Mihaela, cunosti cu siguranta raspunsul meu in ceea ce priveste ora de intalnire: este responsabilitatea si riscul asumat al fiecaruia de a ajunge la timp pentru imbarcare. Problema nu este de conexiune, ci de a ajunge la timp pentru imbarcarea la primul zbor. Am mai explicat aici pe forum: la un bilet tur - retur, daca primul segment nu se efectueaza cu zborul de pe bilet, SE ANULEAZA INTREG BILETUL. Deci este ceva ireparabil. Am avut situatii de persoane care au pierdut excursia, pt ca au mers pe ideea ca 2 ore sunt de ajuns. Da, intradevar sunt, dar in conditiile in care ceva produce intarziere (tren, masini etc), cele doua ore sunt pulverizate si se ajunge in situatie critica. Drumul de la Iasi este lung, pot aparea tot felul de probleme si situatii pe traseu. Imi amintesc ca pe vremea in care faceam business, trebuia sa ajung la Frankfurt pentru o intalnire importanta. Am plecat din Sibiu cu o marja de 5 ore, dar un accident care a oprit circulatia, m-a determinat la o solutie disperata: cand am vazut ca au trecut 3 ore si jumatate, am rugat politaii sa ma inteleaga si sa ma lase cumva sa ocolesc pe zona necarosabila pt a depasi zona in care era blocajul. M-au inteles, am reusit sa trec si am gonit ca un nebun pana la aeroport. Am lasat masina total aiurea si am ajuns la limita-limitelor. Ti-am dat acest exemplu din experienta mea, pentru a-ti explica ce se poate intampla pe drum.
Eu prefer sa iau o marja de siguranta care sa acopere si eventualele probleme de pe traseu, pentru a ma asigura ca lumea ajunge la timp pt imbarcare. Personal si daca merg cu grupul si daca merg cu familia sau prietenii, la o astfel de excursie cu zboruri atat de lungi si complexe imi iau toate masurile de siguranta posibile: vin cu o seara inainte in Bucuresti si dorm la un hotel foarte aproape de aeroport si niciodata nu am sosit mai tarziu de 3 ore inainte de plecare.
Stiu ca pentru a ajunge in Bucuresti si aeroport, nu sunt multe posibilitati, dar evitati intotdeauna marjele de timp atat de stranse. Este recomandarea mea.