Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
silviu:
--- Citat din: luciamanta din Miercuri, 23 Iunie 2010, 22:39 ---
--- Citat din: silviu din Miercuri, 23 Iunie 2010, 22:34 ---Salut!
--- Terminare citat ---
Ma uimesti, Silviu.
--- Terminare citat ---
au! pai de ce? nu-i frumos sa-l saluti?
luciamanta:
--- Citat din: silviu din Miercuri, 23 Iunie 2010, 22:49 ---
--- Citat din: luciamanta din Miercuri, 23 Iunie 2010, 22:39 ---
--- Citat din: silviu din Miercuri, 23 Iunie 2010, 22:34 ---Salut!
--- Terminare citat ---
Ma uimesti, Silviu.
--- Terminare citat ---
au! pai de ce? nu-i frumos sa-l saluti?
--- Terminare citat ---
Cand fiecare dintre noi avem atat de multe sa-i spunem, un simplu "salut" e de-a dreptul neasteptat, din punctul meu de vedere. Cand esti fata in fata cu Dumnezeu ai multa bucurie, ai recunostinta, ai intrebari, ai mirari, ai credinta ca totul va fi bine. "Salut" ii spui unui coleg, unui tovaras. "Doamne ajuta" era mai potrivit! Dar oricum, Silviu, fiecare are libertatea de a face ceea ce doreste. Tu asa ai simtit. In felul tau esti simpatic. Si poate ca l-ai intalnit pe Dumnezeu pe neasteptate si salutul era cuvantul pe care il avea la indemana, in momentul intalnirii...
silviu:
--- Citat din: luciamanta ---"Salut" ii spui unui coleg, unui tovaras.
--- Terminare citat ---
Dumnezeu nu e cel mai bun prieten, cel mai bun tovaras?
--- Citat din: luciamanta ---Si poate ca l-ai intalnit pe Dumnezeu pe neasteptate
--- Terminare citat ---
pe strada si pe neasteptate. sincer sa fiu, cred ca putini sunt cei care se asteapta la o asa intalnire aici, pe pamant. am cunoscut candva un asemenea individ, in timp ce imi vizitam un fost coleg internat la spitalul ghe. marinescu.
luciamanta:
Cred ca discut degeaba cu tine, Silviu, iarta-ma daca judec gresit. Omul relationeaza cu Dumnezeu, cu sine însusi si cu aproapele sau. Cand ne intalnim cu Dumnezeu? Cand vrea El. De exmplu, cand un ateu sau un catolic se boteaza, asta inseama ca L-au intalnit pe Dumnezeu. Cand devenim cu adevarat crestini putem spune ca L-am intalnit pe Dumnezeu. Si atunci ii vorbim, ii punem intrebari. La rugaciune, in biserica il putem intalni pe Dumnezeu. Putem vorbi cu El, este prietenul nostru sincer, daca acceptam binenteles acest lucru. Sper sa ai un dialog cu Dumnezeu, sa nu ramai numai cu acel "salut" . Experienta intalnirii cu Dumnezeu poate insemna mantuirea celui care Il intalneste. Poate insemna, in alte cazuri, vindecarea de care are nevoie cineva. Cand cineva L-a întalnit pe Dumnezeu începe o noua viata. Sunt multe de spus, Silviu...
luciamanta:
Silviu, mai permite-mi o mentiune: nu am spus sa-L intalnesti pe Dumnezeu pe strada, am spus pe neasteptate... Cu drag, a ta confidenta, mereu alta si mereu pregatita pentru dialog... Pupici
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă