Arhiva > Arhiva
Care este scopul tau ?
micaela:
N-am vazut decat trei sferturi din film (restul il voi savura maine, ca acum e tarziu) dar e foarte bun. Spune niste lucruri esentiale peste care, din pacate, poti trece cu usurinta daca nu ai (mai) citit si experimentat deja ceea ce aminteste omul acela.
Jul, iubire mica, tu l-ai privit din perspectiva psihologica si e normal asa, ca toti suntem deformati de profesiune. ;D Mai priveste-l o data, cu mare atentie, si surprinde-i perspectiva spirituala (cu inteligenta ta ascutita dar si fina, sau mai bine cu "interiorul" tau ;)) caci aceea este scopul filmuletului. Pe mine ma cutremura de cate ori citesc sau aud spuse de altii aceste lucruri la care partial ajunsesem dinainte, intr-un mod prea putin constient... te ajuta sa intelegi, iti reveleaza niste lucruri importante.
La 20 de ani eu habar n-aveam cum e sa te simti "conectat" la Sursa, sa "te lasi trait de viata", fara sa te agati cu egoul de dorinta de control, sa cauti fericirea in tine (vocea aceea interioara ti-o defineste) si nu in exterior. Actionam roboteste dupa lectia "competitivitatii" si a "topului". Filmuletul asta nu trebuie privit numai cu mintea si egoul pe care-l creeaza ci (mai ales) cu interiorul (sinele adevarat, acela "conectat"). Pana nu sunt "traite" acele adevaruri, greu pot fi intelese pe deplin... Se poate insa incepe si ascultand bine ce spune omul acela... :P
vorba comunitatii: "parerea mea" ;D
multumesc Janeta pentru link. :)
janeta:
mica a explicat mai bine si cu mai multa rabdare decat mine .
cu placere , mica ...
micaela:
de explicat nu stiu a explica bine ceva atat de complex. mi-as dori tare mult ca aceste lucruri sa fie intelese si traite de cat mai multi...
nu m-am putut culca pana nu l-am vazut tot. atata zic: DA, DA, DA! :)
Noapte buna, Jeane. :)
julia:
pai asta spuneam si eu, ca empiric si intuitiv am ajuns si singura la revelatiile astea. nu ca-s super desteapta sau l-am apcat pe dzeu de picior inaintea altora, dar viata pentru mine s-a derulat in alta ordine si cu alta curgere decat la altii: eu de abia acuma copilaresc si ma rasfat.
in general greutatile, responsabilitatile, limitarile toate astea te incorseteaza in asa masura incat daca vrei ca interiorul tau sa supravietuiasca neatins si nepingarit, iar evolutia ta sa nu se impotmoleasca, esti nevoit sa intorci privirea din afara catre tine si sa gasesti acolo ce conteaza cu adevarat. si dupa ce ai privit in tine nu mai poti privi decat in sus.
am spus si ma repet, sunt perfect de acord cu ce spune, iar atunci cind l-am vazut am apreciat recomandarile care se desprind din el. dar a venit doar ca o recunoastere oficiala ca sunt pe drumul cel bun, si ca drumul cel bun l-am descoperit singura devreme, mult prea devreme.
nu am rabdare sa caut printre postarile mele (si mai ales pe contul celalalt care acu e sters) ca m-as cita singura, esentializat cam asta am spus si eu mereu. dar daca pt mine nu a fost revelator acum la momentul prezent, nu contest nicio clipa ca pt altii poate ca e sau ar trebui sa fie semnificativa intilnirea, asa cum zicea jeanette poate asta e momentul lor sa descopere si sa se descopere.
julia:
--- Citat din: janeta din Marți, 30 August 2011, 23:08 ---pai un raspuns la intrebarea ta ar putea fi : o interfata ceva mai placuta decat un enunt didactic ajunge la sufletul cuiva mai iute decat orice teorie , teorema , ori mai stiu eu ce . si jul , iubito , parerea mea ar fi ca exista o gramada de persoane care si-au alocat pentru ele doar locul din coada listei , iar acest film cred ca vrea sa le spuna ca ar trebui sa purceada la o inversare a prioritatilor .
--- Terminare citat ---
touche
aici ai dreptate jeanette
asa fac de cele mai multe ori: am un "talent" (de fapt creca e un defect) de a merge direct la esenta si tot restul ce gasesc in plus ma surprinde si ma irita.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă