Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 15 - 17 aprilie 2022

<< < (2/6) > >>

Bon Voyage:
NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE.

Rodica_I:
Ce liniste?
Nici o intrebare, nimic ? ::)
Din Constanta participa cineva ?

krondia:
Da, într-adevăr, este foarte liniște dar, sper eu, pentru că sunteti ocupați cu trasee, drumetii... astfel incât sa nu veniti pe munte direct de la birou...

Altfel, la Predeal primăvara a venit și nu prea...Ieri a nins din nou,  in pădure este inca multa zapada, chiar zapada proaspata in zona Diham - Azuga...  Drumul forestier  care urca spre Diham este curățat dar, din cauza diferentelor mari de temperatura azi am dat de multe portiuni cu gheață. Vremea se anunta in incalzire dar vor mai fi precipitatii, poate chiar zapada.

In consecinta, echipamentul de munte recomandat este obligatoriu, in special bocancii de munte de iarna cu talpa care nu aluneca, impermeabili. Prind bine parazapezile - protejeaza si de noroi, betele de trekking - 2 bucati. Eu am folosit azi si crampoanele de zapada, cei care ati fost in Piatra Craiului sunteti familiarizati  cu ele si stiti cât de utile sunt pentru suprafetele acoperite cu gheață.

In aceste conditii, am simplificat traseul spre Cabana Diham astfel incât vom parcurge traseul in circuit, dar cu plecare si sosire din acelasi punct. Urcam pe drumul forestier spre cabana Forban si coborâm pe alta parte, prin padure.

Cei care veniti dinspre Pârâul Rece si chiar si cei care veniti dinspre Bucuresti, puteti veni direct la punctul de plecare pe traseu, va este mai la indemana decât sa veniti in Predeal si apoi sa reveniti pe Valea Râsnoavei, mai ales ca este posibil sa fie aglomerat. Am sa va transmit mai aproape de plecare locul exact de intalnire. Cu ceilalti, voi veni de la hotel in grupaj auto/ taxi.

Ca idee, eu am urcat la cabana Diham in mai putin de 2 ore si la coborare am facut in jur de o ora.
Este cel mai frumos si accesibil traseu, la urcare mergem doar pe drum forestier, având in fața noastra in permanenta masivul Bucegi iar la coborâre vom vedea Postăvaru si Piatra Mare :)

Despre traseul de sâmbata va spun ca, deocamdata, si in zona  Azuga este inca multa zapada, la Predeal se schiaza. Am batut in ultimul timp mare parte si din potecile de la Azuga si peisajele sunt fabuloase, in special când este senin.

Cu câteva zile inainte am sa va anunt aici pe forum zonele din care veniti, pentru grupaje auto. La Predeal se ajunge si cu trenul dar aveți in vedere ca in perioada urmatoare vor avea loc lucrari pe portiunea Sibiu - Fagaras si calatorii sunt transbordati in autobuze / trenurile sunt anulate pe aceasta portiune.
Mai multe info: https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/modificari-temporare-in-circulatia-trenurilor-23/

Imaginile de azi, cu traseul pe care il vom parcurge in prima zi :)

Rodica_I:
Buna dimineata!
Lovitura sub centura  ;D ...Diana, sa sti, ca sunt ocupata cu urcatul pe munte ... dar muntii nostri..mai mititiei diferente de 200..300 m  :)
Desi anul acesta am facut ingerasi pe  zapada, sa sti ca nu ma deranjeaza sa mai fac  :smitten:
 zi minunata!

krondia:
Eu nu mai am răbdare... voi?
Mi-era dor de traseul din Baiului așa că azi am profitat de ziua frumoasă si am dat o fugă și la Azuga. Am urcat direct la cabana Gârbova și apoi pe Clăbucetul Taurului.

S-a mai topit zăpada dar de la cabană până pe varf, in locurile unde nu era batatorita, este peste genunchi... Este un urcus sustinut, de circa o ora, dar privelistea este minunata: esti inconjurat de Bucegi, Postăvaru, Piatra Mare, se vede si Clăbucetul Azugii.

Pozele mele redau doar in mică măsura măretia muntilor, musai sa urcati si voi  pe Clăbucetul Taurului sa va convingeti singuri. Cine se incumeta?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă