Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Ocean, plaja si palmieri. Thailanda 17 - 27 februarie 2022
admin:
Da, recunosc si eu am fost ingrijorat, mai ales ca sunt persoana care insoteste grupul. Am urmarit in fiecare zi ceea ce se scria pe grupul de facebook ce are ca subiect Thailand Pass si am vazut ca multa lume asteapta documentul, unii primindu-l pe ultima suta, cu o ora-doua inainte de plecare. Duminica spre luni am stat pe net incepand cu 2 noaptea pana dimineata, pentru a transmite Email-uri, mesaje facebook si a suna.
Am folosit:
https://www.facebook.com/groups/899320160682696/user/100063753081951/
https://www.facebook.com/HCT.SVB/
si Email-urile:
idcp.moph@ddc.mail.go.th
support@tp.consular.go.th
Am sunat la 0066076351128 si dupa 167 de apeluri in sfarsit a raspuns cineva: disperat ca nu poate vorbi pentru ca "are enorm de mult de lucru".
Cel mai bun lucru care se putea face era a doua inscriere. Cativa din cei care au aplicat ieri imediat dupa ce am transmis pe whatsapp sau in orele urmatoare mi-au scris ca au primit repede QR, la fel cum mi s-a intamplat si mie. Am vazut ca s-au primit si 2 aprobari, si la aplicarea veche si la cea noua. La mine inca statusul primeia este review (s-a schimbat intre timp din "nu sunteti inregistrat").
Sunt sigur ca pana la urma toata lumea o sa primeasca, pt ca dupa cate am citit pe facebook ei accelereaza mult si transmit aprobarea celor a caror plecare este foarte aproape.
Succes mult celor care inca nu au primit!
Maine am sa revin pe forum pentru ca vreau sa recapitulam toate documentele necesare pentru viza si sa va povestesc cateva lucruri si despre testarile care se fac si efectele acestora.
Apoi cateva masuri sanitare de care este important sa tineti cont si ce sa aveti la voi pt asta.
DAN DORINA-MARIA:
Am primit QR și eu și d-na Tătar.
Mulțumim pentru sprijin
admin:
Ma bucur ca au mai scapat inca doua persoane de emotii! Desi nu am informatii despre toti, cred ca mai sunt foarte putini ramasi in asteptare. Oricum timp mai este, sunt inca zile intregi pana la plecare. A fost perfect ca lumea m-a inteles si a aplicat din timp, pt ca vedeti, procesul acesta nu este unul nici scurt, nici estimabil. Chiar daca in viata mea am intalnit oameni care m-au considerat excesiv de atent si de precaut, sper ca ceilalti multi, inteleg ca nu e vorba de exces ci de o fireasca si naturala grija. :)
mona atomei:
Indiferent pe ce browser se încarcă documentele , exact în 7 zile veți primi codul QR. Și eu m am îngrijorat și am aplicat pe 31 ian, 1 feb pe Google Chrome și apoi în disperare pe 7 feb. Pe internet Explorer pe telefon....codul QR pt aplicația de pe 7feb pe telefon a sosit i 3 ore, iar celelalte 2 aplicări a doua zi.
admin:
Browser-ul nu are nici o influenta asupra rezultatelor, ci doar asupra posibilitatii de incarcare. Valabil pentru orice document online. Functie de felul in care a fost conceput formularul, de servere-le de hosting a datelor transmise de noi, exista caracteristica asta de friendly sau mai putin friendly. Din acest motiv uneori se intampina probleme cu completarea online a unor informatii solicitate. De aceea recomand ca in situatii repetate de erori, sa se incerce completarea, folosind alt browser. Cam toata lumea foloseste Google Chrome, Mozilla sau Internet Explorer. Deci cand intampinati probleme, schimbati pe cel folosit uzual, incercati si cu celelalte doua.
Pentru ca am fost foarte aproape de problema asta cu Thai Pass-ul, po sa va explic, cateva lucruri:
- ghinionul nostru a fost sa aplicam exact atunci cand s-a deschis si Thai Pass-ul pentru Test&Go si la cele obisnuite 200.000 cereri, s-au adaugat inca cel putin 800.000. Pentru ca atatia oameni vor fi pe drum in perioada noastra spre Thailanda: cca 1.000.000.
- a existat un atac al serverelor agentiei DDC (agentia de supraveghere medicala, cea care de fapt da QR-ul), hack-erii reusind sa fure o parte din datele personale, transmitand in bataie de joc aplicantilor niste QR-uri deformate.
- de teama ca vor fi furate toate datele, DDC-ul a incercat o trecere rapida a datelor pe alte servere, curate si securizate. Doar ca procesul acesta ca orice facut in mare graba, a dus la omisiuni de transfer si la erori.
- cei care au urmarit, au stiut si inteles ce se intampla, au reaplicat, de teama ca datele lor sa nu se fi pierdut. A fost o masura de eliminare a riscurilor, un fel de plasa de siguranta, pentru situatia in care aplicarea ta s-a sters. Cine nu a aplicat a riscat si daca urmariti forumurile si grupurile facebook veti constata ca sunt persoane care asteapta de 12 zile fara sa se intample nimic.
- DDC-ul a oferit prioritate celor inscrisi incepand de duminica 06 februarie, nu stiu sa explic de ce, pt ca nu am gasit rationamentul. Cert este ca multi si dintre noi, care am aplicat atunci am primit foarte rapid rezultatele
- din cei inscrisi in perioada 29 ianuarie - 2 februarie, o parte au primit QR si pentru prima aplicare, re-activata intre timp. Altii, inclusiv eu si Samiza, nu am primit, deci daca stateam dupa prima aplicare, cea din 31 ianuarie, astazi nu aveam cod si ingrijorarea ar fi fost maxima.
- multi pe forum spun ca Email-urile transmise si in special cele de pe facebook au efect. Este foarte posibil, pt ca am vazut schimbari rapide de status-uri, ceea ce intradevar indica citirea si prelucrarea mesajelor. Au fost persoane disperate pe grupurile de facebook care erau in aeroport si inca nu primisera QR, si la sfatul moderatorilor de acolo au apelat canalele pe care vi le-am enumerat in mesajul initial si dupa o jumatate de ora au primit QR-ul.
Documentele noastre sunt in regula, voucher-ele de hotel sunt foarte clare si au aspect oficial (multi isi fac rezervari individuale si primesc doar un soi de voucher simplu, fara elemente de identificare si atunci procesul de verificare este mai greoi sau poate chiar lasat deoparte), asigurarile sunt in formatul si parametrii ceruti, suntem cu totii vaccinati, avem platite testele din Thailanda, deci daca toata lumea a aplicat asa cum am descris eu pe forum si a facut incarcarea de documente corect, nu exista nici un motiv de respingere. Ramanea doar problema pierderii de date si asta s-a rezolvat prin a doua aplicare.
Asa cum spuneam si aseara, ca daca ati facut aplicarea corect, am convingerea ca toata lumea va avea QR-ul.
Revin in cateva ore, am altceva de lucru, dar dupa aceea am sa postez aici cateva lucruri importante pe care este foarte bine sa le stiti. Deci ramaneti in contact cu forumul. O zi frumoasa va doresc!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă