Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Sri Lanka si Maldive 8 - 19 ianuarie 2024

<< < (3/6) > >>

krondia:

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Vizele de intrare în Sri Lanka se pot obține de la misiunile diplomatice ale statului Sri Lanka din străinătate și on-line.
Viza de tranzit sau viza turistică de scurtă şedere se obţine on-line, accesând site-ul www.eta.gov.lk şi completând formularul tip cu câteva zile înainte.
Taxa de viză se achită folosind mijloace electronice de plată. Viza turistică (cu 1 sau multiple intrări) este valabilă pentru o perioadă de maxim 30 de zile, cu posibilitatea de a fi prelungită la Departamentul pentru Imigrări din Colombo.

MAE 21 iulie 2023
https://www.mae.ro/travel-conditions/3748

Conform MAE, se aplica pentru viza cu câteva zile inainte.
Eu am simulat acum procedura de obtinere a vizei si am ajuns până la pagina de plata.
 Va recomand sa mai asteptam cam pana la o luna inainte, in caz ca apar noutati.

In alta ordine de idei, referitor la protectia impotriva tantarilor tropicali, eu mi-am cumparat de pe Emag un spray pe baza de Deet, substanta activa 50%, recomandat si de un membru SC, cadru medical.

Urmariti in continuare forumul, aici vom posta informatii, detalii privind excursia.

Andreea O:
Multumesc mult pentru raspuns, am reusit sa aplic si sa obtin viza. :)

Recomandati anumite vaccinuri pentru Sri Lanka? Sau nu e nevoie?

Multumesc!
Andreea

krondia:

--- Citat din: Andreea O din Luni, 11 Decembrie 2023, 13:11 ---
Recomandati anumite vaccinuri pentru Sri Lanka? Sau nu e nevoie?

Multumesc!
Andreea

--- Terminare citat ---

Reiau recomandarile din prezentarea excursiei:

Sanatate: inainte de plecare cu cateva luni, vizitati si consultati un medic specializat pentru profilaxie zone tropicale, pentru sfaturi si recomandari profesioniste.
 Noi ce va putem spune este doar ca e indicat ca acolo sa evitati intepaturile de tantari (spray-uri impotriva insectelor, iar seara se recomanda pantaloni lungi si camasi cu maneca lunga).

krondia:
Astazi am aplicat pentru viza, dupa ce o primesc (termenul este de 24h) si totul este ok revin cu detalii privind modul de completare.

krondia:
Am primit emailul care confirma primirea vizei pentru SRI LANKA, a costat 52 USD cu tot cu taxa de procesare online.

Pasi de urmat:

http://www.eta.gov.lk/slvisa/

Alegeti limba engleza, pe pagina urmatoare click pe butonul Apply apoi in Partea de jos a paginii I agree.

In continuare la rubrica Tourist ETA click pe Apply for an individual

Completati cu grija rubricile cu datele personale.
ATENTIE, trebuie sa folositi datele din pasaportul cu care veti intra in SRI LANKA.
In cazul in care folositi un alt act sau daca datele furnizate nu sunt corecte, va trebui sa achitati taxa de obtinere a vizei inca o data!

Date personale
Surname - treceti numele de familie asa cum apare in pasaport
Given name – treceti prenumele asa cum apare in pasaport
Title – Mr pentru domni, doamnele pot trece Ms care se foloseste atat in cazul femeilor casatorite, vaduve dar si single si care nu doresc sa foloseasca Miss (domnisoara care nu este casatorita) sau Mrs (doamna casatorita sau vaduva)

Treceti in continuare datele privind pasaportul si in continuare mergeti la rubrica Travel Information

Intended arrival: 9 ianuarie
Purpose of visit  Sightseeing or Holidaying
Airline  Turkish Airlines
Flight Number TK 730

Contact Details
Adresa la care locuiti

Address in Sri Lanka
Negombo - Regal Reseau
Dambulla -  Thilanka
Kandy  - Thilanka
Udawalawe -  Centauria
Colombo

Declaration : NO la toate cele 3 puncte

Confirmati, verificati cu atentie toate informatiile pe care le-ati trecut.

Veti primi imediat un email Sri Lanka ETA status Acknowledgement care confirma depunerea cererii si plata vizei si, dupa cateva ore, ETA APPROVAL NOTICE emailul care confirma primirea vizei.
Pastrati cu grija aceste 2 emailuri, sa le aveti si tiparite.

Cu circa 3 zile inainte de plecare va trebui sa mai completam un formular online Online Arrival Card www.eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/#/home-page

Succes!

Daca aveti intrebari scrieti aici, pot fi de interes si pentru ceilalti.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă