Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
La stana, pe Colinele Transilvaniei 25 - 27 septembrie 2020
admin:
Scriam astazi pe facebook, povestind in imagini minunata zi pe care am avut-o ieri impreuna cu voi: "Pe-un picior de rai/Pe-o gura de rai". Absolut fantastic locul acela, superbi si oamenii care-i dau viata, este un adevarat sanctuar de energie si bucurie. Nu as mai fi plecat de acolo, cum nu as mai fi plecat nici de la Hanul din Padure...Ati fost un grup exceptional si m-as fi simtit grozav sa raman peste noapte. Dar imi lipsea confortul pe care mi-l dau hainele de schimb, trusa de necessaire, alea, alea...Sunt batran si am nevoie de toate astea pt a ma simti in largul meu... ;D ;D ;D
Am ramas foarte impresionat de familia aceea minunata, de harnicia lor, de dedicatia lor, m-am indragostit de-a dreptul de ei. Ardeleni din aia autentici, cu grai, cu felul de a se purta, cu respectul fata de munca, cu grija fata de fiecare bucatica lucrata de ei. M-am uitat in focareață, in cășărie, totul era randuit si muncit. Oameni cu dragoste de loc, din aia care sfintesc pamantul pe care stau. Cu respect fata de tot si remarcabil, fata de sasi.
Plimbarea pe coline a fost o desfatare. Nu tin minte sa fi avut in ultima vreme sentimentul acela straniu pe care l-am incercat sus pe platou. O combinatie fascinanta de peisaj de savana tanzaniana, de salbaticie islandeza si de cer feroez. Greu, de descris si in cuvinte si in imagini. Am tot incercat sa refac pe fotografii culorile pe care le-am perceput acolo, dar nu am reusit. Doar acolo poti admira culoarea unica a pasunii tomnatice, a frunzisului de stejar gata sa paleasca, acolo, sub un cer care coborase atat de tare incat aveam senzatia ca il pot atinge.
Animalele fermei, cadrul acela neaos, balmosul acela delicios cu branza de burduf, pastrama care ti se topea in gura, carnatii de capra si vitel, buletele de cas, pita de casa, rosile de gradina...O binecuvantare...Oamenii aceia merita scrisi undeva intr-o carte de onoare a ospitalitatii. Si sunt atat de sfiosi, cu atata grija, cu atata bun simt, de parca n-ar stii cat de mult bine ne fac noua celor condamnati sa traim in cetatile de beton. Le-am simtit un pic de teama inainte de sosi voi, se gandeau probabil de ce oameni dau, daca veti intelege fiecare dintre voi ca e vorba de o stana autentica, nu de una fake, nu de un restaurant de 4*...Au avut cu siguranta, prosti pe acolo, idioti din aia care nu sunt in stare sa aprecieze nimic pe lumea asta. Chiar imi povesteau de doua cucoane care ajunsesera acum cateva saptamani la masa la stana, de alea cum le zic eu "de etajul IV fara lift", din specia aia puturoasa, la care cel mai probabil nu poti sa le deschizi usa pana la perete, din cauza dezordinii. Dar care in schimb le stiu pe toate, se dau umblate si ca sa iasa in evidenta, sa vaita continuu. Crezand probabil ca peste tot e ca le sex... :-\ :) Imi spunea doamna de la stana cat au putut jigni idioatele alea si ce figuri de craiese au facut pe acolo. Oamenii cu bun simt, au incercat, imi povesteau, sa le faca toate poftele, fara sa-si dea seama ca la astfel de prosti cu cat le oferi in plus, cu atat vor mai mult. Se vad si ei in sfarsit, bagati in seama si atunci nimic nu-i mai opreste. Decat cainii de la stana si batul ciobanului, la poponet. ;D Glumesc evident, dar nu foarte tare... ::)
Am ajuns tarziu in noapte acasa si m-am lasat plimbat in amintirile acelei zile. Una fantastica, cu voi un grup superb, la o familie minunata...
Va povesteam odata ca la mine masura aprecierii unui loc sau moment este numarul de poze pe care il fac. Ganditi-va si evaluati cat de mult mi-a placut la stana: in 6 ore am facut 600 de fotografii... :)
Celor care ati participat va transmit maine tot ceea ce am surprins, iar pentru voi ceilalti, care doriti sa aflati mai multe despre locul acela pe care cu siguranta o sa-l mai vizitam de acum incolo de multe ori, o sa continui zilele urmatoare cu postari de imagini. Ar fi pacat sa nu "vedeti" ceea ce m-a incantat atat de mult. Atat ca se poate prin imagini...
adda:
După toate cele spuse de Diana si Gigi, cred ca deja v-ati dat seama ca a fost o acțiune reușită din toate punctele de vedere si o spun acum si eu din punctul de vedere al participantului.
Totul merita nota maxima, 5 stele, si le voi lua in ordine :
- Diana prin felul în care ne-a ghidat, ne-a prezentat această acțiune si a facut tot ce a putut sa ne simtim bine. Ma bucur ca am cunoscut-o in sfarsit; :bow:
-Ghidul din Sighișoara care ne-a prezentat cu lux de amănunte obiectivele principale din cetate , se vedea ca este foarte documentat si pasionat
-Hanul din padure , situat asa cum ii spune si numele , în mijlocul pădurii, intr-un decor superb , aer curat si multa liniste.Doar noi am reusit sa tulburam acea liniste cu muzica si petrecerea de seara.
-personalul de la han foarte ospitalier, ne-au facut sa ne simtim bine , ne-au oferit tot ce am avut nevoie,
- la Stână de pe coline, a fost cea mai mare surpriza: oameni promitori , mancare gustoasă specifică zonei si locației (branzeturi de toate felurile, de capra, de oaie, cârnați, balmos, ceaun de vițel) si nu in ultimul rand drumeția. Gazda noastră de la stână ne-a însoțit in drumeție si ne-a povestit multe lucruri despre munca lui , despre imprejurimi, despre natura, se vedea ca pune suflet in tot ceea ce face.
Peisajul a fost extraordinar, priveliștea de sus de pe coline, padurile ce ne inconjurau , nu pot fi descrise in cuvinte.
Merita încercată o astfel de experiență.
- Malancrav si Criș , două sate pitorești, linistite, foarte frumoase care merită vizitate .Conacul Apafi este fermecător, iar castelul Bethlen dupa ce va fi restaurat cred ca va avea un potential mare.
-bineinteles ca si Grupul a fost extraordinar, ne-am distrat ,am ras si cred ca toti s-au simțit foarte bine.
Sper ca a ajuns toata lumea cu bine acasa, prin toate colțurile tarii.
Valentin_BV:
Fotografii si filmari :
https://drive.google.com/drive/folders/1ygQCCwC5gG6E0uoZ2gQBeb0BpubOGisC?usp=sharing
https://drive.google.com/drive/folders/1Bv1RJWsdgFwWeWIWviPihR0uHx8HGgEg?usp=sharing
Sper sa va fie de folos.
admin:
Continui, asa cum am promis cu alte cateva imagini pe care le-am luat la stana. Tema: animale.
admin:
Asa cum am promis, v-m trimis prin wetransfer fotografiile facute de mine, la stana. Sper sa va placa! :)
Daca va doriti imaginile si nu ati primit Email, scrieti-mi pe singlescamp10@gmail.com si va retransmit. Atentie ca link-ul este valabil doar 7 zile. Daca in acest interval fisierul cu imagini nu a fost descarcat, nu o sa mai puteti folosi link-ul.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă