribuire de informatie pe care acesta o ofera.
Al treilea in top promovare este mediul vostru. Prezentarea acestei actiuni si altora, este pentru cel posibil a deveni new entry o garantie, in acelasi timp poate sa primeasca detalii, lamuriri de la voi, are o sursa de informatie directa, lucru tare important.
De regula fiecare are un adress book in care sunt prietenii apropiati, dar si persoane mai putin cunoscute. Retransmiterea unor newslettere pe care le primiti de la mine, la o lista sau un grup, poate fi considerata uneori ca agresiune de necunoscuti, dar poate fi si folosita ca informatie de ceilalti. Deci Emailing-ul prin forward-area unor newslettere Singles Camp.

Cu ce puteti ajuta Singles Camp:
-   sa participati la forum si mai ales sa apara feed-back-urile actiunilor la care mergeti. Pozele au impact maxim. Dar aici stiiti: doar peisaje, fara personaje, decat daca aveti acordul lor. Inserarea lor se face acum mai simplu, pe http://tnypic.net/. Indicatii despre cum se pot posta usor, le gasiti la http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,540.0.html
-   chiar daca nu participati, este important sa intrati cat mai des pe forum. Asta pentru ca pe de o parte primiti informatii prospete si va mentineti in atmosfera de grup, iar pe de alta mariti traficul site-ului, ceea ce-l ridica ca vizibilitate
-   sa postati articole cat mai diferite ca domeniu, ce stiti voi, ce hooby-uri aveti, ce lucruri interesante credeti ca puteti impartasi cu altii, astfel incat cautarile care se fac pe google sa duca spre acest site si cine stie? – cel care cauta informatia poate sa fie un single si sa aleaga sa devina membru al SC. Aceste articole vor fi publicate direct pe site, in spatiul pe care acum il pregatesc. Intotdeauna au sa apara ultimele articole, dar o sa facem si o arhiva vizibila si usor de accesat a celor mai vechi.
-   sa deveniti „prieteni” cu Singles Camp pe facebook, sa preluati si sa distribuiti materialele pe care le postez acolo. Lik-urile ajuta de asemenea in mentinerea informatiei cat mai sus. Pagina noastra pe facebook este: https://www.facebook.com/singlesforum
-   suntem acum si pe twitter: https://twitter.com/SinglesCamp. Daca aveti cont acolo, deputeti veni usor followers pt Singlescamp, ceea ce va distribuie tweet-urile noastre.
-   povestiti persoanelor pe care le credeti potrivite ca profil si interesate, despre noi. Ce facem, ce se vrea aceasta actiune. Oferiti si indicati pt detalii site-ul si forumul: www.singlescamp.ro si forum.singlescamp.ro
-   sa transmiteti newsletter-ele primite de la noi, mai departe la persoane pe care le aveti in adress book. Evident la cele pe care le considerati interesate sau care accepta informatii.

Ce pregatesc:
1.   Asa cum spuneam, in primul rand creez acum un spatiu in care sa se poata posta articole. Am deschis pe forum, un topic, Articole Singles Camp, unde cei interesati sa publice, pot posta.   http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1418.0.html
Eu am sa preiau materialul si o sa-l inserez vizibil, pe prima pagina a site-ului
2.   O tabara Singles Camp Awards care v-a recompensa anual, pe cei care au postat articole si pe top 10 useri.
Este un moment important in dezvoltarea acestui proiect. Fiind pe val, trebuie mentinut si suflat in panze. Doar ca nu pot sa o fac singur, este foarte mare nevoie de voi, cei care sunteti acum in Singles Camp. Pentru implicarea voastra, acum cand este asa cum va spuneam un moment important,.am fi in egala masura recunoscatori: si eu (satisfactia ca acest proiect sa reuseasca pe deplin este mult mai mare decat va puteti inchipui) si cei care urmeaza dupa voi, care ar gasi un teren neted si prietenos.

Acesta este continutul newsletter-ului pe care am sa-l transmit catre voi, cu subiectul: Cum poti ajuta proiectul Singles Camp

admin:
Una dintre problemele pe care le aveam la transmiterea newsletter-elor era ca operatiunea trebuia facuta din 2 baze. Una ce cuprinde pe cei inregistrati in comunitate (pe site) si a doua - userii de pe forum. Daca ar fi coincis ar fi fost cazul ideal. Dar multi din cei inscrisi pe site nu sunt prezenti pe forum si invers. Baza cea mai mare era cea de inscrisi, asa ca preferam de cele mai multe ori sa transmit doar de acolo. Asta insemna insa ca userii neinscrisi pe site nu primeau stirile noastre. Cand era ceva important trimiteam din ambele baze, pt a fi sigur ca informatia ajunge la toata lumea. Era insa destul de deranjant pt cei care aveau si cont de useri, erau inregistrati si pe forum: primeau cate 2 Email-uri cu acelasi continut.

Am unit bazele, Bogdan m-a ajutat la aceasta operatiune, iar eu am pigulit adresele, astfel incat sa nu mai fie repetitii, am mai scos pe cine stiam ca nu mai este single. Din pacate la chestionar, am crezut ca pot recupera adresa de email pt fiecare din cei care au raspuns, astfel incat sa scot pe toti cei care mi-au spus ca in prezent formeaza un cuplu. Din pacate insa, tot ce am primit de la voi imi arata ca anonim, doar a cumulat raspunsurile. Oricum nu erau decat in jur de 15 persoane in situatia asta si la primul newsletter transmis prin MailUp o sa se poata dezabona cu usurinta.

Aminteam de MailUp. Urmeaza ca in zilele urmatoare sa fac un contract cu ei, astfel incat sa-mi puna la dispozitie interfata si soft-ul lor de transmitere, astfel incat aceasta operatiune sa se faca profesionist. Va avea statistica, voi putea trage si ceva concluzii, va mentine in permanenta baza curata la nivel de activi, are o gramada de avantaje, fata de varianta free pe care o foloseam pana acum. In ultimul timp aceasta imi lua 3 ore de transmitere, timp in care trebuia sa stau in jurul biroului, sa transmit secvential, ceea ce insemna o operatiune destul de primitiva si de costisitoare ca timp. De care nu dispun.

Newsletter-ele sunt importante pt ca in acest fel pot tine legatura permanent si direct cu voi. Chiar daca nu intrati pe forum, chiar daca nu va luati informatii de pe site, in acest fel veti primi sinteze de stiri, ceea ce va va ajuta la alegerea actiunilor si poate tine aproape de proiect. De aceea am tinut mult sa rezolv aceasta problema a soft-ului de transmitere.

Face parte dintr-un plan de modificari si imbunatatiri pe care am sa le aduc proiectului, rezultate din raspunsurile voastre. Pe scurt:
- va exista curand un nou sistem de transmitere newslettere, rapid si sigur ca si ajungere in Inbox-urile voastre
- transformarea primei pagini a site-ului din una pur informativa in una interactiva - prin introducerea spatiului pt articole
- forumul va suferi si el mai multe modificari, multe dintre subiectele care sunt deja ultradezbatute, vor fi arhivate si vor aparea altele noi. O parte din forum va deveni sa-i spunem static, adica se vor posta doar informatii si lucruri de interes general. Acestea, dupa postare, nu vor mai putea fi dezbatute de ceilalti, asta pt o continuitate si o identificare usoara a celor scrise. O parte din forum va ramane in continuare sub forma de dezbatere, din care un subforum va fi chat
- profilarea treptata a actiunilor, pe tipologie participant. Vor exista incepand cu anul viitor, unele actiuni care vor avea specificate intervalele de varsta ale participantilor si carui profil se adreseaza. Ma refer in special la actiunile din tara.
Acestea sunt cele mai importante, dar evident ca sunt multele altele: plecarea in multe din actiuni din Bucuresti, marirea grupurilor la nivel de bus de 14-18 locuri si colaborarea cu o firma specializata de transport, introducerea unui sistem de fidelizare a celor care au mai participat la actiuni, etc

Cum am finalizat de unit si verificat cele doua baze, va pot spune cu exactitate cati membri are in acest moment comunitatea: 2247.

admin:
Priveam mai sus la numarul de inscrisi pe site: 2247, azi cand am completat baza erau deja cu 47 in plus, adica 2294. Site-ul a ajuns printre primele 1.000.000 in lume, deci cresterea continua. Nu stiu cat, ma chinui din rasputeri sa-l tin pe val, multumesc celor care au inteles cat de important este si ajuta.

admin:
Ce doresc sa explic azi si sa precizez este legat de tarifele pentru 2013 si modificarile facute programelor de anul trecut. Pentru ca vreau si tin sa se inteleaga corect toate acestea.

In urma chestionarului, asa cum v-am comunicat, a rezultat ca o parte din cei din Bucuresti  nu a participat la actiunile SC pt ca in actiunile din strainatate se pleca din Sibiu, iar la cele din tara era nevoie  sa se ajunga la destinatie cu mijloace de transport in comun. Un procent a indicat ca daca se va pleca din Bucuresti va participa cu siguranta (100%), altul mai mare a precizat ca in proportie de 50% daca plecarea se va face de acolo, se va inscrie.

Alt lucru evidentiat de raspunsurile la chestionare, este ca limitarea numarul de participanti, mai ales la extern (la 8 pers) nu este in folosul socializarii, considerandu-se deci ca efectul de interrelationare este mai puternic in interiorul unui grup ceva mai mare.

Astfel ca:
- am organizat plecarile in excursii din Bucuresti
- am marit numarul maxim de participanti la excursiile din strainatate (cu exceptia excursiei in Portugalia) la 19.
Asta a necesitat colaborarea cu un transportator, urmand ca acesta sa ne puna la dispozitie un microbuz de 20 locuri. Dar contractarea unui tert, aduce si costuri suplimentare. Care influenteaza tariful.

Evident ca in conditiile in care eu imi puneam la dispozitie microbuzul, considerand doar costurile de combustibil, vignetele si parcarile de hotel (celelalte legate de intretinere, consumabile, impozite, asigurari etc mi le acopeream singur) si tot eu il conduceam (fara nici o pretentie financiara), costurile de transport ale excursiei erau mult mai mici. De asemenea mare parte din costurile de excursie care se refereau la persoana mea, mi le achitam din surse proprii. Asa cum am mai explicat, am toata disponibilitatea de a continua acest proiect, este intr-un fel copilul meu si imi este greu sa-l abandonez. Nu m-am oprit asa cum imi arata situatia financiara personala, ci am continuat. Insa cel putin pentru moment, nu mai am resurse sa-mi sustin aceste plecari. Deci costurile legate de mine, sunt acum incluse in tarif.

In conditiile unui microbuz de 20 locuri, intervin ca si diferente de cost:
- tariful pe kilometru/persoana  este sensibil mai mare decat atunci cand calatoream cu Vito-ul meu
- vignetele pt Vito erau insumate la o excursie afara de cca 70-80 EUR, acum intram la taxe de D2, ceea ce inseamna in medie 0.15 EUR/km de autostrada, adica la o excursie se vor aduna cca 5-600 de EUR costuri doar din asta
- aceste vehicule fiind dotate obligatoriu cu tahograf, implica respectarea unui plafon de ore de condus zilnic. Eu circulam si 1000 de km fara restrictie, ceea ce in aceste caz, al unui vehicul D2, nu mai este posibil. Asta a dus la necesitatea micsorarii traseelor zilnice, deci implicit introducerea unor zile suplimentare de cazare. Spre exemplu Adriatica, pe care am terminat-o de calculat acum, are nevoie de 2 zile suplimentare de cazare, una la plecare si una la sosire. Asta pentru a nu depasi numarul limitat legal de ore de condus a soferului.
- parcarile nu mai mai pot fi facute in spatii obisnuite, ci in unele special amenajate acestor tipuri de vehicule, ceea ce implica un cost aproape triplu decat il aveam cu Vito
- soferului ii trebuie asigurata cazarea si masa, deci inca un cost deloc neglijabil.

Evident ca acum excursiile sunt mult mai comode dpdv al celor care pleaca din Bucuresti sau de pe traseul microbuzului, pana la granita. Nu mai este nevoie de autobuze de linie, de orar de plecare, care dadea o dependenta de niste ore, se circula mai lejer, pe fotolii individuale, iar opririle suplimentare permit o binevenita relaxare. Adica una era cand se pleca din Bucuresti la o anumita ora, urca bagaje, apoi in Sibiu, da jos bagaje, mergi pana la Sibiel sau pana la Gigi, asteapta plecarea. Se calatorea apoi noaptea pt a economisi timp - foarte bun si suplimentar ce e drept, pt vizitare. Se pot cumpara mai multe obiecte fara grija ca la intoarcere trebuiesc tinute la ghiseele din gara, apoi iar urcate in autobuze pana la Bucuresti. Mult, mult mai comod!

In plus de asta, mi se da si mie posibilitatea de odihna. Am facut de multe ori sute de kilometri pe zi, apoi dupaamiaza am ghidat, pt ca seara sa stau si eu cu voi la o poveste sau o bere. A doua zi la fel, a treia din nou. Si se adunau asa si 10 zile. Pot acum sa va povestesc la microfon, anticipativ, mult mai multe despre locurile pe care urmeaza sa le vedem, am lejeritatea unui dialog continuu cu participantii, o sa fiu mult mai prezent in zona de socializare. Adica ce mi-am dorit si ceea ce ar fi trebuit de fapt sa fac.

Din pacate situatia nu se schimba, cel putin in 2013 pt cei din tara, in special pt cei din zona Moldova. Dar acesta este un pas, care sunt convins ca in urmatorul an, in conditiile in care simt si vad ca exista disponibilitate de a calatori in grup, va fi urmat de altul - organizarea plecarii unui microbuz din Iasi. 

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă