Autor Subiect: Sanatate  (Citit de 253059 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dadus

• Full Member
  • Mesaje postate: 184
Re: Sanatate
« Răspuns #750 : Miercuri, 11 Iulie 2012, 17:57 »
Pai hai sa gindim logic:
    -in general nu toate capusele sunt infectate cu Borelie.Boala se transmite doar daca capusa este infectata.Daca este infectata transmiterea nu apare de obicei decit dupa ce capusa infectata a ramas pe loc(adica in piele)timp de >36h.Primul semn -cel mai bun indicator -este eritemul migrator.-de asta te-am intrebat cum a aratat asa zisa urticarie.Apare la 3-32 zile de la muscatura.-deci cred ca la tine este exclus sa te fii muscat ceva la Cozia.Poate te-a muscat inainte de Cozia-daca luam in calcul ca analizele sunt bune.Celelalte simptome-asemanatoare gripei -stare generala proasta ,febra,oboseala-se declanseaza la zile sau saptamini dupa apariria leziunii pe piele. 
    -faptul ca ai luat totusi 10 zile de Doxicilina e bine,chiar daca recomandarea nu a fost pt o eventuala borelie.Doxi merge pe borelie -durata tratamentului este 10-21 zile in doza de 2x100mg\zi.

Ce ti-as recomanda eu:
        -repeta-ti analiza la 1 luna dupa ce ai incheiat tratamentul cu Doxicilina
        -daca testul este negativ atunci e ok-
        -daca este la fel pozitiv-mergi la un infectionist-este OK-clinica de boli infectiose Cluj-le stiu pe fetele de acolo sunt profesioniste.
Boala nu este contagioasa de la om la om.si nu sunt centre de monitorizare.E adevarat pe net sunt si multe aberatii

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #751 : Miercuri, 11 Iulie 2012, 18:01 »
Asa o sa fac. Multumesc, dadus!  :kissing:

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #752 : Miercuri, 11 Iulie 2012, 22:51 »
caroline, iti doresc multa sanatate si sper ca simptomele tale sa nu aiba de-a face cu capusele.  intrebare: capusele au existat din totdeauna in Romania si totusi de ce numai in ultima vreme se aude vorbind despre ele si despre bolile pe care le transmit? au survenit mutatii genetice intre timp sau ce s-a intamplat?
"Stay hungry, stay foolish"

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #753 : Joi, 12 Iulie 2012, 18:08 »
Multumesc. Nu cred ca a studiat cineva daca au existat mutatii acum sau inainte. Eu cred doar ca inainte vreme oamenii la tara se imbolnaveau si/sau mureau fara sa se mai intrebe de ce si fara ca nimeni sa faca statistici. In rest, nu cred ca e mare diferenta, asa ca prefer sa nu dau apa la moare teoriilor conspirationsite sau apocaliptice din ultimii ani. Un lucru e clar: stilul de viata si gradul de imunitate ar putea fi singurele care sa faca diferenta intre bolile secolului trecut si ale celui prezent.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #754 : Sâmbătă, 14 Iulie 2012, 23:13 »
Insula Ikaria, locul unde oamenii traiesc peste 100 de ani si sunt sanatosi. Care este secretul lor
Dan Buettner, de la National Geographic, a stat 15 luni in Ikaria si a aflat secretele sanatatii si longevitatii locuitorilor de aici.

Potrivit lui Buettner, genele influenteaza sanatatea noastra numai in proportie de 20%, in rest conteaza stilul de viata.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #755 : Luni, 16 Iulie 2012, 07:48 »
Insula Ikaria, locul unde oamenii traiesc peste 100 de ani si sunt sanatosi. Care este secretul lor

uite un loc unde as emigra !
au o clima excelenta , fructe au , branzeturi bune au , stresati nu sunt - acolo e de mine si as trai si eu 100 de ani !!  :D

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #756 : Luni, 16 Iulie 2012, 09:21 »
uite un loc unde as emigra !
au o clima excelenta , fructe au , branzeturi bune au , stresati nu sunt - acolo e de mine si as trai si eu 100 de ani !!  :D

...ti ai mari sansele dar nimeni nu ti garanteaza 100 de ani :).....uite o chestie interesanta:http://www.biocitrin.ro/cura-lamaie-acasa/?code=aidaj667aj6

silviu

• Vizitator
« Răspuns #757 : Vineri, 03 August 2012, 12:06 »
MOTIVUL pentru care jumătate dintre călugării budişti din Thailanda suferă de obezitate cronică sau morbidă
Oficialii din Thailanda vor să implementeze un program de educaţie alimentară pentru călugării budişti, după ce un studiu recent a scos la iveală că aproape jumătate dintre ei sunt obezi, iar 40% dintre ei suferă de diabet sau hipertensiune arterială.

Daily Mail scrie că de vină pentru stilul de viaţă nesănătos sunt chiar enoriaşii, care îi cinstesc pe călugări cu daruri alimentare, în special cu dulciuri. Ritualul începe în zori, când călugării ies pe străzi cu farfuriile şi se roagă să primească mâncare pentru a supravieţui, iar localnicii le aduc mâncare gătită şi dulciuri.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #758 : Marți, 07 August 2012, 10:42 »
Top 10 cele mai eficiente alimente care alungă toxinele şi ajută la slăbit
Ca să ai armele potrivite în lupta împotriva kilogramelor este esenţial să cunoşti alimentele cele mai eficiente în cura de slăbire. Află de la nutriţionistul Mihaela Bilic cum să alungi toxinele şi să slăbeşti uşor!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #759 : Sâmbătă, 11 August 2012, 10:49 »
OUL - bun sau rău pentru organism? Adevărul despre alimentul controversat

Odinioară "demonizate" pentru că ar fi fost rele pentru inimă, ouăle şi-au recâştigat titlul de aliment sănătos în ultimii ani, pe măsură ce studii au stabilit că nu numai că sunt bune pentru muşchiul cardiac, ci şi pentru pierderea kilogramelor în plus.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #760 : Sâmbătă, 11 August 2012, 11:04 »
Fumătorii şi bicicliştii fac mai des "pană" de erecţie. AFLĂ alte cauze ale disfuncțiilor

O parteneră nouă, bolile de inimă, anumite pastile şi steroizii scad virilitatea. Ţigările tari şi ciclismul practicat regulat afectează circulaţia sângelui, necesară obţinerii erecţiei.

Offline Matei

• Hero Member

Offline Matei

• Hero Member

Offline Matei

• Hero Member