Autor Subiect: Recunosterea singuratatii  (Citit de 25676 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

marcutza

• Vizitator
Răspuns: Recunosterea singuratatii
« Răspuns #60 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:03 »
oamnei buni, aveti acest forum, deci NU sunteti singuri:) nu cautati ce nu aveti, cautati ce in REAL aveti, pe noi , forumul :) pup  :-*
nu cautati in trecut, traiti prezentul pt viitorul plin de speranta !

Offline iulielf

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
« Răspuns #61 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:07 »
  @Hana, crede-ma, acest forum te poate inspira. Macar pentru simplul fapt ca iti folosesti timpul pentru a posta ceva. Asta este o evolutie pentru starea in care esti. In acest timp in care tu postezi ceva, uiti starea sentimentelor prin care treci acum. Stai cat mai mult pe forum, citeste, iar timpul..............le va rezolva pe toate.

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #62 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:08 »
     Dar noi ce suntem aici, iulielf? Carlige de rufe?  ;D :D Nu facem parte din a patra liniuta? Daca raspunsul e tot NU, e doar din vina ta! Noi avem toata deschiderea pentru oricare suflet singur! Inceteaza sa te mai uiti inapoi! Uiita-te doar inainte si in jur! Si, apropos, cat ti-a trebuit sa te mobilizezi si  sa te inscrii pe lista noastra? Niciodata sa nu spui niciodata! Fa-ti intai tu singur loc in suflet si in viata, aruncand balastul de amintiri care sunt ca o piatra de moara de gatul tau si apoi vei fi uimit sa vezi rezultatele!

Offline Laurete

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #63 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:10 »
Iulief , m-a impresionat raspunsul tau. Si eu sunt singura , dar mai am colegi de serviciu ... si slava domnului parinti.

Offline anamama13

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1227
« Răspuns #64 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:15 »
cred ca daca nu reusesti sa raspunzi cu da la cele 5 puncte enuntate anterior, iti poti creea pct 6, luand un animalut langa tine.... dar eu cred ca cel putin pct cu prietenii nu poti spune nu, dupa cat mi-am dat eu seama... deocamdata virtuali, dar in viitorul apropiat iti vor deveni prieteni reali, asa-i ?
Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

Offline iulielf

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #65 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:25 »
  @carmentoma, ai dreptate si ma rectific. Pot raspunde cu DA la una din intrebari. Voi ati fost, si o recunosc, unul din punctele care m-ati facut sa trec "peste". Bineinteles, un punct destul de important. Asta incercam sa-i comunic.

Offline Laurete

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #66 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:26 »
UN ARGUMENT IMPOTRIVA SINGURATATII
In joia mare mi s-a intimplat sa imi fure portofelul in care aveam un card RATB , card METROU , buletinul si 100 de lei. M-am simtit cel mai singur si mai oropsit om de pe lume. Am alergat vineri sa imi depun actele pentru un nou buletin si mi-am facut un card RATB nou ( sunt din Bucuresti). Minunea s-a produs acum 15 minute. A venit cineva si mi-a adus actele. Dumnezeu exista ! Nu suntem singuri pe lumea asta. Chiar daca sunt pungasi la fiecare pas , mai exista si oameni de bine!

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #67 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:27 »
Se spune ca recunoasterea unei probleme pe care o ai este primul pas in rezolvarea ei. Oare? Da, laudabil sa poti recunoaste ca esti un om singur. Ti-ai admis problema si... Si, ce? Te ajuta cu ceva sa iesi din singuratate simpla admitere? Zic ca sunt mai multe feluri de singuratate (oricum, cel putin doua) si ca trebuie analizat tipul de singuratate in care te simti a fi si cum trebuie sa actionezi in functie de asta. A admite doar si atit, nu foloseste la nimic.

Eu sunt o persoana activa social, interactionez cu oameni, am citiva prieteni buni cu care pot vorbi orice imi trece prin cap si stiu ca m-ar ajuta la nevoie chiar daca as suna in creierii noptii. Din punctul asta de vedere daca m-as plinge ca sunt singur, ar fi nedrept. Si cu toate astea ma simt singur si inutil, atit pentru ca resimt lipsa acelei persoane speciale, dar si in general. Suna ciudat, nu? Avind in vedere ce-am zis mai inainte. Esti multumit ca te integrezi dar nu te poti bucura de asta.

@marcutza spune ca avem acest forum, deci nu suntem siguri. Hai sa va zic parerea mea si scuze daca par pesimist. Nu sunt. Stiti doar, pesimistul e un optimist realist  ;) M-am inscris in aceasta comunitate si vin pe acest forum cu oarecare reticenta si retinere, fiindca am capatat o repulsie relativ recenta fata de acest tip de socializare. Asta dupa citiva ani de zile in care socializarea mea a fost preponderent online. Ii cunosc si bucuriile si dezamagirile, avantajele si dezavantajele.

Pina la urma noi aici oare nu facem altceva decit sa ne amagim? Petrecem niste ore in fata unui ecran, schimbam cuvinte calde si incurajari virtuale cu niste necunoscuti, unii ajung sa ne "placa", de altii ne "atasam" si cind am inchis calculatorul, ne intoarcem la singuratatea noastra REALA. Eludam, asta facem. Ne inchipuim pentru citeva ore ca traim si ca nu mai suntem singuri doar pentru ca la capatul cuvintelor citite se afla un om real. Aici suntem tandri, impaciuitori, incisivi, glumeti, tristi, bucurosi etc. Dar imediat ce ne intilnim fata in fata, daca ne intilnim, toate astea dispar si constatam ca suntem altfel decit in online. Unde suntem cu adevarat noi insine? Aici, unde e mai usor sa fii indraznet, impaciuitor, deschis pentru ca nu trebuie sa privesti pe nimeni in ochi, sau in viata reala? Pare mai degraba ca traim doua vieti paralele. Si se pare ca ne place asta.

Offline iulielf

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #68 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:28 »
   @anamama, te cred, este ca tine. Mi-as dori asha ceva, dar nu pot. Sunt anumite motive din care nu pot avea un animalutz. Aveam si am avut dintotdeauna cate un animalutz. Acum, din cauza situatiei, nu pot.

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #69 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:31 »
UN ARGUMENT IMPOTRIVA SINGURATATII
In joia mare mi s-a intimplat sa imi fure portofelul in care aveam un card RATB , card METROU , buletinul si 100 de lei. M-am simtit cel mai singur si mai oropsit om de pe lume. Am alergat vineri sa imi depun actele pentru un nou buletin si mi-am facut un card RATB nou ( sunt din Bucuresti). Minunea s-a produs acum 15 minute. A venit cineva si mi-a adus actele. Dumnezeu exista ! Nu suntem singuri pe lumea asta. Chiar daca sunt pungasi la fiecare pas , mai exista si oameni de bine!

Laurete, asta e o intimplare fericita. Faptul ca exista si oameni de bine, nu poate decit sa ne bucure. Dar asta nu rezolva problema singuratatii. Sau, ma rog, nu toate aspectele ei. Se pare ca in cazul tau a rezolvat-o  :)

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #70 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:35 »
@Laurete :)

Citeste :)

Offline iulielf

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #71 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:35 »
   @Saturnianul, ai dreptate in legatura cu faptul ca, online, ne simtim si vorbim altfel fatza de cum ne simtim si vorbim "face to face". Dar, bineinteles, e numai parerea mea, asta se intampla deoarece marea majoritate a oamenilor au o "masca sociala". Daca vei citi cam tot ce am scris eu, pe toate topicurile si apoi daca ar fi sa ne intalnim vreodata, vei vedea ca eu am aceleasi pareri ca si aici. Mie nu mi-a placut sa "afisez" vreo masca sociala. De aceea, gandesc liber, sunt un nonconformist si nu mi-e teama sa vorbesc cu nimeni ceea ce gandesc, chiar daca respectivul sau respectiva se supara.

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #72 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:37 »
   Ia citeste, te rog, saun reciteste Ice Age 4 @saturnianule! Acolo am descris pe scurt prima noastra intalnire de patru singuratati! Si suntem la fel ca aici, asa cum am scris! Tu poate ai fost la asanumitele blind dates, de pe alte site-uri! Vino vu noi , de exemplu, pe 17.04! Nu mergem la asemenea intalnire , ci la una intre 12 (pana acum) prieteni! Ne vom distra, vom glumi, si vom socializa fara complexul creat de integrarea in grupuri formate din cupluri, sau asa ceva! Daca , dupa aceasta intalnire, reusiti sa va apropiati de cineva, asta e alta discutie si depinde de firea si preferintele fiecaruia! Eu una nu imi doresc decat timp petrecut intre prieteni de calitate si atat!

Offline iulielf

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #73 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 18:41 »
  @laurete, inscrie-te pe lista de pe 17.04.2010 si vom putea vorbi intre "o gramada de ochi". ;D

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #74 : Duminică, 04 Aprilie 2010, 20:03 »
  Ia citeste, te rog, saun reciteste Ice Age 4 @saturnianule! Acolo am descris pe scurt prima noastra intalnire de patru singuratati! Si suntem la fel ca aici, asa cum am scris! Tu poate ai fost la asanumitele blind dates, de pe alte site-uri! Vino vu noi , de exemplu, pe 17.04! Nu mergem la asemenea intalnire , ci la una intre 12 (pana acum) prieteni! Ne vom distra, vom glumi, si vom socializa fara complexul creat de integrarea in grupuri formate din cupluri, sau asa ceva! Daca , dupa aceasta intalnire, reusiti sa va apropiati de cineva, asta e alta discutie si depinde de firea si preferintele fiecaruia! Eu una nu imi doresc decat timp petrecut intre prieteni de calitate si atat!

@carmentoma: Am citit respectivul topic. A fost frumos din ce mi-am dat seama, mi-a placut.
Nu, n-am fost la blind dates. Erau oameni cunoscuti in online, cu care apoi m-am intilnit in realitate. Si cu o singura exceptie, au fost altfel decit in online. Recunosc, asa am fost si eu. Exceptind exceptia  ;D

Poate o sa ajung si eu la intilnirea de pe 17 aprilie, sper sa nu fie o problema, prospatura fiind...  ;)