Arhiva > Arhiva
Singur in lupta pentru viata
julia:
de fapt in functie de context orice poate fi privit si ca defect si ca o calitate
Saturnianul:
--- Citat din: varsator38 din Marți, 25 Octombrie 2011, 19:37 ---am o verisoara care are un sot foarte bossy , este muncitor, a good provider , tine la familie dar nu suporta sa fie contrazis , am asistat la o scena intre ei , cind ea nu a facut o parcare laterala cum trebuia si am crezut ca o da cu capul de parbriz ...
--- Terminare citat ---
Nici mie nu-mi place sa fiu contrazis daca sunt convins ca am dreptate (desigur, pina la proba contrarie ;D) si cind stiu sigur ca am dreptate. Dar totdeauna mi-am aparat punctul de vedere prin argumentare, uneori mai inflacarata, dar niciodata prin forta fizica. De altfel, barbatii care isi masoara forta fizica cu o femeie isi exprima clar frustrarea si neincrederea in masculinitatea lor, agresiunea fizica fiind singura modalitate prin care sunt capabili sa arate ca sunt barbati. Excludem, desigur, cazurile patologice de indivizi care simt placere in a-si agresa fizic partenera sau care vor sa-si mentina un statut de trintori si atunci domina prin frica.
Am cunoscut o situatie in care o femeie a indurat (si a ales sa indure in continuare) batai zilnice din partea partenerului. Era vorba de gelozie crunta pe care el o motiva ca fiind iubire profunda. De fiecare data isi cerea iertare spunind ca o bate fiindca o iubeste prea mult si nu vrea sa o piarda. Partea tragica e ca femeia ajunsese sa creada ca asa este si vedea bataile zilnice ca pe un soi de alint. Mai mult, atunci cind scapa vreo zi-doua necaftita incepea sa-si puna intrebari: nu cumva n-o mai iubeste?
Lucrurile pot ajunge la extrem, asadar. Insa orice ar fi si oricum ar parea, ceea ce ni se intimpla sunt alegerile noastre. Cel putin in ce priveste relatia de cuplu nu pot numi nici macar o situatie in care ceva independent de tine si incontrolabil sa te oblige a accepta, in mod constient, o stare de fapt care iti provoaca suferinta.
Mari_a:
"Nici mie nu-mi place sa fiu contrazis daca sunt convins ca am dreptate "
Ba mie-mi place. Sunt curioasa sa vad din ce unghi vede celalalt problema. E adevarat, "Curiosity killed the cat" ;D
"nu pot numi nici macar o situatie in care ceva independent de tine si incontrolabil sa te oblige a accepta, in mod constient, o stare de fapt care iti provoaca suferinta"
Pai aici eu as putea sa-ti fac o lista intreaga! Facem-ce facem si ne-nvartim in jurul cozii. Pana la urma, tot la constrangerile sociale ajungem. :(
silviu:
--- Citat din: saturnianul ---Mai mult, atunci cind scapa vreo zi-doua necaftita incepea sa-si puna intrebari: nu cumva n-o mai iubeste?
--- Terminare citat ---
se temea c-o bate pe alta? incurcate sunt caile geloziei.
julia:
--- Citat ---Singur in lupta pentru viata
--- Terminare citat ---
se poate si singur.
nimeni nu zice ca e usor sau foarte placut, dar daca nu ai alta optiune mai buna ...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă