Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Ocean, plaja si palmieri. Thailanda 27 noiembrie - 8 decembrie 2022

<< < (3/5) > >>

admin:
Am primit tariful de transfer aeroport - hotel si hotel - aeroport, este 10 euro/sens, deci 20 euro/pers. Suma o adunati la cea de excursii si o pregatiti pentru prima zi de excursie.

admin:
Biletele de avion au fost emise, dar le primesc doar luni. Imediat cum le primesc vi le transmit fiecaruia, pe Email.

27NOV BUCHAREST OTP      - ISTANBUL IST     TK  1046 21:20 23:40   W OK       
28NOV ISTANBUL IST       - PHUKET HKT       TK   172 02:15 15:40   W OK       

07DEC PHUKET HKT         - ISTANBUL IST     TK   173 22:45 06:00+  W OK       
08DEC ISTANBUL IST       - BUCHAREST OTP    TK  1043 08:35 08:50   W OK

admin:
Daca incercati sa faceti viza online o sa va intalniti cu tot felul de ciudatenii la care nu veti gasi rezolvare decat foarte greu. Nu va impacientati, luam viza pe aeroportul din Phuket. Acesta este unul dintre cele 4 puncte de intrare pe cale aeriana in care se acorda viza.

admin:
Am transmis acum cateva minute biletele de avion TUTUROR celor din grup. Daca nu ati primit Email-ul meu, transmiteti un mesaj pe adresa office@singlescamp.ro si il retrimit. Aceste bilete sunt foarte importante, practic fara ele nu veti putea intra in Thailanda. Este in format pdf ceva ce toata lumea ar trebui sa aiba in calculator pentru descarcare.

Am sa revin deseara aici cu o recapitulare si cateva informatii suplimentare care sa va ajute la check in.

admin:
Am revenit mai repede, pentru ca poate asteptati ceea ce mai am eu de scris.

Asa cum am scris in mesajul anterior, ati primit cu totii biletele de zbor. TREBUIESC LISTATE si puse in dosarul pe care-l prezentati la viza, pe aeroportul din Phuket. Deci nu e suficient sa le aveti salvate in telefon, ci este necesar sa le printati (tipariti).

Merg mai departe tot cu ceea ce este necesar pentru viza:

- un pix, cu care sa completati formularul de solicitare de viza. Cel mai probabil ca o sa primiti unul si pe avion, dar acela sau este pt vama, sau nu e bun. De regula asta se intampla. Dar completam si ce primim, pt orice eventualitate.

- pasaportul valabil pt Thailanda.

- bilet de avion de intoarcere (printat)

- 2 poze 4 x 6 cm

- dovada deținerii sumei de 10.000 THB/persoană (aprox. 300 USD)

- taxa pentru cererea de viză în valoare de 2.000 THB/persoană (aprox. 60 USD). O sa schimbam pe aeroport cate 100 USD.

- facultativ - tineti langa toate acestea si voucher-ul de cazare pe care vi l-am transmis. Just in case.

Bilet de avion si check in.

Fiecare aveti bilet de avion, chiar daca este inclus pe lista. Este numele fiecaruia, sunteti inregistrati cu datele voastre, sunteti in sistemul celor de la Turkish Airlines.

Pe biletul de avion, in partea superioara, in dreapta este Booking reference. Are forma unei serii, de exemplu la lista pe care sunt eu, seria este S7DT6S.

Daca check in online nu este posibil cu aceasta serie, atunci ar trebui sa mearga cu E-ticket. Pe acesta il gasiti jos, pe pagina 3. Are forma: TK 235-6798078XXX (am pus x pt a nu putea fi folosit).

Check in online se face aici: https://www.turkishairlines.com/en-us/flights/manage-booking/. Se deschide cu 24 ore inainte de zbor si se inchide cu 90 minute inainte de plecare.

Bagaje. Am recomandat sa aveti 2 trollere: unul de cala (in greutatea maxim admisa) si unul in dimensiunile si greutatea admisa de Turkish Airlines. Despartiti continutul in doua, sa aveti in cel de cabina macar un schimb, in caz ca vi se rataceste bagajul si nu ajunge odata cu voi. Nu uitati:
- costum de baie
- slapi
- papuci contra aricilor de mare (gasiti pe la chiscuri). La plaja unde merge noi nu e nevoie de asa ceva pt ca nu sunt arici, dar la excursiile pe apa sa luati preventiv, este o excelenta protectie si sunt comozi.
- un mic rucsac urban
- un mic rucsac care sa reziste la apa (se gasesc de 5, 10 si 20 litri la majoritatea chioscurilor din Patong)
- suport de tinut la gat pt telefon, in care sa intre apa. De asemenea gasiti asa ceva foarte ieftin la chioscuri.
- sapca, bandan, ceva ce sa va protejeze de soare
- daca sunteti sensibili, va recomand sa aveti la voi tricouri cu care se face baie si care se usuca foarte repede. Gasiti la noi, la magazinele sportive. Sunt excelente in excursiile pe apa
- tot pentru excursiile pe apa e bine sa aveti o bluza "foita" de vant, pe care sa o trageti peste voi la intoarcere.
- daca aveti echipament de snorkeling va recomand din tot sufletul (masca si tub). Este un miraj sub apa. Vesta va dau ei. Si labe de asemenea.
- daca nu vreti sa inchiriati scaun solar, atunci e bine sa aveti la voi o salteluta sau rogojina de stat pe nisip. Sunt foarte multe locuri pe plaja unde se poate sta in acest fel.
- creme solare gasiti acolo.

Medicamente. Sunt multe farmacii, stau foarte bine la capitolul acesta, puteti si cumpara pt acasa unele produse. Dar va recomand sa aveti cu voi o trusa din care sa nu lipseasac cele pe care le luati uzual.

Imbracaminte, incaltaminte.
Tineti cont ca dupa cum arata prognoza, zilnic vor fi averse de ploaie. O sa fie scurte, dar intense, asa e acolo. Trebuie sa fiti pregatiti sa aveti o pelerina, iar daca sunteti prin oras o umbrela sa nu va lipseasca din rucsacel.

Vremea O sa fie cald, 30 - 34 grade maxim, dar soarele spre norocul nostru o sa fie mai dupa nori. Dar e foarte inselatoare senzatia de ascuns dupa nori, pentru ca daca nu te pazesti de arzi foarte tare.
Luati haine usoare si vaporoase, sandale, dar si ceva sport cu care sa va plimbati comod. Timeti cont ca si daca ploua si daca nu, umiditatea este ridicata, cca 90%. Deci NU bumbac, pt ca nu il uscati in intreaga excursie. Se umezeste din atmosfera si cu asta gata, il puteti pune intr-o punga pentru cand plecati. Nu-l veti mai putea purta.

Seara mergem in bar-uri, in pub-uri, ne plimbam pe Bangla. O tinuta pt asa ceva... :)

Hotelul este foarte fain. Apropo, acum tariful este dublu si ceva, nu am mai putut sa-l iau pt grupurile urmatoare. A fos o ocazie, norocul cestui grup. Acolo daca vreti sa simtiti confortabil luati si ceva mai chic, mai potrivit, nu trebuie sa explic stiti la ce ma refer.

Recomandarile mele:

- cumparati zilnic apa sa aveti in camera. Consumati doar apa imbuteliata. In excursiile pe apa, apa este inclusa. Mai trebuie sa cumparam doar bere.

- nu lasati banii "ascunsi" prin camera. Nici un hotel din lumea asta nu garanteaza banii care nu sunt in seif. Puneti acolo banutii si pasaportul. Luati cu voi o copie si salvati in telefon o poza, DAR NU UMBLATI CU PASAPORTUL LA VOI, mai ales in excursii si seara.

- nu schimbati bani pe strada, ci doar la exchange office-uri sau banci; sunt  destule, gasiti la fiecare pas.

- nu va lasati prostiti de smaralde, de perle, de alte din astea; TOT CEEA CE GASITI pe strada sunt fake-uri. Va promit ca in turul de insula va duc la fabrica de perle si aveti de unde alege si ieftin si mai scump, dar oricum sigur. Exista si magazine care vand bijuterii de pietre semipretioase care se extrag in Thailanda dar nu sunt ieftine.

- daca ploua si sunteti pe strada, INTRATI IMEDIAT intr-o cladire, restaurant, magazin, orice. Nu toate firele sunt bine izolate si din cauza cantitatii mari de apa este posibil sa va curentati daca umblati prin apa. Acolo imediat se fac siroaie, la fel cum imediat dispar.

In excursiile pe apa vom fi toti impreuna, singuri pe ambarcatiuni. Eu am sa fiu cu voi, va explic, va indrum, tot ceea ce o sa va rog este sa veniti inapoi la ora anuntata. Sa nu asteptam dupa cineva, pt ca realizati ca aproape imposibil sa va gasesc. In satul musulman, DOAR cu mine, nu mergeti singuri, nu pt ca e periculos, dar va pierdeti si nu va vad venind inapoi singuri si nici usor sa fiti gasiti.

In 3 locuri o sa fim foarte aproape de maimute. Nu le atingeti pentru ca pot fi agresive. Ele stiu ca oamenii ii hranesc si atat. Asta asteapta, nu mangaieri, nu altceva. Si daca li se pare ca un gest le poate ameninta reactioneaza. Unele sunt jucause, vin pana langa tine te lovesc usor si sar. De astea nu trebuie sa va speriati, isi fac si ele joc si sunt curioase. Acolo unde avem voie, la sanctuar le cumparam banane si porumb si le hranim. Acolo sunt mai prietenoase, dar la Big Buddha si pe insule sunt mai agresive.

Cel mai mare rasfat pe langa baie (apa oceanului are cca 28-29 grade) este masajul. Intrati DOAR in saloanele UNDE pe usa scrie NO SEX. In celelalte e altceva...E si masaj, dar doar ca preludiu...Fetele de la saloane stau in strada si cheama clientii si care cauta sex si cei care vor cu adevarat masaj. Intrati uitati-va sa fie curat. In cele bune este foarte igienic, au climatizare, va spala pe picioare, totul e ok. In altele cu curatenia e mai putin...Puteti face si pe plaja, e mai ieftin, dar calitate nu prea. Costa putin masajul acolo, tarifele le gasiti afisate peste tot la intrare.

Cred ca v-am spus cam tot ce era important, daca mai e ceva, explic acolo. Oricum pentru cei care sunt comunicativi si deschisi sa participe in grup, o sa fiu mai multe decat un prieten. Pt cine vrea sa se izoleze si nu-i place sau vrea sa faca alrceva am doar sfaturi dar evident ca nu o sa pot sa ma impart in doua, intre cei care vor sa se distreze si sa mergem impreuna si cei probabil 1-2 care vor altceva.

In excursii, cu exceptia la elefanti si parca la Simon Cabaret o sa fim toti impreuna. O sa vedeti, o sa fie foarte foarte frumos. In special in cele de pe apa. Sper doar sa fie vreme buna, sa nu ne ploua prea des...Daruneori si ploaia este faina...

Na'ganduri bune, ganditi-va la vacanta, pregatiti bagajele si ne vedem pe aeroport. Nu uitati sa pregatiti bani cat mai exacti, sa nu ma chinui pt rest  - pt excursii si transferuri.

Repet aici si ora si locul de intalnire pentru plecarea grupului: DUMINICA 27 NOIEMBRIE ORA 18:25 Aeroport Henri Coanda Bucuresti-Otopeni, Plecari Internationale, zona din dreapta in sensul de intrare, in fata cafenelui Lavazza.

Dupa ora comunicata de intalnire NU O SA MAI GASITI PE NIMENI la locul de intalnire. Va fi nevoie sa mergeti singuri pentru check in - security - politie frontiera, boarding. Responsabilitatea intarzierii si a tot ce decurge din aceasta revine EXCLUSIV persoanei care nu a venit la ora anuntata. Luati-va toate masurile de siguranta pentru a va asigura ca ajungeti la timp.

Daca totusi ati intarziat, pentru a sti de fiecare persoana din grup, sunati-ma va rog. Tf meu il stiti, 0745 106501. Dar sper sa nu fie cazul.

ZBORURI:
27NOV TK1046 21:25 BUCHAREST OTP - ISTANBUL IST 23:45 si conexiune:       
28NOV TK172 02:15 ISTANBUL IST - PHUKET HKT 15:40

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă