"Putini sunt cei care stiu cat de mult ar trebui sa stie, ca sa stie cat de putin stiu." - Shakespeare
Iata recomandarea mea:
Abd-Ru-Shin - "In lumina Adevarului""Cautand, cate un om isi ridica privirea dupa Lumina si Adevar. Dorinta sa este mare, insa foarte des ii lipseste vointa serioasa! Mai mult de jumatate dintre cei care cauta nu o fac in mod autentic. Ei aduc opinia lor proprie, preconceputa. Daca trebuie sa si-o schimbe chiar si numai foarte putin, atunci prefera sa respinga tot ceea ce este nou pentru ei, chiar daca in aceasta s-ar afla Adevarul.
Astfel mii de oameni trebuie sa se scufunde, fiindca prin incurcarea lor in convingeri eronate au curmat libertatea de miscare, de care si ei au nevoie, prin avantul in sus al Omului.
Eu nu ma adresez nici bisericilor sau partidelor, nici ordinelor, sectelor si asociatiilor, ci doar, in toata simplitatea, Omului insusi. Departe de mine sa rastorn ceva existent, caci eu construiesc, intregesc intrebari nerezelovate pana acum, pe care fiecare le poarta in sine, de indata ce incepe sa se gandeasca putin.
Este de necrezut cu cata naivitate disperata marea majoritate a oamenilor vrea sa ramana nestiutoare in fata acestor intrebari: de unde vin, ce sunt si incotro se indreapta! Si se complac luand pe de-a gata ceea ce le spune religia, stiinta, medicina, educatia sau societatea despre Om, specia suprema sau fiinta pe care Dumnezeu a indriduit-o sa stapaneasca Pamantul! Aceasta conceptie este doar o aroganta bolnavicioasa, a carei cauza este numai constienta neputintei de a intelege.
Se vorbeste, pe deplin corect, despre o scanteie divina pe care omul o poarta in sine. Aceasta scanteie de la Dumnezeu este insa
spirit si suflet, nu minte sau trup!
Unde exista aceasta confuzie, cu referire la originea si rostul existentei umane, acolo
trebuia sa urmeze si esecul, in toata devenirea ulterioara a umanitatii. Daca am construit pe un fundament gresit, atunci intreaga constructie se clatina si
va trebui sa se prabuseasca la un moment dat.
Abia atunci spiritul uman va putea sa-si desfasoare forta pe deplin, o forta inconmensurabila, pe care astazi inca o mai trece dezinteresat cu vederea, si sa devina propriul lui stapan, in Creatie."
Fragmentul de mai sus pare extras dintr-un articol actual de pe un site de dezvoltare personala... si totusi, Abd-Ru-Shin, pe numele lui adevarat Oskar Ernst Bernhardt, s-a nascut in Saxonia, in... 1875!
Cartea este cu atat mai interesanta cu cat a fost scrisa in secolul exploziei descoperirilor stiintifice, al eradicarii marilor epidemii, a materialism-mecanicismului. Adica a infloririi dogmelor de ambele parti - stiinta si religie.
O citesti azi... e la fel de actuala...