Autor Subiect: Busteni, Sinaia, Drumul Regelui. 13 - 15 decembrie 2024  (Citit de 4880 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Busteni, Sinaia, Drumul Regelui. 13 - 15 decembrie 2024
« : Sâmbătă, 21 Septembrie 2024, 07:36 »
Tarif: 670 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/busteni-sinaia-2024

Perioada de desfasurare: 13/12/2024 - 15/12/2024

Cazare: Pensiunea Steaua Nordului 3* Strada Mihai Eminescu 18, Bușteni

Grup de: 26 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex*
•   mic dejun x 2
•   insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei

* am dori sa va putem oferi la fiecare excursie, in fiecare locatie, camere cu paturi separate (double twin), dar din pacate sunt multe hoteluri/pensiuni care nu pot asigura aceasta structura pentru intreg grupul. Trebuie inteles si acceptat ca puteti primi o camera dubla. De regula incercam sa cazam pe cat posibil pe cei care se cunosc bine in aceste structuri, dar uneori nu avem solutii.

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transport zonal/transfer capete de traseu
x     mese de pranz si cina
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu

Ce vedem in aceasta calatorie: statiunea Busteni, cu asezarea ei fantastica la poalele muntilor,  Casa Memoriala „Cezar Petrescu”, intr-o drumetie ușoara vom strabate Drumul Regelui din Sinaia si vizitam de asemenea Târgul de Crăciun din Sinaia

Profilul si tipul excursiei: o excursie realxanta de sfarsit de saptamana, cu plimbare in aerul ozonat al Bucegilor, cu plimbare si drumetie in natura, cu vizitare de obiective turistice din zona

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, carora le place sa calatoreasca, sa drumeteasca in grup, sa se distreze, sa vada locuri noi, sau sa revada prin alti ochi, intr-o alta companie unele vechi. NU - pt persoane care au tabieturi care supara pe cei din jur, care au tendinte critice, care vor doar ca ei etc. Intelegeti profilul...

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

:oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Programul excursiei

Ziua 1. Vineri 13 decembrie 2024 Bine te-am gasit Busteni! Ne intalnim, ne cunoastem si incepem sa vizitam

Orele 14:00 – 15:00 întâlnirea la pensiune și preluarea camerelor

*În cazul în care doriți să luați vineri masa de prânz si cinele la pensiune, este nevoie să anunțați pe forum cu o săptămână înainte și, de asemenea, dacă se dorește meniu vegetarian.

Tariful si meniul se vor anunta din timp pe forum.
Vom vizita intai Casa Memoriala „Cezar Petrescu” aflata la circa 10 minute de mers pe jos de pensiune si apoi facem o plimbare prin statiunea imbracata in haine de sarbatoare.

Seara cina și distracție

Casa Memoriala „Cezar Petrescu” este gazduita intr-o frumoasă vila stil neoromânesc declarata monument istoric, în care a trait si a creat, de-a lungul a 24 de ani, marele scriitor.

Interiorul pastreaza nestirbit vechiul stil: mobilier rustic, scoarțe romanesti vechi, ceramica romaneasca, statui si tablouri, peste 10.000 de volume de carte, ziare si reviste, dar și opere de artă unice, dovezi ale prieteniei lui Cezar Petrescu cu artisti plastici ai epocii: statuile celor trei martiri Horia, Closca si Crisan semnate de sculptorul Oscar Han, tablouri semnate de Iser, S. Demian, Jiquidi, Theodorescu-Sion etc.

Ziua 2. Sambata 14 decembrie 2024 Drumeție ușoara pe Drumul Regelui din Sinaia si vizita la Târgul de Crăciun din Sinaia

Dupa micul dejun plecam in grupaj auto/cu trenul la Sinaia unde vom parcurge un traseu usor si pitoresc de drumetie, in jur de 3-4 ore.

Vom ajunge in doua din cele mai frumoase locuri din Sinaia, cu privelisti spectaculoase: Poiana Regală şi stâncile Franz Joseph,  locuri preferate de monarhii României pentru plimbări şi petreceri câmpeneşti organizate pentru înalţii oaspeţi ai Casei Regale.

Despre stâncile Franz Joseph se spune că însuşi regele Carol I a venit aici cu împăratul Austro-Ungariei, pentru a-i arăta toată Valea Prahovei.

Poiana Regală sau Stâna Regală este, de fapt, o pajişte alpină, situată la 1.270 de metri, a cărei unicitate este dată de priveliştea excepţională asupra masivului Bucegilor, de la Furnica până la abruptul Caraimanului. Locul a fost descoperit de regele Carol I şi a făcut parte din Domeniile Regale, de unde şi numele „regal“ al locului.

„Poteca Regală” a fost construită la puțin timp după inaugurarea Castelului Peleș. La acea vreme era doar un drum de pământ, însă care oferea o priveliște minunată. Zona a fost extrem de iubită şi de Regina Maria care a construit în pădurea de aici, în 1897, pe când era doar tânăra principesă Maria a României, o casă construită în copaci.

Deși traseul este usor, poteca si drum pavat echipamentul de drumetie montana este obligatoriu, in special bocanci cu talpa care nu aluneca.

De la Stâna Regală revenim în Sinaia pentru masa de prânz, o bautura calda, fiecare ce doreste. Dupa-amiaza mai facem o plimbare in zona centrala, vizitam târgul de Crăciun, ne bucuram de atmosfera de sarbatoare.

La pensiune revenim seara, dupa cina continuam distractia.

Ziua 3. Duminica 15 decembrie 2024 La revedere, prieteni!

Micul dejun in tihna si, inainte sa plecam spre casa, mai facem o plimbare in apropierea pensiunii, zona Zamora este foarte frumoasa, cine doreste poate vizita castelul Cantacuzino.

Informatii privind tariful de vizitare, expozitii temporare, gasiti pe pagina oficiala: https://www.cantacuzinocastle.com

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a destinatiei:

Bușteni este un mic oraș de munte în nordul județului Prahova, Muntenia, în centrul României. Este localizat pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi, care au altitudinea maximă de 2.505 m.

Altitudinea medie a orașului Bușteni este de 850 m. Este una din cele mai populare stațiuni de munte, oferind panorame spectaculoase, o mulțime de oportunități și activități de vacanță.

Statiunea este denumita si „Poarta Bucegilor", datorita pozitiei sale, de aici deschizandu-se numeroase cai de acces in munte, cele mai deosebite atractii fiind Piatra Arsa, Jepii Mari, Jepii Mici, Babele, Sfinxul, Crucea Eroilor si Costila.

Străjuit de muntii Caraiman si Coștila, strabatut de apele raului Prahova, Busteni - vechi centru al turismului si alpinismului romanesc –reprezinta cel mai important punct de plecare in drumetiile si ascensiunile alpine din masivul Bucegi si imprejurimi.

Despre locatie:

Pensiunea Steaua Nordului

Pensiunea Steaua Nordului este situată la poalele Muntilor Bucegi, în Busteni si oferă o panoramă deosebita asupra Masivului Caraiman. Din incinta pensiunii se vede Castelul Cantacuzino, o adevărată bijuterie arhitecturală.

Este o pensiune primitoare care ne-a mai gazduit si in alte dati si unde ne-am simtit de fiecare data foarte bine.

De la pensiune se poate ajunge pe jos la următoarele obiective:
Gara Bușteni – 10 minute
Castelul Cantacuzino – 15 minute
Casa Memorială „Cezar Petrescu” – 10 minute
Centrul localității – 10 minute
Telecabina Bușteni – 30 minute

:oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Busteni, Sinaia, Drumul Regelui. 13 - 15 decembrie 2024
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 21 Septembrie 2024, 08:39 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/busteni-sinaia-2024

Offline raluca_b

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #2 : Luni, 07 Octombrie 2024, 22:11 »
Buna seara,

M-am inscris la aceasta excursie. Sunt din Cluj-Napoca, nu am masina, si vroiam sa vad daca mai merge cineva din Cluj-Napoca si ma poate lua si pe mine.

Multumesc,
Raluca Brie

Offline Rodica_I

• Hero Member
  • Mesaje postate: 885
« Răspuns #3 : Duminică, 13 Octombrie 2024, 12:44 »
Salutare tuturor!
Ce liniste! ::)

Offline elenahamza123

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #4 : Duminică, 13 Octombrie 2024, 21:19 »
Seara buna! Din București daca merge cineva si are un loc in masina , ma inscriu!
Multumesc!
Elena K

Offline Boogle26

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #5 : Miercuri, 06 Noiembrie 2024, 10:20 »
Eu vin din Timisoara, daca mai e cineva din partile astea ne putem grupa.

Offline raluca_b

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #6 : Marți, 12 Noiembrie 2024, 12:06 »
Daca mai este cineva care vine din Cluj-Napoca si mai are locuri disponibile in masina il rog sa ma contacteze la tel 0770270209  :)

Offline Silviu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #7 : Vineri, 15 Noiembrie 2024, 07:56 »
Bună dimineața! Eu plec din București și mai am 3 locuri libere!
0724705850

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1673
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
« Răspuns #8 : Vineri, 15 Noiembrie 2024, 12:32 »
Mă bucur că ati inceput sa vorbiti din timp despre transport, este mult mai plăcut sa calatoresti impreuna cu cineva.
Si, totodata, este un semn ca se anunta un grup fain.  *|*

Imaginea de azi de la pensiune, peisaj de care ne vom bucura si noi in curând.

Cine mai vine cu noi?

Offline Maria Obreja

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #9 : Marți, 19 Noiembrie 2024, 20:16 »
daca mai sunt oameni din Iasi care s-au inscris eu merg cu masina si am 3 locuri :-)

Offline mares aureliu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #10 : Miercuri, 04 Decembrie 2024, 06:13 »
Daca se elibereaza un loc, va rog sa ma anuntati, as vrea sa particip si eu! Multumesc!
 Tel 0735996125

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1673
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
« Răspuns #11 : Vineri, 06 Decembrie 2024, 20:01 »
Am vorbit astăzi la pensiune referitor la cine, au nevoie sa stie din timp daca dorim cinele, restaurantul funcționează in circuit inchis.

Am rugamintea sa imi transmiteti până cel tarziu luni seara daca doriti sa luati cinele - meniu de grup vineri si sambata seara sau daca doriti meniu de post.

Tariful pentru o cina este in jur de 60-70 lei, include fel principal si desert. Am sa stabilesc impreuna cu gazdele meniul si va anunt.
Accesul cu alimente si bauturi din afara locatiei nu este permis.

Cinele se vor achita in prima seara la pensiune, cash.

Imi puteti transmite optiunile pentru cina aici sau pe Wapp 0720048744.
Multumesc!
Diana

Offline Manuke

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 07 Decembrie 2024, 12:26 »
Bună, Diana. Eu vreau mâncare de post și să iau cinele la pensiune. Mulțumesc

Offline elenahamza123

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 07 Decembrie 2024, 17:00 »
Buna seara! Si eu doresc mancare de post si peste daca se poate sambata si cinele in pensiune.
Multumesc!

Offline Cristina P25

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 07 Decembrie 2024, 22:27 »
Buna seara! Va rog sa ma notati si pe mine pentru cina la pensiune in ambele seri, tot cu mancare de post. Multumesc!