Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Descoperiti sarmul Alsaciei si al Lorenei. 4 - 9 iunie 2024
admin:
S-au facut rezervarile pentru trenul Frankfurt pe Main - Strasbourg si pentru bus-ul Lufthansa Strasbourg - Aeroport Frankfurt pe Main. O sa primiti astazi din agentie facturile aferente acestor doua extra-servicii. Impreuna sunt cca 100 de euro. Am rugamintea sa faceti plata cat mai rapid. Va multumesc!
krondia:
Mai jos, rezervarile la transportul de la aeroportul din Frankfurt la Strasbourg si retur.
La dus vom merge cu trenul si la intoarcere vom veni cu autocarul Lufthansa (mersul trenurilor a fost modificat si nu mai circula trenul de dimineata direct de la Strasbourg la Frankfurt).
Aceasta este varianta optima, am luat legatura si cu o firma privata de transport insa costul este dublu.
Intrucat noi ajungem la Frankfurt in jur de 08:00 dimineata si trenul spre Strasbourg este putin inainte de 14:00, avem timp sa facem plimbarea in Frankfurt in aceasta zi.
La intoarcere, autocarul ne lasa direct la aeroport.
4 iunie TGV INOUI 9580
13:56 Frankfurt (Main) Hauptbahnhof – 16:04 Strasbourg (Grand Est)
9 iunie Shuttle bus Lufthansa
12:00 Strasbourg - 14:45 Aeroport Frankfurt
krondia:
Stiu ca asteptati cu nerabdare excursia in Franta, vestea buna este ca a mai ramas puțin *|*
Eu am sa fiu plecata cu grupul de Belgia până în 31 mai, va scriu inca de acum cateva informatii importante in special legate de echipament, bagaje, buget.
Aveti nevoie de imbracaminte si incaltaminte sport, comode, potrivite pentru mersul pe jos si cel putin o pereche de incaltaminte impermeabila.
Aveti in vedere ca multe strazi din zona rurala sau centrele vechi sunt pavate cu piatra cubica.
Vremea este tot mai imprevizibila, inca este devreme pentru o prognoza exacta dar sa aveti neaparat la voi si ceva petru ploaie: pelerina, geaca de ploaie, umbrela.
Acum se anunta temperaturi in jur de 23-24 grade pentru perioada in care vom fi noi la Strasbourg.
Impachetati ergonomic pentru a va deplasa usor cu bagajul – pe langa troller este suficient daca mai aveti un rucsac mic in care sa va puneti cele necesare in timpul excursiilor de o zi.
Bagajul trebuie sa fie etichetat pentru calatoriile cu trenul, este o cerinta a SNCF dar prinde bine si la transportul cu avionul sau shuttle bus-ul de aeroport.
Biletele de tren si shuttle bus-ul de aeroport sunt la mine, le-am tiparit dar am sa vi le trimit si pe email in jurul datei de 1-2 iunie.
Biletele de avion le veti primi de la agentie pe email cu cateva zile inainte de plecare, avem rugamintea sa confirmati primirea.
In ceea ce priveste bugetul pe care sa il alocati excursiei, stiti, cu siguranta, ca Franta este o tara scumpa. Un fel principal la un restaurant costa in jur de 20 de euro, exista insa si variante mai convenabile.
Cost aproximativ bilete tren:
Strasbourg - Colmar 15 euro Avem doua calatorii dus – intors la Colmar, deci in total circa 60 euro
Strasbourg – Nancy 30 euro
Nancy – Metz 13 euro
Metz – Strasbourg 32 euro
Strasbourg – Obernai 7 euro
Preturile sunt orientative pentru ca va spuneam ca in Franta tarifele la tren sunt dinamice dar, in principiu, alocati un buget de circa150 euro pentru deplasarile cu trenul.
Din pacate, incepand de anul acesta, nu se mai pot cumpara bilete de tren de grup la trenurile regionale, pentru a cumpara bilete la tarif redus.
Voi reveni cu mai multe informatii in 1-2 iunie, va rog sa urmariti forumul.
Sofia6:
Buna ziua! Sunt nou-venita in acest grup minunat! Astept cu nerabdare sa ne cunoastem si sa ne bucuram de toate locurile frumoase pe care urmeaza sa le vizitam!
Dana123:
Buna tuturor,
Vreau doar sa salut pe toata lumea.
Scriu pentru prima data aici...de mult timp visez sa vizitez Alsacia si Lorena si iata ca mai este putin.
Ne vedem pe 4 iunie si sper ca vom avea vreme buna! *|*
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă