Autor Subiect: Ce carti citim?  (Citit de 155516 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

LiaV

• Vizitator
Re: Ce carti citim?
« Răspuns #390 : Sâmbătă, 09 Februarie 2013, 16:37 »
Lia,
Fara suparare, dar stiam ca pentru muzica exista o sectiune separata!
Cinstita sa fiu, nu am prea 'navigat'pe acolo, promit ca in limita timpului voi accesa si acea sectiune a forumului.
p.s. si eu ascult muzica clasica!  :)

Mihaela, cu sau fara suparare:

1. Doar un om inflexibil nu poate vedea ca a fost o scurta deviere. Sau voit limitat.
O voi ruga pe Rodica sa ne mutam pe pagina cu muzica, atat cat sa ne spunem cum ne place sa citim cartile, la o cafea, un ceai cald, flacara unei lumanari sau ascultand o muzica clasica, iar apoi vom reveni aici. E bine asa?

2. Nu cred ca muzica despre care discutam ar da bine acolo. Maria si Rialda s-ar incrunta  ;)
Eu refuz s-o amestec cu cea din zilele noastre.

3. Mai exista pe forum o discutie legata de persoane care vorbesc in numele administratorului, din varii motive. Pe moment imi vine un singur cuvant in minte, vizavi de astfel de bazaieli,  insa nu il scriu, din respect fatza de mine insami si de Gigi.
Crezi ca nu stim unde am intrat? Sau vrei sa purtam discutii seci, strict la subiect?

Asadar, respect regulamentul grupului si membrii.  Atata timp cat nu am postat nicio muzica in sectiunea carte, desi am foarte multa, ma straduiesc, in ceea ce te priveste, sa ma opresc deocamdata aici.

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #391 : Sâmbătă, 09 Februarie 2013, 17:21 »

Lia,
1.Aceasta sectiune este dedicata cartilor.Ma indoiesc ca cineva nou ar deduce ca se poate aborda si muzica.
Daca vrei, propune o sectiune legata de MUZICa CLASICA, daca tu crezi ca amesteci genurile muzicale postand unde au postat altii mai tineri .Pomenind despre Rialda et company, deja creezi o bresa intre nou si vechi.
In alta ordine de idei, daca ti s-a parut ca am vorbit in numele adminitratorului, e OK SA-l INTREBI PE EL ce e de facut, in nici un caz nu mi-an luat permisiunea de a vorbi in numele lui, DOAR am spus ca, odata ce titulatura acestei sectiuni este clara, 'se amesteca borcanele', scuza-mi limbajul colorat!
Dupa cate stiu si aici s-au exprimat afinitati pt. varie curente  lterare si  nu cred a a fot vreo problema!
Sorry daca te-am suparat, dar mi s-a parut aboslut deplasata remarca ta, precum ca am vorbit in numele D-lui Gigi Candea-administrator.
 :) =zambet pacifist
p.s. ' visavis' please!!!vezi cum se scrie!

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #392 : Sâmbătă, 09 Februarie 2013, 18:06 »
 :) :) :) :) :)
Am cautat 'in diagonala' ce-i drept, in sectiunea 'Comunicam prin muzica' si stupoare, am gasit si Budha barr, inclusiv 'oldest and goldest'..deci de toate pt toti in ale muzicii(sunt convinsa ca o parte din ele ti-ar place si tie!
Lia,
Te respect prea mult pt. a incerca sa-ti adc vreun afront personal..eu doar am emis o opinie si atat!Gigi hotaraste, nici una din noi nu ia hotarari in numele lui, dar nici nu cred ca ne sunt interzise opinille..sa zicem un fel de 'mini brainsorming', MA REPET-GIGI E SINGURUL CARE DECIDE, dar atat cat timp sunt participant aci, am si eu dreptul la o opinie!
Iti repet(off, iar ma repet)imi place muzica clasica. e ok daca vrei sa discutam despre asta, MI-AR FACE PLACERE, dar nu crezi ca s-ar transforma titulatura in altceva? OK, revenind, ne mutam pe un forum cu tematica muzica sa puem discuta in liniste despre muzica clasica? :oops:
p.s. scuze 'mancat sau inversat litere. mi se intampla destul de des chestia asta, doar suntem in secolul vitezei', chiar mi-am mai ceur de cateva ori scuze pe forum pt. asta!
Facem pace?

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #393 : Luni, 11 Februarie 2013, 10:19 »
Nota bene: intotdeauna am separat scriitorul (sau creatorul de arta, in general) de omul cotidian. Eu nu vorbesc de oameni, ca ma uit prea putin la TV, ca sa vorbesc in cunostinta de cauza. Nici eu nu ma sinchisesc sa ma intreb pentru ce scrie cineva, atata timp cat are ceva de spus. Ideea era ca trebuie sa aiba ceva de spus. In stil clasic sau nonconformist, nu conteaza. Arta trebuie sa transmita mai departe un mesaj, un sentiment, ceva... Nu sa invarta doar vorbe "ce din coada au sa sune", ca sa fie in trend. Mentalitatea asta ma enerveaza... si ma mai enerveaza si cei care au inceput bine si pe urma s-au lasat pervertiti de aceasta mentalitate.

Cred ca trebuie sa fiu mai explicita. Sa luam, de exemplu, poezia. Uite mai jos linkuri catre doi tineri poeti, aflati deja la al 3-lea volum fiecare, in ultimii doi ani, si avand varste apropiate. Aici sunt in cunostinta de cauza... i-am cunoscut pe amandoi personal.  ;)

Daniel Daian
http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/tipatul-rotund-noul-volum-de-poezie-daniel-daian

Patricia Lidia
http://poezii.citatepedia.ro/de.php?a=Patricia+Lidia
http://www.armoniiculturale.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1441:patricia-lidia-despre-sufletul-meu-trilogie-in-proz&catid=400:paricia-lidia&Itemid=30

Spuneti-mi ce parere aveti...

Sunt curioasa, de exemplu, daca, in afara celor care sunt critici de arta, simtiti ceva ceva citind acest gen de poezie... al carui volum ati prefera sa-l deschideti intr-o seara deprimanta de iarna grea, ca sa evadati din realitate sau doar ca sa va simtiti mai bine... si daca ati face cadou unul dintre aceste volum unei persoane foarte dragi sau propriilor copii, pe care l-ati alege?

Mi-e sete...
Mi-e sete de viaţă,
de la alfa la omega
versurile, anii şi ritmul cardiac
se întretaie spinos,
de la Ana la Caiafa.

Mi-e sete de somn
şi vise
cu pescăruşi rătăciţi
şi Tatiane şi Clarice.
De Crăciun vom avea zăpadă
şi vom dormi
ca nişte îngeri abia bătătoriţi
în neaua moale
de decembrie.

Demult nu a mai fost
o iarnă blândă
în sufletul meu.

Mi-e sete de frunze
şi zile cu soare,
mi-e sete de copii
şi versuri şi proză.
Am desenat infinitul
cu creionul pe foaie,
cu gândul pe marginea universului,
într-un singur sens,
de la omega la alfa,
dar nu şi invers,
de la Caiafa la Ana,
dar şi înapoi.

A căzut cortina
peste clinchet de zurgălăi
în rănile din palmă.

Mi-e sete de mine,
de ceea ce am fost odată
şi ceea ce am să fiu,
când această sete deşertică
nu îmi va descătuşa
eviscerele.

poezie de Patricia Lidia

Stii Carolina, uneori fara cuvinte prea multe, poti da un raspuns!De la mine, strict vis-a-vis de link-urile tale, ai raspunsul!Cand citesc asemenea poezii, 'cu un suflu nou', cum prea bine ai spus tu,REGRET ca nu m-am nascut poet!!!
 :love: :love:toate aprecierile mele D-nei Patricia Lidia, mai ales ca am inteles din postarea ta ca ai si cunoscut-o personal!!!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #394 : Marți, 12 Februarie 2013, 00:21 »
Da, e o tanara foarte ambitioasa din Timisoara. Am prima ei carte cu autograf, i-am tradus candva niste poezii in franceza si i-am facut contactul cu cineva pentru o recenzie la al treilea volum. Si mie imi place poezia pe care ai ales-o...  Si alegerea. ;)

Si... ca sa termin comparatia.
Patricia e implicata si in multe proiecte literare care nu-i aduc neaparat bani sau faima: poezie colectiva pe net, colectie de poezie pentru copii, recenzii pentru prieteni etc. S-a lansat prin forte proprii.
Daniel e de un orgoliu nemasurat. Nu vreau sa amestec aici viata lui personala... vreau doar sa spun ca, pe site-urile de profil, are mereu un ton superior, pana la coercitiv, fata de alta poeti. Cu unii se cearta online chiar si pentru "drepturile de autor" asupra unei expresii sau a unui titlu de poezie. S-a lansat uzand de articole platite in presa (scrise de Cornel Nistorescu) si... relatiile lu' tata.

Dar nu asta conteaza.
Ceea ce conteaza este ca Patricia Lidia scrie pentru ca si ceea ce simte.
Daniel Daian este un "artist" al tehnicii de a scrie. Un tehnocrat. Nu e nevoie sa si simta ceva. De cand a inceput sa scrie (l-am cunoscut cu un an inainte sa-si publice primul volum) era pasionat pana la obsesie de "gasirea versului perfect". Este in stare sa reia munca la o poezie de o suta de ori, pana cand rezultatul e ceva nemaiauzit de alambicat. El trebuia sa fie acela care inventeaza un nou stil literar de poem in proza (de la el citire). I-am aratat, la un moment dat, ca si eu (si aproape oricine) se poate "juca" cu niste cuvinte, pentru ritm si artificii semantice, dar fara sens. Fara mesaj.

La asta ma refeream, cand vorbeam de scrisul peren si de cel oportunist.  ;)

Offline rodica popa

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #395 : Marți, 12 Februarie 2013, 12:46 »
Lia,regret ca fara voia mea te-am tarat intr-o polemica neplacuta si imi cer scuze ca am atins un subiect impropriu acestei teme , dar cum spui si tu a fost o discutie colaterala . Ti-am raspuns la o intrebare si din dorinta de a fi civilizata am pierdut din vedere ca acesta e un site de literatura.Aceasta intamplare mi-a taiat elanul epistolar si pentru moment nu o sa mai postez nimic.
"Cat zgomot pentru nimic !"(e literatura !!!!) Te sarut si sper sa ne intalnim la Carnaval!

LiaV

• Vizitator
« Răspuns #396 : Marți, 12 Februarie 2013, 17:32 »
Lia,regret ca fara voia mea te-am tarat intr-o polemica neplacuta si imi cer scuze ca am atins un subiect impropriu acestei teme , dar cum spui si tu a fost o discutie colaterala . Ti-am raspuns la o intrebare si din dorinta de a fi civilizata am pierdut din vedere ca acesta e un site de literatura.Aceasta intamplare mi-a taiat elanul epistolar si pentru moment nu o sa mai postez nimic.
"Cat zgomot pentru nimic !"(e literatura !!!!) Te sarut si sper sa ne intalnim la Carnaval!

Rodica draga, nu ai pt ce sa-ti ceri scuze. Din pctul meu de vedere nu a fost polemica. 
Am aflat in schimb, ca toata viata avem cate ceva de invatat si ca va trebui sa-i scriu d-lui Radu Borza (unul din creatorii Dex online cu care colaborez de cativa ani) si sa-i propun sa rectifice ceva pe-acolo.
http://dexonline.ro/definitie/vizavi 

"PuĹŁini sunt cei care ştiu cât de mult ar trebui să ştie, ca să ştie cât de puĹŁin ştiu." - tot Shakespeare  ;)

De altfel, am descoperit trei astfel de spatii dedicate cartii aici, asa ca, faramita de dialog pe care am purtat-o, nu cred sa fi afectat prea mult organizarea forumului. Insa mi s-a taiat si mie elanul. Prefer sa ma retrag si sa las loc celor mai cuminti.

Nu ne vom intalni la Carnaval. Nu sunt omul petrecerilor. Pe moment, Revelionul mi-a ajuns.
Dar am vazut ca vei veni la Sighisoara si ma bucur mult! Vom mai vorbi acolo. 

Te sarut si eu!
Lia

LiaV

• Vizitator
« Răspuns #397 : Marți, 12 Februarie 2013, 17:38 »
RECTIFIC:

"Putini sunt cei care stiu cat de mult ar trebui sa stie, ca sa stie cat de putin stiu." - Shakespeare

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #398 : Marți, 12 Februarie 2013, 18:02 »
Lia si Rodica,
Uite, imi cer eu scuze, OK?
La momentul respectiv, eu am emis doar o idee!Voi ati procedat corect, DAR..vedeti voi...sincer, eram eu insami tentata sa continui de unde ati lasat voi pe panta muzicii...de aceea mi-am luat permisiunea sa atrag atentia asupra ipoteticului 'melange'(sau melanj, Lia?).Doar ca m-am simiti ofensata in momentul in care, tu, Lia mi-ai atras atentia ca vb. in numele lui Gigi..asta a fost tot.Plus rautacismul cu nu stiu ce sectiune unde se discuta habar n-am ce..etc...nici macar nu ma intreseaza la ce sectiune te referi, draga mea Lia, DAR, daca ti se pare ceva suspect sau deplasat, cred ca poti sa-i atragi atentia lui Gigi!Nu pot sa pretind ca am intrat pe toate sectiunile, dar unde am intrat..chiar nu mi s-a parut ceva in neregula!
Uite asa...din justificare in justificare, ajungem exact la ce c ontestam eu:devierea discutiei catre cu totul altceva decat literatura!!
FACEM TOTUSI PACE????Incep sa ma simt al naibii de prost!!(daca suferiti de pudibonderie, taiati ce nu va place).
Revenind, de ce va purtati infantil amandoua, ce treaba are literatura cu remarca mea? :-[
Prefer sa-mi face eu 'mea culpa'..OK, AM GRESIT..SORRY!!!!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #399 : Vineri, 15 Februarie 2013, 21:35 »
Gratie unui link pus pe alt topic de NICOLAE, am dat de cartile free to download ale finlandezului care a renuntat la toate bunurile materiale si calatoreste de ani buni, fara bani, cu autostopul, prin toata lumea.
http://www.tomiastikainen.com/
Am ce citi weekendul asta... Enjoy!

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #400 : Joi, 04 Aprilie 2013, 08:38 »
Am dat absolut intamplator peste Bogdan Suceava!Aduce cumva in poeziile lui cu Mircea Cartarescu cu al lui volum de poezii 'Totul'
Am atasat un fisier!Sper sa va placa!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #401 : Marți, 09 Aprilie 2013, 13:05 »
"Putini sunt cei care stiu cat de mult ar trebui sa stie, ca sa stie cat de putin stiu." - Shakespeare

Iata recomandarea mea:

Abd-Ru-Shin - "In lumina Adevarului"

"Cautand, cate un om isi ridica privirea dupa Lumina si Adevar. Dorinta sa este mare, insa foarte des ii lipseste vointa serioasa! Mai mult de jumatate dintre cei care cauta nu o fac in mod autentic. Ei aduc opinia lor proprie, preconceputa. Daca trebuie sa si-o schimbe chiar si numai foarte putin, atunci prefera sa respinga tot ceea ce este nou pentru ei, chiar daca in aceasta s-ar afla Adevarul.
Astfel mii de oameni trebuie sa se scufunde, fiindca prin incurcarea lor in convingeri eronate au curmat libertatea de miscare, de care si ei au nevoie, prin avantul in sus al Omului.
Eu nu ma adresez nici bisericilor sau partidelor, nici ordinelor, sectelor si asociatiilor, ci doar, in toata simplitatea, Omului insusi. Departe de mine sa rastorn ceva existent, caci eu construiesc, intregesc intrebari nerezelovate pana acum, pe care fiecare le poarta in sine, de indata ce incepe sa se gandeasca putin.
Este de necrezut cu cata naivitate disperata marea majoritate a oamenilor vrea sa ramana nestiutoare in fata acestor intrebari: de unde vin, ce sunt si incotro se indreapta! Si se complac luand pe de-a gata ceea ce le spune religia, stiinta, medicina, educatia sau societatea despre Om, specia suprema sau fiinta pe care Dumnezeu a indriduit-o sa stapaneasca Pamantul! Aceasta conceptie este doar o aroganta bolnavicioasa, a carei cauza este numai constienta neputintei de a intelege.
Se vorbeste, pe deplin corect, despre o scanteie divina pe care omul o poarta in sine. Aceasta scanteie de la Dumnezeu este insa spirit si suflet, nu minte sau trup!
Unde exista aceasta confuzie, cu referire la originea si rostul existentei umane, acolo trebuia sa urmeze si esecul, in toata devenirea ulterioara a umanitatii. Daca am construit pe un fundament gresit, atunci intreaga constructie se clatina si va trebui sa se prabuseasca la un moment dat.
Abia atunci spiritul uman va putea sa-si desfasoare forta pe deplin, o forta inconmensurabila, pe care astazi inca o mai trece dezinteresat cu vederea, si sa devina propriul lui stapan, in Creatie."

Fragmentul de mai sus pare extras dintr-un articol actual de pe un site de dezvoltare personala... si totusi, Abd-Ru-Shin, pe numele lui adevarat Oskar Ernst Bernhardt, s-a nascut in Saxonia, in... 1875!
Cartea este cu atat mai interesanta cu cat a fost scrisa in secolul exploziei descoperirilor stiintifice, al eradicarii marilor epidemii, a materialism-mecanicismului. Adica a infloririi dogmelor de ambele parti - stiinta si religie.
O citesti azi... e la fel de actuala...

Offline bog68

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
  • Sunt melancolic, dar mă tratez.
« Răspuns #402 : Marți, 09 Aprilie 2013, 17:20 »
Încă nu mă pot dezlipi de ,, Viața ca o țeapă "  a lui Alan H. Cohen...
,, Singurul lucru mai greu decât să te trezești prea devreme este să te trezești dintr-un coșmar.
Singura măsură reală a succesului este fericirea."

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #403 : Marți, 09 Aprilie 2013, 21:43 »
Sigur, si cel mai usor ar fi sa reusesti sa nu te mai trezesti deloc...  ;)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #404 : Miercuri, 14 August 2013, 10:05 »