Autor Subiect: Sanatate  (Citit de 252688 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

maria171

• Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #180 : Joi, 03 Iunie 2010, 11:04 »
mai
eu am vazut intr-o dimineata pe bulevard, la inter, un batran intins pe jos
era politie langa el si mai incolo o masina
probabil ca batranul traversase aiurea si il lovise masina
nu era mort
cand vedeai scena iti venea sa urli la politist sa il ia de acolo, dar apoi mi-am dat seama ca bine face ca il lasa jos, sa nu aiba coloana rupta si sa mai dea de alte belele
era o stare nasoala sa vezi masinile cum treceau pe langa cel intins pe jos si politistul discutand cu soferul ghinionist
acum as avea o intrebare
pe ce parte trebuie pusa victima?
are ceva daca e cu partea stanga, a inimii, pe asfalt?

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #181 : Joi, 03 Iunie 2010, 21:13 »
La un curs de pregătire pentru pompieri, aceştia au fost învăţaţi că, atunci când se produce o arsură, fie ea cât de extinsă, primul ajutor este să pui partea afectată sub apă rece curgătoare, până când se mai răcoreşte stratul de piele ars şi apoi să aplici un albuş de ou, bătut uşor spumă, numai ca să fie mai uşor de aplicat.
 O femeie a pus la fiert un vas cu apă; când a luat oala care fierbea, i-a sărit apă fierbinte pe mână şi i-a ars o mare parte de piele. A băgat mâna imediat sub jet de apă rece, destul timp ca să nu mai simtă căldura iniţială, cu toate că durerea era îngrozitoare.

Apoi, a spart două ouă, a separat albuşul, l-a bătut puţin şi l-a pus pe mână. Mâna ei era atât de arsă, că pe măsură ce punea albuşul pe piele, pielea se usca şi rămânea o peliculă, care apoi se întărea şi care era de fapt colagen natural. A durat cel puţin o oră aplicând strat după strat albuşul pe mână.

Mai târziu, nu a mai simţit durerea şi în ziua următoare abia mai avea o urmă roșie-maronie, acolo unde se arsese. De unde crezuse iniţial că va rămâne cu o cicatrice oribilă, spre surprinderea ei, după 10 zile, nu mai avea nici o urmă !!! Nici culoarea pielii nu s-a schimbat; acea parte arsă s-a recuperat total, datorită colagenului existent în albuşul de ou, care în realitate, este o placentă şi este plină de vitamine.

MEREU POATE FI CINEVA CARE SĂ AIBĂ NEVOIE DE ACEST MESAJ.

TRANSMITE-L ŞI ALTORA !

SPER SĂ  NU FIE NEVOE SĂ FOLOSIŢI ACEASTĂ ÎNVĂŢĂTURĂ!

Sursa: internetul

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #182 : Joi, 03 Iunie 2010, 22:47 »
Multumim, Carmentoma pentru informatie! F. pretioasa!

Offline anamama13

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1227
« Răspuns #183 : Vineri, 04 Iunie 2010, 09:24 »
Ce detergenti sunt benefici pentru casa?

Casa curata este o binecuvantare pentru sanatate, insa nu orice detergent este si sanatos! In prezent, chimicalele patrund in casele noastre in cantitati din ce in ce mai mari, unii cercetatori estimeaza ca sunt aproximativ 100 000 produse chimice sintetice folosite astazi in gospodarii.

Alte studii spun ca aerul din casele noastre este de 5 ori mai poluat decat cel de afara, datorita utilizarii detergentilor si pesticidelor.

Iata cateva legende urbane despre curatenie!

Cu cat pui mai mult detergent la spalat, cu atat rufele se spala mai bine

Fals! Nu detergentul, ci apa curata hainele! Detergentii sunt doar niste agenti tensioactivi ce au ca rol scaderea tensiunii superficiale a apei, facand-o mai „uda”. Astfel apa indeparteaza mai bine murdaria si grasimea de pe hainele si lucrurile murdare. O cantitate mica de detergent este in general de ajuns.

Fosfatii sunt esentiali pentru detergenti

Fals! Fosfatii ajuta la descompunerea grasimilor si murdariei, insa in cantitate prea mare ei stimuleaza dezvoltarea algelor in apele reziduale. Asta inseamna in rauri, lacuri, dar si canalizare. Algele consuma oxigenul de care au nevoie plantele si pestii, inecandu-i la propriu. Detergentii pe baza de carbonati reprezinta o alternativa viabila.

Detergentii de covoare sunt ok daca lasi geamurile deschise

Fals! Ai grija la PERC (percloro-etilena): cu potential cancerigen, aceasta substanta este folosita in detergentii de covoare si in curatarea uscata. De asemenea, evita folosirea hidroxidului de amoniu, coroziv, si a produselor pe baza de amoniac, ce irita caile respiratorii.

Inalbitorii pe baza de clor sunt cei mai buni

Fals! Hipocloritul de sodiu (NaClO) diluat in apa formeaza acid hipocloric, minunat pentru uciderea microbilor, dar nu curata murdaria! In plus, se degaja fum iritant, asa ca renunta sa mai cureti cu inalbitor. In locul clorului poti folosi detergenti inalbitori pe baza de saruri cuaternare de amoniu, utilizati frecvent in spitale si in zone publice, care dezinfecteaza si curata in acelasi timp.

Canalizarea are grija de reziduuri

Fals! Nu intotdeauna! Pentru tratarea unui litru de apa contaminata sunt necesari pentru 20 000 litri de apa curata, iar fosfatii din detergenti intrerup procesul de tratare a apelor. In schimb, majoritatea produselor naturale pot fi tratate fara probleme.

Produse de curatare naturale
•  Detergent de rufe: 1 cana sapun ras fin, 1 cana soda de rufe (Na2CO3), 2 lingurite ulei de lavanda
•  Indeparteaza petele de ulei de pe haine: freaca pata uleioasa cu creta inainte de a o spala
•  Curata chiuvete, bai: bicarbonat de sodiu
•  Curata geamuri: otet
•  Curata podele: soda de rufe
•  Ofera-i stralucire mobilei: 3 parti ulei de masline la 1 parte otet
•  Spray de camera antibacterian: votca, apa si cate 2 picaturi de ulei esential de lamaita, lavanda si arbore de ceai
Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

Offline dadus

• Full Member
  • Mesaje postate: 184
« Răspuns #184 : Vineri, 04 Iunie 2010, 16:43 »
mai
eu am vazut intr-o dimineata pe bulevard, la inter, un batran intins pe jos
era politie langa el si mai incolo o masina
probabil ca batranul traversase aiurea si il lovise masina
nu era mort
cand vedeai scena iti venea sa urli la politist sa il ia de acolo, dar apoi mi-am dat seama ca bine face ca il lasa jos, sa nu aiba coloana rupta si sa mai dea de alte belele
era o stare nasoala sa vezi masinile cum treceau pe langa cel intins pe jos si politistul discutand cu soferul ghinionist
acum as avea o intrebare
pe ce parte trebuie pusa victima?
are ceva daca e cu partea stanga, a inimii, pe asfalt?
maria daca este accident de circulatie nu misti victima pina nu vine ambulanta pt ca poti sa ii faci rau .
daca este cineva cazut pe strada din alte motive primul lucru vezi daca raspunde la stimuli il intrebi ceva sau il scuturi un pic vezi daca respira suni urgent la 112.
daca nu respira il pui pe spate si incepi rapid masajul cardiac care nu se intrerupe pina vine ambulanta.

maria171

• Vizitator
« Răspuns #185 : Vineri, 04 Iunie 2010, 22:03 »
am o intrebare
daca sun la 112 si ma transfera la ambulanta, pana vine salvarea operatoarea poate sa imi dea ceva indicatii?
adica eu sa ii spun cum se manifesta cel cazut si ea sa imi zica ce sa fac
sau asta e doar in filme?

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #186 : Vineri, 04 Iunie 2010, 22:08 »
Maria, operatoarea, nu este de regula, cadru medical, este registrator; dar daca operatoarea poate gasi un echipaj al ambulantei sau macar un ambulantier, care nu este in misiune, il poate intreba pentru a-ti furniza informatile de care ai nevoie.

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #187 : Vineri, 04 Iunie 2010, 22:28 »
operatoare nu poate decat tine legatura cu ambulanta, cu personalul acesteia. am cunoscut situatii in care operatoarea de la #112 a dat indicatii primare pt un asa zis prim-ajutor.

maria171

• Vizitator
« Răspuns #188 : Vineri, 04 Iunie 2010, 22:32 »
nu stiu, nu mi s-a intamplat
dar cred ca un pic de scoala medicala ar trebui sa aiba
macar sa stie ce sa intrebe cand preia solicitarea

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #189 : Vineri, 04 Iunie 2010, 22:47 »
da, stiu si vorbesc de operatoare.
eu am trecut prin astfel de experienta de 3 ori cu o colega bolnava de epilepsie in ultimul grad. a trebuit sa sun la #112 si sa discut in prima faza cu operatoarea, m-a indrumat destul de bine.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #190 : Vineri, 04 Iunie 2010, 22:47 »
Maria, personalul medical  este mai mult decat deficitar (medici, asistenti medicali). Nu exista suficient personal medical pentru echipajele ambulantelor. Medicii si asistentii medicali pleaca in strainatate la munca, draga mea. Sunt statii de salvare in provincie care functioneaza fara medici. Operatoarea noteaza datele intr-un registru special si intr-o fisa de solicitare. Intrebarile pe care le pune sunt in concordanta cu fisa de solicitare si registrul de urgente.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #191 : Vineri, 04 Iunie 2010, 22:50 »
Cand am apelat anul trecut la Ambulanta Bucuresti pentru mama mea care a avut o colica renala, trebuie sa iti spun ca a venit dupa 5 ore!!?!

maria171

• Vizitator
« Răspuns #192 : Vineri, 04 Iunie 2010, 22:55 »
da , asa am patit si eu cu tata
am sunat de 4 ori si ultima data am facut scandal
avea probleme cu coloana si niste dureri groaznice
nu au considerat urgenta
in schimb, pt atac cerebral au venit dupa 15 min

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #193 : Vineri, 04 Iunie 2010, 23:00 »
Pe mine nu ma mai surprinde nimic, doar traim in Romania, nu-i asa?

maria171

• Vizitator
« Răspuns #194 : Sâmbătă, 05 Iunie 2010, 10:15 »
asta am primit-o de la o familie de medici

Ghid de sfaturi practice despre cum să ieşi viu dintr-un spital din Romania
    Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 17 Mar 2010.

A dat boala în tine şi te-a mîncat undeva să te duci la spital în loc să iei un pumn de antibiotice ori să-ţi storci singur coşul de pe fund? Ei bine, moşule, s-ar putea s-o mierleşti. Ca să scapi viu dintr-un spital românesc, care, culmea, se poate chema, cinic, Filantropia, şi nu, onest, IML, îţi trebuie nu doar noroc de jucător rusnac de ruletă, ci şi un pic de şcoală a vieţii. Aşa că ia aici şi citeşte, cît încă mai vezi cu ochiul liber, cîteva sfaturi practice culese de pe patul de suferinţă!

Şpaga

Tehnica înfiptului la buzunarul de la halat e primul lucru care îţi asigură supravieţuirea.
    E o mişcare pe care trebuie s-o exersezi dinainte, dacă vrei să-ţi iasă din prima şi să nu bagi banii pe lîngă. „Palmat“ se cheamă tehnica şi e împrumutată din practicile hoţilor de portofele, care lucrează fin, fără să atingă haina în buzunarul căreia îşi strecoară mîna. Diferenţa e că ei scot, pe cînd tu bagi. Decisivă e aici mişcarea de învăluire, felul discret în care te apropii de obiectiv, îl ţinteşti cu coada ochiului, palmezi suma cu degetul mare şi profiţi de cele cîteva secunde în care victima îţi indică buzunarul corect printr-o uşoară mlădiere a coapsei. Introduci, apoi retragi mîna discret. Atenţie: nu te uita niciodată fix la buzunar. E semn de proastă creştere şi poate genera suspiciuni.

Cearşafurile

Singura chestie care lipseşte de pe un cearşaf de spital românesc e „Ghiţă was here“ scris cu carioca. În rest, găseşti de toate: sînge închegat (care nici măcar nu e al tău), pete zgrunţuroase de apret turnat cu căldarea în cazanul în care s-au fiert albiturile şi care te zgîrie la cur, pete de ketchup nu, că nu se dă ketchup în spital, muci şi – de ce nu? – ulei de motor de la un fost mecanic auto decedat, internat înaintea ta. A doua chestie nasoală e că cearşaful de spital e conceput, de regulă, pentru bolnavi pigmei, aşa că, oricît te-ai strădui, n-o să reuşeşti în veci să ai cearşaf şi sub cap, şi sub cur, şi sub picioare. Alege să ai sub picioare, nu de alta, dar dacă stai fără ciorapi rişti să te pricopseşti cu o micoză pe viaţă de la saltea.

WC-urile şi, mai ales, duşul

Ideal ar fi să-ţi propui ca pe perioada internării să nu mergi la budă şi să nu te speli. Au fost cazuri de pacienţi cărora le-a ieşit. Dar ei au fost excepţii. Prin urmare, e absolut necesar să dispui de folii de unică folosinţă, pentru colac (mă rog, dacă există colac). Cu cît aveţi mai multe, cu atît mai bine, căci puteţi face oricînd afaceri cu ele printre colegii de salon. Se vor vinde ca pîinea caldă. Cu duşul e mai greu, fiindcă sînt ori încuiate, ori stricate, ori tre’ să-l ştii pe directorul spitalului sau pe ministrul Sănătăţii ca să ai acces la ele. Recomandarea noastră: faceţi duş cu şerveţelele umede.

Asistentele & Reanimarea

Două lucruri sînt aici esenţiale. În primul rînd, înainte de a te interna, încearcă să ai cît mai multe bancnote de 5 şi 10 lei. Asistentele sînt nişte tonomate care nu dau rest. Acum să nu te aştepţi să şi facă ceva pentru banii ăştia sau măcar să zîmbească. Nţţ, no way. Ei reprezintă un fel de taxă de protecţie; dai banu’ ca să nu te omoare cînd îţi fac o injecţie, ca să-ţi nimerească vena din prima cînd îţi iau sînge, ca să nu te sugrume cu garoul. În cazul în care ajungeţi la reanimare şi tre’ să vă umezească cineva buzele cu apă: asiguraţi-vă că asistenta căreia îi daţi taxa (aproximativ 100 ron) nu iese din tură fix cînd ieşiţi voi din operaţie. Nu pentru că arunci cu banii degeaba pe asta, care se cară, ci că aia care vine după ea, nefiind plătită, s-ar putea să te omoare prin însetare.

Haleala

Ideal e să primeşti de-acasă. Totuşi, dacă mănînci la oficial, cel mai indicat e să o miroşi înainte şi, eventual, să aştepţi s-o guste un coleg de salon aflat în fază terminală, deşi umblă vorba printre bolnavii cu experienţă că la „Fundeni“, „Bagdasar“ sau Universitar nu e chiar atît de naşpa. În anumite cazuri însă, aceste zvonuri au fost infirmate. Oricum, nu te duci la spital că să mănînci, nu? Dacă voiai asta alegeai un restaurant.