Autor Subiect: Adevar sau Provocare  (Citit de 65857 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Adevar sau Provocare
« Răspuns #195 : Joi, 06 Mai 2010, 22:12 »
bucuraţi-vă..........
nihil sine deo

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #196 : Vineri, 14 Mai 2010, 22:05 »
era.... o provocare...
devenită.... adevăr...
nihil sine deo

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #197 : Duminică, 30 Mai 2010, 01:00 »
Următorul text face parte dintr-o serie de texte scrise în timp pe blogul personal care ar putea fi reunite sub eticheta "femeia văzută de pe Saturn"  ;D N-am găsit un topic mai potrivit să-l postez dar poate fi considerat un pic şi provocare ;) Textul a fost scris în aprilie 2009.

Machiajul femeii prin ochii unui extraterestru

Legat de toaletarea chipului, în general, cînd spui “femeie”, spui “machiaj”. Şi invers. Exceptăm retroversiunile sexuale, desigur. Vorbim de femeile-femei acum. N-am nimic împotriva machiajului, nu săriţi! Îşi are rolul lui social (încredere în sine, calităţi puse în evidenţă, etc.) şi economic (nişte oameni mănîncă o pîine pentru că alţi oameni se machiază). Că alte roluri nu prea mai văd. Estetic? Mmm… Hmm…  Săă… zii-ceem… Deşi o femeie dacă e frumoasă – ori o vezi frumoasă – păi e şi dimineaţa, de-abia trezită, cu părul vîlvoi şi ochii cîrpiţi de somn. Garantat şi testat! ;)

Lu’ moa, par egzamplu, îi plac femeile cu o feminitate cît mai naturală (şi am întîlnit destule), purtînd machiaje discrete. O astfel de femeie emană mai multe calităţi la un loc: siguranţă de sine, faţă de frumuseţea şi farmecul ei, inteligenţă, maturitate dar şi ceva tineresc, şarm. În plus, feminitatea şi frumuseţea vin din interior. Asta e clar! Dacă n-o are în ea, geaba măşti şi sulemeneli. Iar dacă Mama Natură a fost mitocancă cu femeia şi i-a construit o faţadă din material genetic de mîna a treia şi cu erori grave de structură, machiajul nu mai ajută la nimic. Uneori, nici chirurgia estetică.

Dar nu despre cazurile extreme şi nefericite vreau să vorbesc aici, ci despre femeile… normale, cele care nu-s nici fotomodele, nici muma pădurii. Multe dintre ele ştiu să-şi scoată feminitatea în evidenţă şi să capteze priviri, chiar dacă nu au un chip frumos (reţineţi, vorbesc de frumuseţe la general, nu frumuseţea pe care o vede fiecare dintre noi într-o femeie), ci numai drăguţ, printr-un machiaj discret şi aplicat cu gust.
AŞA DA!
AŞA NU!

Ce mă şochează pe mine e că văd femei care îşi aplică machiaje în aşa hal că se pocesc de-a dreptul, de te trec fiorii groazei şi eşti bîntuit de gînduri necurate cînd le vezi. Zici că s-au machiat astfel dinadins, să vadă cîţi mor de inimă pe stradă sau o iau la goană urlînd că l-au văzut pe Scaraoţchi deghizat în muiere. Totuşi, de vreo cîteva ori mi-am luat inima-n dinţi şi am studiat mai atent, în limitele suportabilităţii retinei proprii, chipurile unor astfel de femei.

Culmea! Am putut constata la unele că, sub "masca" horror aplicată pe faţă, se ascundeau nişte chipuri drăguţe, chiar frumoase, şarmante, care ar fi încîntat ochiul dacă posesoarele lor n-ar fi găsit de cuviinţă să se machieze cu trafaletul. De ce nu le-o spune nimeni frate, dacă n-au simţul esteticului şi al măsurii la machiaj, să se lase naturale, fiindcă sunt infinit mai frumoase şi atractive, decît să aplice aleatoriu cantităţi industriale de rimmel, fard, dermatograf şi alte vopseluri? Mi se face milă de astfel de femei, pentru că ele au ce arăta frumos şi tocmai acel frumos îl ascund. Nu înţeleg cum pot petrece o oră-două în faţa oglinzii şi să nu-şi dea seama de diferenţa evident defavorabilă, cu bătaie spre pocire, dintre "before" si "after" sulemeneală. Unde s-a pierdut simţul frumosului şi al esteticului la aceste femei?

Zău, chiar nu înţeleg, de ce unele dintre voi urîţiţi ceea ce v-a dat frumos natura? Vă dispreţuiţi atît de mult? Şi nu-mi băgaţi placa cu "aşa e moda!" Vă rog eu, în genunchi vă rog! E atît de lame! Moda nu e ce spune un nene sau o tanti cu nume sonor (care nici măcar nu se machiază în halul ăla despre care îl consideră trendy) că vă face frumoase, ci ceea ce vă face frumoase cu adevărat.

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #198 : Duminică, 30 Mai 2010, 07:07 »
referitor la acest aspect... am să vă spun o poveste... care a făcut ceva vălvă în rândurile celor.... implicaţi..
la nivel foarte înalt... şefa de protocol a unei ţări.... se machia în genul descris de cerculeţ, adik cu trafaleul. mu ştiai să-ţi controlezi reacţiile în momentul când o vedeai, pentru că rămâneai uimit de câtă boia peste boia era aplicată pe faţa ei.. dar mai ales de faptul că acea boia te uimea cum de nu cade, precum o bucată dintr-un perete..
într-una din seri... după ce delegaţia şi-a terminat programul, când toată lumea mergea la culcare (şi normal dai machiajul jos)... hait.. convocare de urgenţă.
cum era normal, trebuia să participe şi femeia.... în cauză.
merge spp-istul la usă, bate.... răspunde..... o femeie necunoscută lui.
se mai informează dacă nu a greşit camera... revine, bate.. aceeaşi faţă necunoscută.
cere scuze, dă să plece... noroc că necunoscuta .. după ce l-a făcut tâmpit, i-a pronunţat şi numele.
tam-tam, mare.... crezând că ofiţerul făcuse o glumă la adresa...respectivei...
aşa că..... lasaţi loc pentru a fi recunoscute!
nihil sine deo

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #199 : Duminică, 30 Mai 2010, 15:23 »
   Ai multa dreptate, Bogdan. Vezi femei si pe strada, dar mai multe la tv, de care , pur si simplu, te sperii, te intrebi ce o fi in mintea lor de accepta sa fie vazute asa. Sint atit de strident colorate pe buze, obraji, cu sprincene desenate grosolan pe alt traseu decit cel harazit de natura.....oribile!!! Un astfel de machiaj le uriteste pe cele dragute, iar celor cu trasaturi neplacute oricum nu le foloseste decit bisturiul, machiajul nu are rost. Imi permit sa dau un exemplu pe care eu il consider grosolan ca machiaj (si nu numai): Bahmuteanu.

Offline krissunu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 445
  • ...credinta face totul posibil ...
« Răspuns #200 : Duminică, 30 Mai 2010, 17:37 »
  ...consider  ca cele  mai  frumoase  machiaje,..  le  poti  vedea  in  filmele chinezesti  istorice  :)

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #201 : Duminică, 30 Mai 2010, 21:59 »
ai dreptate kriss... şi mi-mi plac
nihil sine deo

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #202 : Sâmbătă, 05 Iunie 2010, 21:38 »
Care e adevărata problemă a toaletei într-un cuplu? Aceea că, după folosire, el uită să lase colacul jos sau că ea uită să-l ridice?  :D Ori că, de fapt, n-ar trebui să fie o problemă?  ;D

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
« Răspuns #203 : Sâmbătă, 05 Iunie 2010, 22:06 »
Problema falsaaaaa!  ;D

Offline Crista

• Full Member
  • Mesaje postate: 230
« Răspuns #204 : Sâmbătă, 05 Iunie 2010, 22:42 »
Intretinerea , machiajul poate fi perceput si ca o problema de decenta .Cel putin pentru mine. Dar barbatii ? Pe ei nu ii preocupa cum le arata fata ? Si nu ma refer la barbierit

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #205 : Marți, 08 Iunie 2010, 12:35 »
adevar sau provocare !!!

provocare: cati dintre barbati ar frecventa un salon de cosmetica special pt ei ?
adevar: cum vad femeile acest tabiet, aceasta deprindere, aceasta necesitate, ca barbatul sa mearga si el la saloane cosmetice ?

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #206 : Marți, 08 Iunie 2010, 12:42 »
adevar sau provocare !!!

provocare: cati dintre barbati ar frecventa un salon de cosmetica special pt ei ?
adevar: cum vad femeile acest tabiet, aceasta deprindere, aceasta necesitate, ca barbatul sa mearga si el la saloane cosmetice ?

provocare: colegi de-ai mei mergeau la salon de cosmetica, isi faceau tratamente faciale, isi pensau surplusul de sprancene (unii a caror podoaba frontala era prea bogata), isi faceau manichiura, masaje, foloseau creme faciale si corporale. foloseau colonii discrete si placute.

adevar: mie mi se pare OK, chiar o necesitate.  faptul ca recurg la astfel de procedee nu-i fac mai putin barbati; si la urma urmei si ei au piele la fel ca femeile, piele care trebuie ingrijita; ca sa nu mai vorbim de aspectul general.  wow, un barbat ingrijit si frumos mirositor... mie imi place!

"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #207 : Vineri, 11 Iunie 2010, 11:59 »
provocare:
provoc sclifositii si fandositii de pe forum sa primeasca acest buchet super-sofisticat!

hei, il ia cineva?? nu, ca n-avem sclifositi si fandositi  :D.. e al meeeeeeeeeu tot! uraaaaaaaaaaaa!hai sa ne distram.. e vara!

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
« Răspuns #208 : Vineri, 11 Iunie 2010, 19:56 »
     Astazi ai fost regina florilor, ne-ai daruit buchete pe multe topicuri (topice?!), multumim! Nu sint sclifosita, dar il iau eu pe acesta pentru ca imi plac pozele alb-negru (asa cum imi plac si tatuajele, alb-negru, nu colorate).  :)

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #209 : Sâmbătă, 12 Iunie 2010, 14:58 »
@eugenia.. ma bucur ca ti-a placut buchetul, si l-ai luat, pentru frumusetea lui.. uite inca un bonus alb-negru, special pentru tine  :-*