Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
silviu:
--- Citat din: luciamanta ---Cred ca discut degeaba cu tine, Silviu, iarta-ma daca judec gresit.
--- Terminare citat ---
ca te iert sau nu, nu are mare importanta. important e sa te ierte Dumnezeu. uite, mi-ai dat o idee. daca l-as intalni pe Dumnezeu la un colt de strada, l-as intreba: e bine sa-mi judec aproapele?
--- Citat din: luciamanta ---De exmplu, cand un ateu sau un catolic se boteaza, asta inseama ca L-au intalnit pe Dumnezeu. Cand devenim cu adevarat crestini putem spune ca L-am intalnit pe Dumnezeu.
--- Terminare citat ---
dar cand devenim cu adevarat musulmani, nu se poate spune ca l-am intalnit pe Dumnezeu? cand devenim cu adevarat hindusi, nu-l intalnim?
--- Citat din: luciamanta ---Silviu, mai permite-mi o mentiune: nu am spus sa-L intalnesti pe Dumnezeu pe strada, am spus pe neasteptate...
--- Terminare citat ---
ei bine, pe neasteptate pentru mine inseamna pe strada, la o cafenea, intr-un bar... astea-s locuri unde chiar nu ma astept sa intalnesc divinitatea :(
cu drag, al tau enorias, mereu acelasi. :-*
luciamanta:
Silviu, ai libertatea si dreptul sa apreciezi lucrurile asa cum crezi tu de cuviinţă. Daca crezi ca eu te-am judecat, te inseli. Eu sunt de acord cu dorinta fiecaruia de aborda o problema, accept si respect credinta fiecaruia, indiferent ca este crestin, musulman, etc. Dar am impresia ca discutam diferit tema. Întalnirea cu Dumnezeu, cred eu ca trebuie sa aiba loc, mai intai, in inima fiecaruia, atunci cand suntem pregatiti sa Îl primim. Depinde de fiecare. Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Ayouni:
--- Citat din: luciamanta din Miercuri, 23 Iunie 2010, 22:26 ---Ce i-ai spune lui Dumnezeu daca ar veni la tine?
--- Terminare citat ---
mai m-am gandit la acest aspect, luciamanta, cred ca i-as cere iertare pentru toate darurile cu care m-a inzestrat, risipite de mine in toate cele patru zari.
luciamanta:
minunat raspuns, Ayouni
Saturnianul:
--- Citat din: luciamanta din Miercuri, 23 Iunie 2010, 22:26 ---Ce i-ai spune lui Dumnezeu daca ar veni la tine?
--- Terminare citat ---
Dincolo de faptul ca Dumnezeu este oriunde si permanent cu mine, cu noi toti, si eu nu cred ca este o fiinta, ci o Forta, daca s-ar intrupa si ar veni la mine i-as multumi pentru tot ce am bun si pentru tot ce mi s-a intimplat care m-a ajutat sa devin mai bun si sa evoluez. Insa zic ca cel mai bine ii multumesc lui Dumnezeu nu atit prin ceea ce i-as spune, ci prin ceea ce fac.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă