Autor Subiect: Adevar sau Provocare  (Citit de 64874 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Saturnianul

• Vizitator
Răspuns: Adevar sau Provocare
« Răspuns #255 : Sâmbătă, 21 August 2010, 16:30 »
Cel mai bine e sa ne straduim a nu minti pe cit posibil. Insa fiecare dintre noi a mintit cel putin o data si ma refer aici la situatii mult mai importante decit un examen :) Cit despre "white lies"... ce sa zic. Trebuiesc folosite cu mare atentie. Conteaza cind, cum si cui le spui. Cert e ca unele lucruri dor mult mai tare atunci cind sunt stiute. Dor chiar mai mult decit minciuna iesita la iveala. Si atunci minciunile astea albe devin o problema de alegere, de cit de mult tii la persoana... :)

Saturnianule, ai grija ca ma prind la minciunele foarte repede  :P

Minciunelele sunt un desert delicios. Si ma prind  ;D La ele te referai? :P

Offline Catherinna

• Hero Member
  • Mesaje postate: 631
« Răspuns #256 : Sâmbătă, 21 August 2010, 17:55 »

Saturnianule, ai grija ca ma prind la minciunele foarte repede  :P

Minciunelele sunt un desert delicios. Si ma prind  ;D La ele te referai? :P

Mda! Ma refeream la"minciunelele" acelea care se inghit mai greu, dar tu nu esti in culpa, deocamdata , ziceam doar asa ... in gluma ...  ;D sa te determin sa intri in vorba cu noi  ;D

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #257 : Sâmbătă, 21 August 2010, 18:02 »
   Uneori mintim, denaturind adevarul sau doar evitindul, pentru a scuti de durere si umilinta pe altcineva; tot minciuna se cheama, dar nu e atit de rau ca atunci cind minciuna e spusa cu scopul de a face rau.

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #258 : Sâmbătă, 21 August 2010, 19:23 »
"evitindu-l."........scuze!

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #259 : Sâmbătă, 21 August 2010, 19:39 »
Mda! Ma refeream la"minciunelele" acelea care se inghit mai greu, dar tu nu esti in culpa, deocamdata...

Exersam si eu deturnarea atentiei profitind de dulblul inteles al cuvintului :D
"Deocamdata" ala ma ingrijoreaza. Te astepti sa fiu in culpa la u moment dat si tu sa ma prinzi? ;D
Am intrat in vorba cu voi, nu? Sau, mai degraba, cu tine :D

PS: Chiar am pofta de niste minciunele delicioase :D

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #260 : Sâmbătă, 21 August 2010, 22:08 »
Ayouni, eu nu mint  ;)

O noua provocare in versuri  ??? ( nu le-am compus eu ! )

Un tânăr toată viaţa crezuse că-i orfan,
Deoarece, de mic, crescuse la un neam.

Atuncea când în casă băiatul a intrat
Cu cine-a stat de vorbă, pe cine a aflat?

avand in vedere, ca in principiu, la zamislirea unui copil e nevoie de o mama si un tata... daca baiatului persoana i-a spus ca-i este fiu dar nu este ea mama, atunci, ghici ciuperca-ntr-un picior! e tata! oare asa sa fie catherinna?!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline Catherinna

• Hero Member
  • Mesaje postate: 631
« Răspuns #261 : Sâmbătă, 21 August 2010, 22:26 »
Era prea simplu   :) @Ayouni , da !
Cine lanseaza provocarea  ;)

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #262 : Luni, 30 August 2010, 16:50 »
AVIONUL ECUATORIAN:
Toti pasagerii stateau cuminti in sala imbarcare, asteptand ca avionul sa decoleze in cateva minute.  In acest timp vad cu totii ca soseste copilotul, cu uniforma impecabila, ochelari negri si cu un baston alb, tatonand drumul.  Una dintre stewaredese spune pasagerilor ca desi orb, copilotul este unul dintre cei mai buni pe care-i are firma. Imediat dupa el, vine si pilotul, cu uniforma impecabila, ochelari negri,  un baston alb si sustinut de doua stewardese. Una dintre ele ii informeaza pe pasageri ca desi orb, el este cel mai bun pilot pe care-l are firma si ca impreuna cu copilotul formeaza cea mai buna echipa. Toata lumea se urca la bord si avionul incepe sa ia viteza. Ia viteza dar un reuseste sa decoleze.  Sfarsitul pistei este din ce in ce mai aproape si intr-o explozie de isterie, toti pasagerii incep sa tipe si sa urle la unison. Exact in acel moment, avionul decoleaza… si se aude vocea pilotului spunand-i copilotului:
In ziua in care pasagerii un vor tipa, praf ne facem!

Morala : asa este astazi tara noastra, guvernata de orbi care nu vad sau care nu vor sa vada realitatea in care se zbate poporul.  Asteptand ca poporul sa tipe pentru a-si lua zborul.  Am impresia ca daca nu ne grabim sa tipam, praf ne facem.

P.S. acest lucru se intampla in Ecuador! Voi ce-ati crezut, ca era vorba despre Romania? Slava Domnului la noi lucrurile un stau asa.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #263 : Luni, 30 August 2010, 19:32 »
Ayouni, grozava provocarea ta! Felicitari! Cred ca poporul roman va fi prea tarziu intelept! Prea tarziu va ţipa. Pacat, mare pacat!

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #264 : Miercuri, 01 Septembrie 2010, 15:41 »
textul de mai jos pare o gluma... dar as zice ca este mai curand o provocare.  o provocare pentru parinti si pentru felul cum isi inteleg sau nu copiii!

Tatal intra in camera fetitei si pe patul gol gaseste o scrisoare. Gandindu-se la ce e mai rau, deschide scrisoarea si citeste:
Tati draga, imi pare foarte rau, dar trebuie sa iti spun ca am plecat de acasa cu noul meu prieten. Am gasit dragostea adevarata. Sa vezi ce chipes e, cu tatuaje si piercinguri si motocicleta aceea imensa.
Dar tati, asta nu e tot: am ramas, in sfarsit, insarcinata si Abdul spune ca vom trai fericiti in rulota lui, in mijlocul padurii. Vrea multi copii si asta visez si eu. Si pentru ca am aflat ca marijuana nu este deloc daunatoare, am hotarat sa o cultivam pentru noi si prietenii nostri, sa aiba cand raman fara cocaina si extasy.
Intre timp, sper sa se descopere tratamentul pentru SIDA, pentru ca Abdul sa se simta mai bine. Sa stii, tati ca merita asta. Tati, nu te ingrijora, am deja 15 ani si pot avea grija de mine. In plus, Abdul stie sa ma sfatuiasca, doar are 44 de ani: m-a sfatuit si sa imi schimb religia (la islamism, desigur).
Sper sa te vizitez curand, ca sa iti poti cunoaste nepotii.
Fetita ta.
P.S.: Te-am pacalit! Sunt la vecina. Voiam doar sa iti arat ca sunt lucruri mai rele in viata decat carnetul de note de pe birou. Te iubesc!

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #265 : Marți, 07 Septembrie 2010, 21:42 »
doi calugari mergeau pe un drum de tara.  la un moment dat ajung la un parau unde podul cazuse.  si ar fi trebuit sa-l treaca cu piciorul, deoarece nu era foarte adanc.  tot acolo astepta o tanara, frumoasa, bine imbracata care nu voia sa-si ude rochita si pantofii.  unul dintre calugari se ofera sa o treaca in brate.  zis si facut.  au ajuns pe malul celalalt si si-au continuat drumul; tot mergand ei, calugarul celalalt nu rezista si spune suparat: "frate, nu inteleg nici pana acum cum de ai avut curajul, cum de ai putut sa o iei in brate pe tanara aceea..." la care colegul lui ii spune zambind: "frate, eu am lasat-o jos pe tanara aceea imediat ce am ajuns pe celalalt mal... dar vad cu dumneata inca o mai duci in brate chiar dupa o ora".

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #266 : Miercuri, 08 Septembrie 2010, 22:22 »
arta ca o provocare: ce poti face dintr-un creion!

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/aZgPDYVsOIg?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #267 : Joi, 16 Septembrie 2010, 21:31 »
in timpul a doua din actiunile SC, nu stiu cum, s-a ajuns sa se vorbeasca despre aceasta poezie:

Maica, multi te-au dusmanit
Ca esti neam blagoslovit.
Unde sapa sapa locul
Sare din pamant norocul.
Ai pamant si ape multe
Vantul sta sa ti le-asculte.
Si izvoare
Calatoare
Crapii-n ele cat berbecii,
In pomi piersici cat dovlecii,
Pepenii de zahar rosu,
In grau spicul cat cocosu.
etc etc

s-au facut tot felul de supozitii in legatura cu autorul, dan desliu, mihai beniuc... dar imi amintesc ca cineva a spus totusi ca ar fi tudor arghezi.  abia azi mi-am amintit, am cautat pe google si intr-adevar! tudor arghezi a scris "mama tara". felicitari acelei sau acelor persoane care au ghicit bine.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #268 : Joi, 16 Septembrie 2010, 21:35 »
arta ca o provocare: ce poti face dintr-un creion!

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/aZgPDYVsOIg?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Incredibil!

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #269 : Miercuri, 06 Octombrie 2010, 12:23 »
care a fost cel mai pasional moment pe care l-ati trait?