Arhiva > Arhiva

Dusmani, infrangeri, timiditate; acum si succes

<< < (3/6) > >>

Saturnianul:
Marlen, tu te consideri timidă? Eu, da, însă în limitele normalului. Adică suficient de mult încît să creeze o aură de mister care-ţi dă posibilitatea să-l descoperi pe celălalt treptat dar suficient de puţin încît să nu producă un blocaj în relaţionare.

Adevărul e undeva la mijloc (o sa vă înnebunesc cu "mania" echilibrului în diferite forme). Eu cred că orice manifestare emoţională umană îşi are rostul şi rolul ei în doze moderate. În orice început e natural fie un pic de timiditate, reţinere sau teamă. Pentru că suntem oameni, nu roboţi. Important e ca această stare să nu treneze şi să fie doar o etapă preliminară sau ca un fel de joc, altfel vorbim de patologic. Personal, unui individ care confundă tupeul şi obrăznicia cu dezinvoltura, îi prefer unul mai timid.

marlen_i13:
   Bineanteles ca ma consider  putin timida dar nu  chiar in toate cazurile.
 Pentru a incerca sa inving timiditatea propun cateva metode:
  1. Determina sursa timiditatii tale in primul rand. De exemplu, iti e frica de ce-ar putea spune cineva despre aspectul tau fizic? Aminteste-ti ca exista un motiv pentru care tu reactionezi asa in aceste situatii.

2. Reactioneaza ca si cum n-ai fi timid. In intimitate, poarta-te ca si cand ai fi plin de incredere. Tine capul sus, umfla-ti pieptul, fii tantos cand mergi si vorbeste cu fermitate. Poate parea ridicol, dar vei vedea rezultatele cand vei iesi in societate.

3. Priveste in ochii celui cu care vorbesti si zambeste-i. Starneste conversatii scurte cu straini despre vreme sau diferite evenimente curente.
4.Priveste si invata. Privind prietenii sau strainii este o cale foarte buna de a invata cateva trucuri despre invingerea timiditatii.

5. Pastreaza-ti o atitudine pozitiva, nu fi frustrat si distreaza-te. Aminteste-ti, scopul tau este sa gasesti pe cineva care te place asa cum esti.

luciamanta:

--- Citat din: maria171 din Vineri, 09 Aprilie 2010, 22:34 ---sa fi pila cuiva e ideal
am avut un sef care la angajare te intreba a cui pila esti
daca nu ai nici o pila trebuie sa "muncesti"mai mult ca sa te remarci
sa " muncesti" inseamna sa te guduri pe langa sefi, sa le faci servicii, sa iti parasti colegii, sa stii sa iti prezinti munca
sa cotcodacesti o zi intreaga pt o margica
observa pe ceilalti si daca poti, fa ca ei

--- Terminare citat ---
Multumesc pentru raspuns. Te pup

luciamanta:

--- Citat din: EUGENIA110 din Vineri, 09 Aprilie 2010, 22:35 ---Lucia, viata e plina de nedreptati, incearca sa nu le vezi. Nu te lasa afectata de ele , viata si sanatatea sint mai importante. Si eu m-am revoltat de multe ori impotriva unor fapte pe care le consideram incorecte, am suferit si am plins de neputinta de a schimba ceva, pina cind sanatatea s-a dus, am facut trei operatii( una fiind extirparea tiroidei), m-am pensionat, am rupt contactul cu societatea...da, aruncata ca un mar stricat....cui ii mai pasa de tine dupa ce nu mai poti munci?

--- Terminare citat ---
Multumesc pentru raspuns. O seara cat mai placuta!

luciamanta:

--- Citat din: Crista din Vineri, 09 Aprilie 2010, 22:49 ---M-ati ingrozit cu ce ati scris,la inceput,Lucia,am crezut ca e fictiune ce scrii,dar apoi... Chiar trebuie sa reactionezi la ce iti face rau?Ignora si treci mai departe.Doar tu contezi pentru tine si ceea ce iti face tie bine.Tare as vrea sa te pot ajuta,nu da vina pe naivitate,si asta poate servi de scut

--- Terminare citat ---
Merci pt. raspuns. Te pupic

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă