Arhiva > Arhiva

Eminescu: Luceafarul poeziei romanesti sau nationalist?

<< < (4/27) > >>

almi_gabi:
Sonet I

Afară-i toamnă, frunză-mprăştiată,
Iar vântul zvârle-n geamuri grele picuri;
Şi tu citeşti scrisori din roase plicuri
Şi într-un ceas gândeşti la viaţa toată.

Pierzându-ţi timpul tău cu dulci nimicuri,
N-ai vrea ca nime-n uşa ta să bată;
Dar şi mai bine-i, când afară-i zloată,
Să stai visând la foc, de somn să picuri.

Şi eu astfel mă uit din jeţ pe gânduri,
Visez la basmul vechi al zânei Dochii;
În juru-mi ceaţa creşte rânduri-rânduri;

Deodat-aud foşnirea unei rochii,
Un moale pas abia atins de scânduri...
Iar mâini subţiri şi reci mi-acopăr ochii.

Mihai Eminescu

carmentoma:
       Am scos deja patru pagini cu postarile voastre (ma refer la cele cu pareri personale nu la copy/paste pe poezii! ;D) si i le-am dat lui Edi, elev in pragul bacului, sa le citeasca! Desi mi s-a recomandat sa nu o fac, daca nu vreau sa fie lasat repetent, ori chiar exmatriculat ;D :D :o! Ca si mine le considera savuroase si nonconformiste si bineinteles abia asteapta (tot ca si mine) sa citeasca mai departe! Va asteptam cu nerabdare! Eu cu scuzele de rigoare ca nu pot fi nici pe departe pe alt nivel decat cel la care am ajuns pe vremea lui Ceasca! Daca recunosc, nu se pune, nu?!?

sile43:
Cu toate pacatele lui,Eminescu ramane cel mai important poet Roman,indiferent de parerile unor "intelectuali"plini de frustrari,cazuti prada unui teribilism ieftin si fara sens.

almi_gabi:
De ce în al meu suflet

De ce în al meu suflet
De ani eu moartea port,
De ce mi-e vorba sacă,
De ce mi-e ochiul mort?

De ce pustiu mi-e capul,
Viata într-un fel?
Şi tu... tu esti aceea
Ce mă întrebi astfel?

1876
Mihai Eminescu

Cand vesel, cand trist, cu bune - cu rele, Eminescu va fi intotdeauna Eminescu!

raskolnikov:

--- Citat din: sile43 din Miercuri, 07 Aprilie 2010, 18:44 ---Cu toate pacatele lui,Eminescu ramane cel mai important poet Roman,indiferent de parerile unor "intelectuali"plini de frustrari,cazuti prada unui teribilism ieftin si fara sens.

--- Terminare citat ---

De unde stii tu, Vasilica? Cum facusi de te ratacisi pe aici?  Sa inteleg ca tu ai citit toata poezia romaneasca si ai ajuns la concluzia ca nea Mishu Eminescu e cel mai important poet mioritic? Asa o fi, poate asa si este, dar asta tu n-ai de unde sa stii. Cine ti l-a citit lu' matale pe Eminescu? Profesorul tau de romana Marean Vanghelie? Am zis in trecuta e indecent sa se lege cineva de greselile gramaticale de pe forum, dar ale matale sunt de departe cele mai strigatoare la cer, dupa cum a observat pana si Maria666, care ti-a atras cat a putut dansa de discret atentia. Nici pe mine nu m-ar fi deranjat din cale afara ca scrii ca un absolvent al unei scoli "speciale", daca nu te-ai fi apucat sa faci pe desteptul si in chestiuni literare.
Cam asta a facut comunismul din romani, i-a alfabetizat cu japca si le-a creata impresia ca cei patru sau opt ani de scoala obligatorie reprezinta suficient ca sa se priceapa si sa vorbesca despre orice. Cunoastem modelul, nu-i asa?
De ce nu deschizi tu un topic despre prelucrarea prin aschiere, sudura la rece, vidanjarea ecologica ori tehnica desfundarii chiuvetei, caci vei fi mai in elementul tau si vei vedea ca nu te va contrazice nimeni. Eu am incredere in tine ca poti, dar iti lipseste curajul marilor infaptuiri, increderea in propriile posibilitati. Hai Vasilica, da-ti silinta, suntem alaturi de tine! "Toata lumea stie/Sile meserie"

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă