Autor Subiect: Ce carti citim?  (Citit de 157145 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Ce carti citim?
« Răspuns #330 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 18:56 »
Pasckal Bruckner in general merita citit.
Dar daca tot vb. de francezi, ce ce nj:
Frederic Beigbeder-tanar si teribilist as zice
Michel Houellebecq
Amelie Nothomb

Beigbeder nici nu se compara cu Pascal Bruckner - parerea mea. Sau poate am ramas eu mai de moda veche...

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #331 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 20:24 »
Beigbeder nici nu se compara cu Pascal Bruckner - parerea mea. Sau poate am ramas eu mai de moda veche...
De acord cu tine, dar Beigbeder e 'socant'..de teribilist!Cu toate ca eu cred ca asta e o masca la el, vezi ultima lui carte Iarta-ma, ajuta-ma(asta cred ca e ultima), un soi de autobiografie unde isi da jos masca.Mie taman asta nu mi-a placut.Cu masca de 'je m'en fishe' ii statea mai bine!Sa nu uitam Beigbeder e mai tanar si decat noi.L-am uitat pe Mark Levy, numai ca eu nu ma omor dupa el.Am citit prea putin din ce a scris si nu 'm-a lovit' prea tare! Vezi tu, Caroline..Bruckner ii surclaseaza, asta e cert!DAR...cand vine unul din urma si-ti sufla in ceafa...Lumea e dornica si de 'literatura proaspata', exista o transformare continua in tot ce se cheama arta!Asta nu inseamna ca negam valorile!Uite, eu am citit-o pe Claudia Golea-romanca de a noastra-de un umor absolut debordant..nici nu stiu daca e asa apreciata ca si scriitoare, dar mie imi place....iar daca ma intrebi de Eminescu..topai de la una la alta...poezia lui folozofica ramane, restul ba!Daca reciti iubitei la ora asta Lacul codrilor albastru si Pe langa plopii fara sot...nu ti se pare ca-i cam naiva?Stiu!!!Ai sa-mi sari in cap, cum au sarit gramada in capul lui Cartarescu cand a scris Dilema-Eminescu..sincer poate imi scapa exact numele controversatului articol despre Eminescu...enfin, mi-a cam pierit exercitiul cititului de cand cu Facebook-ul asta(eu fiind si inginera la baza)..eu citesc dupa ce imi place(imi gadila placut neuronii, sa-l parafrazez pe Marius Ghicos Rostogan parca), nu dupa ce se citeste sau dupa cat de mare e ratingul scriitorilor.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #332 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 20:49 »
Pai iti dau dreptate, ca si eu citesc tot ce-mi "gadila neuronii", nu sunt adepta clasicismului si cu atat mai putin a conformismului. De exemplu, decat Beigbeder, mai bine un Cartarescu... "De ce iubim femeile" e la fel de "usurica", sa spunem, ca si "Egoistul romantic", dar parca "vorbeste" ceva mai elevat si mai profund. Si ceea ce produce e un zambet sagalnic in coltul gurii, nu un ranjet sictirit.
"E usor a scrie versuri (sau orice altceva, as zice eu), cand nimic nu ai a spune." Pamflete mai bune decat ale lui Beigbeder gasesti pana si la Caragiale, cu doua secole inainte. Repet, e parerea mea, fiindca, desi mi-a fost recomandat de o prietena, l-am citit, dar pe mine m-a dezamagit.
Apropos de Eminescu, eu m-am indragostit de el cand am citit "Geniu pustiu"... poezia mi s-a parut, intr-adevar, nu naiva, ci putin prea siropoasa, citita in secolul XX.

P.S. Ioana de la Revelion (imi pare rau ca nu ne-am cunoscut inca), vreau si eu cartea ta! Cum pot ajunge la ea?

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #333 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 20:58 »
Pai iti dau dreptate, ca si eu citesc tot ce-mi "gadila neuronii", nu sunt adepta clasicismului si cu atat mai putin a conformismului. De exemplu, decat Beigbeder, mai bine un Cartarescu... "De ce iubim femeile" e la fel de "usurica", sa spunem, ca si "Egoistul romantic", dar parca "vorbeste" ceva mai elevat si mai profund. Si ceea ce produce e un zambet sagalnic in coltul gurii, nu un ranjet sictirit.
"E usor a scrie versuri (sau orice altceva, as zice eu), cand nimic nu ai a spune." Pamflete mai bune decat ale lui Beigbeder gasesti pana si la Caragiale, cu doua secole inainte. Repet, e parerea mea, fiindca, desi mi-a fost recomandat de o prietena, l-am citit, dar pe mine m-a dezamagit.
Apropos de Eminescu, eu m-am indragostit de el cand am citit "Geniu pustiu"... poezia mi s-a parut, intr-adevar, nu naiva, ci putin prea siropoasa, citita in secolul XX.

P.S. Ioana de la Revelion (imi pare rau ca nu ne-am cunoscut inca), vreau si eu cartea ta! Cum pot ajunge la ea?
De Ioana dai simplu-are contul pe Facebook=Ioana Padurariu, deocamdata nici mie nu mi-a pus-o la posta, dar mi-a spus sa am rabdare.Daca gasesti mai multe Ioane Padurariu identice, ca se poa' si asta, o cauti printre friends lui SinglesCamp Romania.
Eminescu-La  steaua..ca are treaba cu teoria relativitatii, ca sa ma exprim inginereste :)

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #334 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 21:04 »

Continui cu Cartarescu:Totul-un volum de poezii aparut inainte de 1989 cu mult, Levantul-tot poezie, De ce iubim femeile-superba+usurica-cu priza mare la public(de aia a si scris-o imi imaginez), ca daca citesti Jurnalul lui-eu-care sunt mare amatoare de Memorialistica, jurnalistica-am rezistat un sfert din primul volum si am capotat-daca  mai citeam cadeam in depresie, nu de altceva dar as fi considerat ca m-a pocnit Alzheimer-ul! ;D ;D ;D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #335 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 21:07 »
Nici eu n-am reusit sa termin "Jurnalul"...  ;D

Nu (mai) am Facebook. Am dat Ioana Padurariu pe Google si nu merge, mi-a dat o multime de rezultate, inclusiv edituri, carti de "Dreptul familiei", carti in engleza, conturi pe Facebook, Linkedin etc.

Asta sa fie?
http://padurariuioana.wordpress.com/2013/01/09/lansare-de-carte-dimineata-resturilor-de-noapte-7-ianuarie-2013/

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #336 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 21:15 »
Nici eu n-am reusit sa termin "Jurnalul"...  ;D

Nu (mai) am Facebook. Am dat Ioana Padurariu pe Google si nu merge, mi-a dat o multime de rezultate, inclusiv edituri, carti de "Dreptul familiei", carti in engleza, conturi pe Facebook, Linkedin etc. Titlul cartii?

http://padurariuioana.wordpress.com/
mergi aici!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #337 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 21:17 »
Da!!! Multumesc, am gasit-o, in acelasi timp.  :)

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #338 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 21:32 »
Cu placere!
Da' vezi ca momentan de abia 'e recenzata' cartea, ma indoiesc ca a pus-0 editura pe piata ca sa o comanzi!Iar eu e-mailul Ioanei nu-l am..in principiu cerem e-mailul ei si gata!

Offline ioana.p

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #339 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 21:35 »
Da!!! Multumesc, am gasit-o, in acelasi timp.  :)

Buna seara, Caroline!

Nu ne-am cunoscut (asa am inteles; daca nu am priceput bine, imi cer scuze, dar sunt la prima ”actiune in SC” si atata lume de cunoscut !!!) ... Insa nu ne impiedica nimic sa ne cunoastem de acum inainte. Iti las adresa mea de mail si numarul de telefon. Si, da, link-ul catre ”franturile diminetilor mele...” este cel bun!

Cu drag,

Ioana (padurariu_ioana@yahoo.fr / 0758.093.103)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #340 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 21:41 »
Multumesc!

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #341 : Luni, 21 Ianuarie 2013, 09:21 »
Buna seara, Caroline!

Nu ne-am cunoscut (asa am inteles; daca nu am priceput bine, imi cer scuze, dar sunt la prima ”actiune in SC” si atata lume de cunoscut !!!) ... Insa nu ne impiedica nimic sa ne cunoastem de acum inainte. Iti las adresa mea de mail si numarul de telefon. Si, da, link-ul catre ”franturile diminetilor mele...” este cel bun!

Cu drag,

Ioana (padurariu_ioana@yahoo.fr / 0758.093.103)
Buna dimineata Ioana!
Dupa cum prea bine vezi, e 'batalie' pe cartea ta!
Sper ca informatia e-mail+telefon este 'cu dedicatie' nu numai pt. Caroline!
cel de-al doilea filmulet al lui rocky, in care apari tu in backround este deja luat la servici(ca si primul dealtfel) si 'sunt fudula nevoie mare cu cine am petrecut eu Revelionul)!
Nu-i asa ca vii si la Carnaval?Please!!!!
 :love: :love:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13835
« Răspuns #342 : Luni, 21 Ianuarie 2013, 10:10 »
Ioana, nu doar Mihaela m-a intrebat daca vii...Mai multi din cei care te-au ascultat la Geoagiu, m-au chestionat in legatura cu prezenta ta...

Offline Rollys

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
« Răspuns #343 : Luni, 21 Ianuarie 2013, 16:16 »
Guillaume Musso - Vei fi acolo?, Fata de hartie, Ce-as fi eu fara tine?, Salveaza-ma, Chemarea Ingerului.
Povesti de dragoste cu o atingere de SF  :). Mi-au placut toate

Offline ioana.p

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
« Răspuns #344 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 13:56 »
Ioana, nu doar Mihaela m-a intrebat daca vii...Mai multi din cei care te-au ascultat la Geoagiu, m-au chestionat in legatura cu prezenta ta...

Gigi, nu stiu daca ajung la Carnavalul de la Sibiel. As fi vrut  :sorry:, insa ma "zbat" intre doua job-uri si nu pot promite nimic. Insa ma bate gandul sa vin la Agnita. Chiar daca pierd locul pe lista de inscrieri, tot as da o fuga!

Revelionul SC de la Geoagiu sigur nu va fi prima si ultima intalnire!  ;)

Cu drag,

Ioana