Autor Subiect: Croaziera Caraibe si sejur Guadelupa. Farmecul creol. 28 nov - 10 dec 2024  (Citit de 5978 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Croaziera Caraibe si sejur Guadelupa. Farmecul creol. 28 nov - 10 dec 2024
« Răspuns #15 : Joi, 10 Octombrie 2024, 11:27 »
Am primit raspunsurile voastre, ramane doar sa transmit catre MSC si colaboratori lista cu inscrieri. O s-o fac maine, 11 octombrie 2024.

Am transmis in agentie lista de inscrieri transferuri si excursii optionale, cu tarife si totalul pe fiecare participant in parte. Urmeaza sa primiti facturile aferente.

Referitor la Tortuga, mai multi mi-ati scris pe Email, intrebandu-ma ca in situatia in care aveti viza de Statele Unite, puteti cobori, puteti opta si ce sa alegeti.

Ce v-am scris eu referitor la Tortuga este ceea ce am aflat de la MSC, din comunicatul MAE si dintr-o postare referitoare la un grup de romani care anul trecut in decembrie a fost refuzat sa intre in Tortuga. Nimeni insa nu poate sa stie exact cum va fi anul acesta, care este pozitia autoritatilor locale si ce rezultat au avut demersurile MAE.  Am contactat MSC, am fost intr-un FAMTRIP pentru croaziere si nimeni nu poate sa dea un raspuns pentru ca totul tine de autoritatile locale de acolo. Ca va lasa pe toata lumea, ca va lasa doar pe cei cu viza de America (asa cum s-a intamplat anul trecut in acel grup), ca nu va lasa pe nimeni, inca nu se stie nimic. Proba o sa o dea primii romani care pleaca acolo anul acesta, iar sezonul incepe doar la sfarsitul lui noiembrie. O sa urmarim si o sa scriem aici ceea ce am aflat.

Parerea mea este sa nu luati excursie acolo, pt ca riscati sa pierdeti banii.

Offline Pia Ionita

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Calatorind evoluezi
« Răspuns #16 : Luni, 14 Octombrie 2024, 09:35 »
Buna ziua,
Am vazut pe site ul Air France ca s-au modificat zborurile pe care le aveam trimise in detaliile excursiei si la dus si la intors.
De exemplu pe 28.11.2024 plecarea este la ora 06.05 de pe Henri Coanda Durata 3h20min cu AF 1089 Airbus A220-300 care ajunge la Paris pe 28.11.2024 la 08.25 CDG.
Initial a fost AF1089 06:20 BUCHAREST OTP  - PARIS CDG  08:40

Muzica este arta sentimentelor

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #17 : Luni, 14 Octombrie 2024, 10:08 »
Multumesc, de informatie. Posibil sa apara modificari, de regula pana la 14 zile inainte de plecare. Nu am primit inca nici o notificare. Cand o sa avem confirmarea unei modificari anuntam si facem modificarile aferente pe site si forum. 

Offline Ady

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #18 : Miercuri, 23 Octombrie 2024, 20:16 »
Buna seara,
Am o nelmurire legata de tips-ul pentru echipaj..este trecut si la servicii incluse in pret si la cele neincluse.
Care este cel real?

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #19 : Joi, 24 Octombrie 2024, 04:41 »
Multumesc pentru atentionare. Intradevar este o greseala, aparea in ambele parti. Am corectat pentru a nu se mai crea confuzii. Taxa de tips este una personala si se achita de pasagerii vasului de croaziera, prin retinere din contul creat la bord.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #20 : Joi, 24 Octombrie 2024, 05:55 »
Mai este o luna pana la plecarea in vacanta. Am revenit aici pentru a va da mai multe detalii care vor ajuta in special pe cei care nu au mai fost niciodata intr-o croaziera.

In primul rand va anunt ca ora de plecare s-a modificat. Air France a anuntat 06:05 in loc de 06:20. Ca urmare am modificat si ora de intalnire pe aeroport. Acum este 06:05, am modificat pe site si forum.

Am primit numarele de rezervare (booking number) si numerele de cabina. Le-am transmis in aceasta dimineata catre toti participantii. Va rog verificati-va Email-ul si daca nu ati primit, scrieti-mi pe office@singlescamp.ro si retransmit.

Folosind booking number si numele este nevoie sa faceti check in pe vasul de croaziera. Sa fiu mai exact, ESTE OBLIGATORIU sa faceti aceasta operatiune. Se poate face cu 30 de zile inainte de plecarea in croaziera. Cu 24 inainte de imbarcare check in-ul se inchide.

Alta operatiune pe care trebuie sa o faceti, daca nu ati mai fost niciodata cu MSC, este descarcarea in telefon a aplicatiei "MSC for me". Fara aceasta aplicatie este aproape imposibil sa va descurcati pe vas. Cu ajutorul acesteia va puteti face rezervari la serile de spectacol, la diverse activitati, va puteti urmari status-ul financiar (acesta il puteti consulta just in time si pe ecranul TV pe care il aveti in cabina). Aplicati MSC for me o gasiti in lista de aplicatii gratuite a oricarui telefon. Daca nu va descurcati solicitati ajutorul unei persoane (colegi, prieteni, rude etc). Este foarte simplu, ceva basic, dar am mai intalnit persoane care au dificultati in a face astfel de operatiuni.

Cu cateva zile inainte de plecare compania de croaziera emite TICHETELE DE IMBARCARE. Noi o sa vi le transmitem Email imediat ce le primim. Aceste tichete de imbarcare trebuiesc obligatoriu tiparite (print) pentru ca la imbarcare vi se vor solicita. Aceste tichete de imbarcare au atasate si etichetele de bagaje, care este nevoie sa le aveti la indemana, decupate de pe bilet, la momentul in care va prezentati in port. Fara ele nu puteti preda bagajele.

Pentru imbarcare aveti nevoie de urmatoarele documente:
   -   tichetele de imbarcare (print)
   -   pasapoarte valabile minim 6 luni de la data intoarcerii din croaziera
   -   formularele de sanatate, completate si semnate (le gasiti in tichetul de imbarcare)

Imbarcarea se va face din portul Pointe a Pitre iar ora programata pentru check-in se afla pe tichete. Ora stabilita pentru plecarea spre port, de la hotelul din Guadelupa este 11:00. Deci la acea ora toata lumea trebuie sa aiba check out-ul facut si bagajul pregatit pentru a fi pus in autocar. Cca o ora o sa faceti pana in port, deci la 12:30 va puteti prezenta pentru imbarcare.

Va veti aseza la un rand in care fiecare isi preda bagajele, acestea trebuind sa fie identificate, cu etichetele decupate din biletul de croaziera. Veti retine cu voi un mic rucsacel pe care il puteti purta cu usurinta pe vas. Considerati ca preluarea cabinei se va putea face doar incepand cu orele 16:00 - 17:00, deci nu imediat ce urcati pe vas. Din serviciile de care beneficiati imediat la urcare este cele de masa. Puteti merge la zona de bufet si sa serviti masa.

Urcarea pe vas se face pe baza unui card pe care o sa-l primiti cand faceti check in-ul in port (dupa predarea bagajelor). Acel card este EXTREM DE IMPORTANT. Trebuie sa aveti maxima grija de el pentru ca :

- serveste ca mijloc de intrare in cabina
- identificare la urcarea si coborarea de pe vas
- plati la bord
- acces la activitati

Recomandam in mod special sa aveti cu voi un card-suport (in engleza se numeste badge holder) de pus la gat (se foloseste la conferinte, la reuniuni etc). In felul acesta il aveti tot timpul la voi si scapati de grija de a-l uita pe undeva. Uneori se gaseste si la magazinul MSC de pe vas, dar cel mai bine este sa-l aveti de acasa.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti la urcarea pe vas este sa depuneti garantia (150 - 200 euro, depinde de vas). Garantia aceasta se poate face cash (nerecomandat) sau cu card. Nu recomand cash pentru ca veti fi in situatia in care in ultima zi sa fie nevoie sa reglati la zero balanta financiara si evident ca mai aveti ori de platit ori de recuperat, niciodata nu se poate ajunge la zero absolut. Si atentie, cand debarcati la final de croaziera trebuie sa fie zero, nu 1 euro "ca-l las acolo"...

Atentie cand faceti alimentarea, sa va asigurati ca split-uiti contul de cabina, pe fiecare pasager in parte. Device-ul pe care se face operatiunea are la un moment dat optiunea de cont separat pe cabina per fiecare pasager. Daca nu sunteti atenti atunci va exista un singur cont si nu veti mai cunoaste exact ce trebuie sa plateasca unul si cat celalalt. Daca totusi ati gresit, mergeti personal la receptie si solicitati split-ul.

ATENTIE! in cazul platilor cu card bancar, anumite sume pot fi blocate ca garantie, urmand ca aceasta garantie sa se returneze in contul dumneavoastra in termen de 2-3 saptamani de la incheierea calatoriei.

In fiecare seara veti primi in cabina programul zilnic (daily program) pentru ziua urmatoare de croaziera. Este foarte important sa il cititi si sa-l studiati tocmai pentru a afla mai multe informatii despre ce se intampla la bordul vasului, ce promotii se desfasoara, ce spectacole sunt la bord, ce intalniri au loc, etc.

La bordul vaselor MSC Cruises tinuta este obligatorie, veti avea minim 2 seri formale la bordul vasului, la barbati recomandam un costum (sau ca alternativa un sacou si pantaloni de stofa), iar la femei o rochie de seara/de cocktail.

Noi nu recomandam sa se primeasca/sa se initieze telefoane in timpul navigarii vasului intrucat conexiunea efectuandu-se prin satelit, costurile sunt foarte ridicate. Va recomandam sa aveti activate serviciile de roaming si sa le utilizati in timpul sederii in port. Aveti posibilitatea de a achizitiona un serviciu de internet la bordul vasului, dar trebuie sa stiti ca nu este tocmai ieftin.

Va recomand sa mergeti cu totii in fiecare seara la restaurantul care va este repartizat. Stati impreuna, civilizat, aranjat, in liniste. Puteti discuta si este un mijloc foarte bun de intalnire si aflare de informatii. Alta cale de informare este grupul care se poate initia gratuit folosind reteaua interna a vasului de croaziera.

Unii va cunoasteti deja partnerul de cabina. Altii nu. Tineti cont va rog in mod special la modul in care intelegeti sa "convietuiti". Va rog, fara tabieturi care sa deranjeze, fara egoisme, fara orice poate sa afecteze vacanta celuilalt. Aveti un mic spatiu in care aveti mai multe lucruri in comun si este foarte important sa aratati respect fata de coleg. Intelegand ca trebuie sa se odihneasca, sa aiba loc in mod egal de bagaj, de dulap, de baie etc.

Aveti un insotitor de grup cu voi. Lidia este un ghid experimentat stie ce sa va recomande si cum sa va indrume in timpul excursiei. Este insa nevoie sa stati aproape de ea, sa va asigurati ca ati inteles corect orele de intalnire pentru excursiile SOL, pentru alte activitati. Nu va bazati ca va anunta ea cumva, pentru ca fizic nu are cum. Vasul este imens, nu are cum sa va intalneasca prin cautare. Rolul ei este de indrumare, de anuntare dar limitat la cei care participa, care vin la orele de intalnire.

Pentru bagaj. Limitati-va la un singur bagaj tip troler, pentru ca spatiul in cabina este limitat. Nu aveti cum sa bagati sub pat mai multe trolerele decat doua.

Atentie cu fumatul la bord. Tocmai m-am intors dintr-o cabina in care cineva a fumat electronic pe balcon. Cei de la security au venit val-vartej, dar au gresit cabina, au intrat la noi de credeam ca ne aresteaza. A trecut ceva timp pana sa inteleaga ca era vorba de vecinele noastre de cabine. Amenzile sunt mari si nu merita pentru ca pot fi nu doar financiare.

Vacanta asta este foarte faina, anul trecut am fost eu si Samiza ca insotitori. Si nu prima oara, eu am mai fost de cateva ori. Este exceptionala, cu conditia sa vrei sa te distrezi, sa te simti bine. Am mai intalnit in excursii persoane care in loc sa se simta bine, sa se bucure de tot, aveau grija comentarilor, vroiau sa iasa in evidenta ca ei sunt umblati etc. Nici nu se distrau, nici nu puteau socializa.

Va urez drum bun, zile faine si cum se spune..."vant la pupa"!

Offline Rizescu Manuela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #21 : Miercuri, 30 Octombrie 2024, 10:22 »
Bună ziua
Nu am reușit încă să fac checkin pe Vasul de croazieră

Offline Rizescu Manuela

• Newbie
  • *
« Răspuns #22 : Miercuri, 30 Octombrie 2024, 10:29 »
A reușit cineva?
Sau poate ca nu au început încă
Nu recunoaște nr de booking

Offline Pia Ionita

• Newbie
  • *
  • Calatorind evoluezi
« Răspuns #23 : Miercuri, 30 Octombrie 2024, 13:19 »
@manuela.rizescu pe ce link ati intrat pentru check in?
Muzica este arta sentimentelor

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #24 : Miercuri, 30 Octombrie 2024, 13:49 »
Am mentionat, check in-ul se deschide cu 30 zile inainte de plecarea vasului.

Link-ul este aici: https://www.msccruises.com/int/manage-booking/web-check-in

Dar subliniez, totul depinde de linia de croaziera, cand introduc datele pasagerilor. Doar cand acestea sunt in sistem atunci se poate face check in-ul. Nu intrati in panica, noi anuntam intotdeauna cand se incepe.

Offline Rizescu Manuela

• Newbie
  • *
« Răspuns #25 : Miercuri, 30 Octombrie 2024, 14:43 »
Așa e, eu socoteam din 28 dar pe vas ne suim după 1.12
Mulțumesc ptr raspuns

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #26 : Miercuri, 30 Octombrie 2024, 15:15 »
Subliniez, ceea ce am raspuns. Check in-ul incepe cu 30 zile inainte de plecarea vasului din port si se incheie cu 24 de ore inainte de plecare. DAR DEPINDE DE LINIA DE CROAZIERA. MSC diferit de COSTA, DE NCL si de alte linii, de cele mai multe ori fac ei serviciul de introducere a datelor.

Astept detalii de la linie cand se va deschide check in-ul. Poate sa fie cu 30 de zile inainte, dar este posibil sa fie cum s-a mai intamplat si cu 10 zile. Asa cum am scris, fara panica, va anuntam, toata lumea va fi informata la timp.

Rugamintea mea este sa NU SUNATI IN AGENTIE, NICI PE MINE, NICI PE LIDIA. Scrieti aici si va raspundem. Acesta este locul de informare, comunicare si dialog. V amultumesc de intelegere.

Offline lm

• Newbie
  • *
« Răspuns #27 : Vineri, 01 Noiembrie 2024, 13:16 »
Buna ziua, eu am facut check in-ul. astept sa-l faca si partenera mea de cabina (booking nr. 53227163) ca sa ni se genereze documentele.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #28 : Vineri, 01 Noiembrie 2024, 13:34 »
Da, este deschis check in-ul, am confirmarea de la linia de croaziera ca a validat si introdus toate datele grupului. Invit pe toata lumea sa-si faca check in-ul.

Offline Rizescu Manuela

• Newbie
  • *
« Răspuns #29 : Sâmbătă, 02 Noiembrie 2024, 12:00 »
Și eu am făcut chekin 53226848