Arhiva > Arhiva
Care este scopul tau ?
pe_jumate:
@cameliagabriela & @carmentoma: imi face placere sa va povestesc cate o pilda utila de la curs, atata timp cat o sa fiti interesate si pana nu o sa uit eu tot ce am invatat :-*
ganditi-va la urmatoarea treaba:
la toyota, cu ceva vreme in urma si inainte de recentul scandal (acum bietul trainer ni i-a prezentat ca model pe cei de la sony, hehe!) atunci cand un nou muncitor era angajat la linia de productie, in loc sa i se faca curs teoretic cu privire la viitoarele lui indatoriri, era pus sa se uite la un muncitor cu vechime de la respectiva linie.. dupa cateva ore, un supervisor venea la el si il intreba: de ce face muncitorul cu vechime.. cutare operatie? daca cel nou nu stia sa raspunda, era lasat in continuare sa se uite la muncitorul cu vechime.. pana pricepea de ce trebuie facute lucrurile..
in UK, un nou muncitor era asezat la linia de productie si i se spunea: fa asta! eu sunt supervisorul tau si iti zic ce sa faci, tu nu esti aici sa gandesti, ci sa faci ce zic eu! :-\
rezultat: in japonia aveau o sumedenie de muncitori la linia de productie care se intrebau constant "de ce trebuie sa fac asta?" iar aceasta intrebare aducea deseori inovatii procesului de productie, pe cand in UK aveau niste oameni care nu intelegeau de cele mai multe ori de ce trebuie sa faca un anumit lucru, iar procesele inovative erau mult mai greoaie..
talcul povestii: ca manageri, daca vreti progres al afacerii, lasati spatiu de manevra suficient si ceva autonomie celor de sub voi si nu presupuneti faptul ca ei nu trebuie sa gandeasca si ca voi trebuie sa faceti "gandirea" in intregime.. :-*
silviu:
--- Citat din: carmentoma din Miercuri, 19 Mai 2010, 20:28 ---...Si o curiozitate de-a mea, silviu! Ca nu vrei sa iti spui varsta sau ceva despre tine, am inteles! Dar de ce nu vrei sa te vad cel putin eu, proaspata ta mamica?!?
--- Terminare citat ---
tu ma simti, mami! nu-i nevoie sa ma vezi ;D
carmentoma:
--- Citat din: silviu din Miercuri, 19 Mai 2010, 22:04 ---
--- Citat din: carmentoma din Miercuri, 19 Mai 2010, 20:28 ---...Si o curiozitate de-a mea, silviu! Ca nu vrei sa iti spui varsta sau ceva despre tine, am inteles! Dar de ce nu vrei sa te vad cel putin eu, proaspata ta mamica?!?
--- Terminare citat ---
tu ma simti, mami! nu-i nevoie sa ma vezi ;D
--- Terminare citat ---
Si asta e adevarat!
steliana:
acum....
să mă lămuresc prin informare... dacă data corectă a desăvârşirii creaţiei este 28 octombrie 2011......
sau 21 decembrie 2012....
silviu:
poate e 32 octombrie :-\
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă