Arhiva > Arhiva

Eminescu: Luceafarul poeziei romanesti sau nationalist?

<< < (23/27) > >>

EUGENIA110:
   Jumatatico, nu ma cunosti indeajuns (nici nu ai avea cum dupa o simpla intilnire la care am schimbat doar doua vorbe), incit sa apreciezi mesajul meu in felul in care ai facut-o. FRICA mea de a nu fi facuta praf de Raskolnikov a fost manifestata intr-un mod - hai sa zicem - mistocaresc, oarecum ironic, stiut fiind faptul ca el "sare la tot ce misca", incercind sa-si impuna impulsiv ideile proprii. Lipsa studiilor de beletristica nu ma impiedica sa-mi prezint parerea proprie referitor la lecturile mele, asa cum lipsa studiilor tale medicale nu te impiedica sa postezi la topicul despre sanatate. Mi s-a parut firesc sa fac public faptul ca parerile mele despre Eminescu sint ale unei neavizate in domeniu, pentru a nu se crede ca incerc sa le prezint ca pe niste adevaruri supreme. De aici ai tras concluzia ca fac politica trestiei in fata combinei, parca asa ai spus, nu? De ce as proceda asa? Sa i se faca mila lui Manfred si sa nu-mi contrazica parerile de doi bani - dupa tine - , pentru ca nu coincid cu ale tale? Te-ai inselat !!! Intotdeauna, in orice imprejurare a vietii, am spus clar exact ceea ce am gindit, de multe ori ignorind consecintele negative. Sint convinsa ca Manfred a catalogat drept elegant mesajul meu, nu pentru a-mi menaja temerile de a nu fi contrazisa, ci pentru ca opiniile mele nu au fost exprimate vehement. Imi pare rau daca asta te-a suparat.

pe_jumate:
@ eugenia110, m-ai inteles complet gresit.. nu te judecam pe tine, judecam situatia
iar situatia asta, care ma face pe mine, sau pe oricine altcineva sa justific ca ceea ce spun e propria mea parere, si sa insist ca poate fi atacabila, ca si cum as fi in fata unei autoritati de cenzura literara nu mi se pare normala pe acest forum..

PS nu m-am referit la tine decat ca ai intr-adevar eleganta.. nu interpreta mai mult de atat si mai ales nu in sens negativ, te rog, pentru ca nu asta am spus

Ayouni:
in acest punct, am o dedicatie pentru moderatori: nu este suficient ca sotia cezarului sa fie cinstita, trebuie sa si para...

pe_jumate:
si inca una din partea lui shakespeare (Othello, Iago in actul II)
oamenii ar trebui sa fie ceea ce par, iar cei ce nu sunt, n-ar trebui ncii sa para..

declaratie de conformitate: declar ca cele de mai sus sunt citate intamplator si retinute de subsemnata ca fiind simpatic formulate, desi, in marea mea nimicnicie, nu cunosc in mod exhaustiv opera marelui will.. :-*

Manfred:
Acum 121 de ani, pe 15 iunie 1889, Eminescu părăsea această lume.
Cauzele morţii lui rămîn pînă astăzi un mister.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă