Arhiva > Arhiva
Viata si valoarea ei
luciamanta:
:) Janeta, foarte bine ai punctat aspectele vieţii si ale valorii acesteia. Foarte nuanţată şi elocventă este descrisă diferenţa dintre noi si nemţi. Mă bucur că ai intervenit atât de oportun şi atât de realist.
Concluzia pe care am tras-o eu, este aceea de a te respecta pe tine însuţi, de a te adapta din vreme la vremuri, de a şti să-ţi stabileşti prioritaţile şi valorile morale, de a te autoeduca în cel mai folositor si eficent mod, de a te autoperfecţiona continuu, de a te achita de datorii faţă de tine însuţi si faţă de ceilalţi. Şi în plus, să nu îţi pierzi identitatea, fărâma de omenie şi de optimism care mai există în suflet.
iulian:
M-a uns la suflet ce-ai spus , eu fiind privat. Te rog sa nu taci !
julia:
jeanette puiule si eu te rog sa nu taci, ca mi se aseaza si mie mai bine gindurile in cap cind te aud pe tine...
cu prima parte a povestirii despre tipa aia economista sunt de acord, si eu daca as putea mi-as reduce nr de ore lucrate, sa am timp pt mine si placerile/bucuriile mele.
dar fireste ca trebuie sa-mi asum si consecintele ulterioare gen lipsa compensatiilor financiare.
am o prietena in situatia asta care accepta salariul mai mic si un program destul de lejer pt ca are doi minori acasa care o solicita maxim.
dar sa nu vreau sa fac mare lucru, sa nu ma spetesc, sa nu-mi tocesc neuronul, dar sa astept marea cu sare hmmm...
nu am prea avut luxul de a nu munci. sa stai degeaba nu prea stiu ce inseamna. nu-i condamn pe cei care pot sa faca asta, doar ii invidiez. am avut si perioade cind aveam 2-3 serviciuri (nu ca sunt avida de bani, dar meseria mea e prost platita si trebuie sa te agiti ca sa cistigi ceva mai mult de o vizita la carrefour). eu zic ca daca muncesti mult nu-ti mai ramine timp de vaicareli inutile si gratuite...
almi_gabi:
--- Citat din: janeta din Miercuri, 26 Octombrie 2011, 13:19 ---......
eu n-am fost niciodata o workaholica , ba ceea ce mi s-ar fi potrivit cel mai bine ar fi fost o viata de rentiera cu multe zerouri in cont pe care sa mi-o petrec in cele mai diverse , exotice si atractive locuri .
--- Terminare citat ---
eu as prefera sistem binar - zerourile alea sa aiba si un 1 la inceput ;D - ca altfel nu ma "inspira" prea mult :)
si vorbind mai serios-un pic doar :D- ma gandesc ca ar fi bine sa existe acea societate utopica unde sa ai asigurata decenta unei existente fara lipsuri - daca vrei mai mult atunci e altceva
mi se tot perinda prin minte povestea lui manfred cu acel copil sarac - cati ca el sunt in Romania ?
care este vina lui !!?? - s-ar putea ca in viata sa nu aiba macar sansa de a urma o scoala mai acatari - ce sa mai spun de vreo meserie cat de cat
probabil cei puternici razbesc
iar exemplul acela cu economista - un fel de bugetar/ multinationala - mi se par extremele
parca nu e ok nici sa lucrezi la stat cu salariul minim nici sa lucrezi cate 14 ore pe zi si sa ai 2 zile de concediu pe an
eu am ajuns la concluzia ca poti sa lucrezi orice si oriunde - daca ceea ce faci o faci cu pasiune - e, binenteles, cazul ideal - dar asta e situatia in care ceea ce faci in viata capata intradevar valoare - pentru tine in primul rand (iti da sentimentul acela de implinire) si pentru ceilalti care beneficiaza de ceea ce faci tu
varsator38:
--- Citat din: almi_gabi din Joi, 27 Octombrie 2011, 10:37 ---mi se tot perinda prin minte povestea lui manfred cu acel copil sarac - cati ca el sunt in Romania ?
--- Terminare citat ---
si eu ma tot gandesc la povestea lui manfred,ne-a atins coarzile sensibile ale sufletelor...
i-mi trec prin cap diverse variante cum am putea sa-l ajutam macar un pic...chiar daca sunt o multime de copii in situatia lui si nu putem face mai nimic pentru majoritatea,merita sa incercam!
cred ca tristetea din sufletul lui manfred vazand acel copil,a fost putin micsorata in momentul in care i-a zarit bucuria si multumirea din privire gandindu-se probabil ca merge acasa si impreuna cu familia are ce manca.
e trist sa vezi un copil atat de TRIST!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă