Autor Subiect: Sanatate  (Citit de 252598 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #195 : Sâmbătă, 05 Iunie 2010, 20:53 »
Draga Maria, ai pus punctul pe "i". Pupici

Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #196 : Sâmbătă, 05 Iunie 2010, 21:00 »
Eu va pot spune ca mai exista si altfel de medici si cadre medicale, altfel de clinici, e drept ca in sistem privat.
Dar se poate si altfel in Romania, ceea ce pana de curand nu am stiut si nu as fi crezut.

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #197 : Sâmbătă, 05 Iunie 2010, 21:04 »
Ai si tu dreptate, Capsuna. Dar, marea majoritate a pacientilor ajung sa se trateze la spitalele de stat. Acolo sunt probleme multe, multe. Eu stiu bine cum stau lucrurile...

Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #198 : Sâmbătă, 05 Iunie 2010, 21:17 »
Sunt perfect de acord cu ceea ce ati spus voi, doar ca eu am avut experiente neplacute chiar si in clinicile particulare, comportamentul era oarecum similar cu cel din sistemul de stat.
De data aceasta diferenta a fost frapanta, aproape de necrezut. In bine, ffff bine.

luciamanta

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #199 : Sâmbătă, 05 Iunie 2010, 21:24 »
Sunt perfect de acord cu ceea ce ati spus voi, doar ca eu am avut experiente neplacute chiar si in clinicile particulare, comportamentul era oarecum similar cu cel din sistemul de stat.
De data aceasta diferenta a fost frapanta, aproape de necrezut. In bine, ffff bine.
E mare lucru, capsuna!

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #200 : Luni, 07 Iunie 2010, 16:44 »


Congresul cancerului tinut recent la Paris a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare !!!

"Bomba" ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice.. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate.......

Cand Dumnezeu a lasat boala a lasat si leacurile care o pot vindeca.

"De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international al cancerului. "Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata."
Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de "nebunie" organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer.. Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti - consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris . A fost primul studiu combinat si cu
prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului.. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC..

Consumati cat mai multe fructe si legume
Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport. "Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare", spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritie si cancer.

Vegetalele: bariera impotriva cancerului de colon
Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele contin combinatii de substante protectoare.. Pentru a beneficia de ele, variati culorile: dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru. La fel si in cazul legumelor: dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta lor a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag. Uitati carnea, mancati peste.
Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos... Studiul EPIC confirma si aceasta realitate. Analiza efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare. Din prima grupa fac parte carnea de vita, vitel, porc, proaspata, tocata sau congelata. Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc... Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui. Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri. In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii. Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele, desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune ca anumiti acizi grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba
dezvoltarea tumorilor canceroase.

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #201 : Luni, 07 Iunie 2010, 16:45 »
Leguminoase si cereale complete:
Grau, orz, ovaz, mei, secara, linte, fasole, soia, seminte de in si susan - "E timpul sa redescoperim cerealele si leguminoasele", ne indeamna studiul EPIC. "Bogatia lor in fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. In sensul acesta, ar fi bine ca painea cotidiana sa fie inlocuita de sase portii de grau incoltit, consumat pe durata unei zile."
Unele leguminoase (mai ales soia) prezinta un alt atu: continutul lor bogat in fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consuma multe leguminoase inca de la varsta copilariei, sunt mult mai putin atinse de cancerul de san. Ipoteza avansata: acesti micro-constituenti sunt capabili sa blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. In schimb, o posibila cauza de aparitie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate dupa menopauza...
In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete. Protejati-va intestinul si controlati-va greutatea..

Optati pentru o alimentatie variata
Decat sa mananci un anume aliment, mai bine consumi cate putin din toate... Si reduceti consumul de alcool. De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Si anume: legume stropite din belsug cu ulei de masline..
Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile. Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san

Miscare!

O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter. Diminuarea riscurilor apare si la persoanele subtiri, care fac constant miscare. De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt feriti de teribila maladie..
"Un studiu american a demonstrat ca densitatea sanului la mamografie se modifica radical dupa o ora de exercitiu fizic." Ti la fel, intreaga structura corporala. RODICA DEMIAN

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #202 : Luni, 07 Iunie 2010, 16:45 »
Intrebari pe adresa medicului specialist
Dr. CRISTIAN BOERESCU
- Cum se explica efectul protector al vegetalelor?
- Omul a aparut intr-un anumit cadru natural, iar de la facerea lumii, Dumnezeu i-a dat acestuia ca hrana "toata iarba ce are samanta... si tot pomul ce are rod in el"... Din pacate, foarte putine vegetale din cele pe care le mancam sunt naturale. Roadele de pe mesele noastre sunt cel mai ades prelucrate de tehnologiile industriei alimentare. Legislatia actuala este mult prea permisiva cu aditivii alimentari. Rapiditatea cu care apar, in fiecare an, sute si chiar mii de coloranti alimentari spune multe despre deficientele si fraudele grave ale sistemului actual. "Galbenul de unt" (paradimetil - azobenzenul), ca sa dau numai un singur exemplu, intrebuintat pana nu de mult pe scara larga, produce experimental la animalele de laborator cancerul ficatului (hepatomul malign). Iata pe scurt o demonstratie inversa pentru intrebarea dvs. si o pledoarie fierbinte pentru consumul produselor vegetale proaspete.
Semnalul de alarma a fost tras de specialisti de mai multi ani, iar presa tine sus steagul schimbarii pentru opinia publica. La astfel de presiuni, agricultura si alimentatia biologica tind sa se afirme tot mai mult, iar prin cercetari de ultima ora, nutritia se contureaza ca o perspectiva reala a unei noi terapii in boala canceroasa.
Produsele vegetale cultivate corect sunt aproape complet lipsite de toxicitate. De aceea realizeaza un inter-schimb firesc cu mediul intern celular si nu blocheaza deloc filtrele biologice ale organismului. Dimpotriva, multi microconstituenti naturali din legume, fructe, cereale, dar si din plante si-au dovedit deja rolul lor anticancerigen, in diverse colturi ale lumii. In paginile " Formulei AS " s-a scris si se va mai scrie inca mult despre potentialul de vindecare al fibrelor vegetale, antioxidantilor naturali, retinoizilor antitumorali, betacianinelor etc., despre usturoi, patrunjel, morcovi, grau, catina sau condimente, iar cazurile spectaculoase de vindecari prezentate de dvs. de-a lungul timpului au produs stupefactia lumii medicale de la noi si ii sustin cu o raza de speranta si optimism pe cei aflati in suferinta...
- De ce sa consumam legume nefierte?
- Acum 100 de ani, in orasul Zurich din Elvetia, doctorul Bircher-Benner demonstra colegilor sai ca "vegetalele in stare cruda si proaspete" au o mare putere de vindecare si reprezinta pentru oameni o hrana vie de cea mai buna calitate.. Argumentatia se baza pe numeroase cazuri vindecate in clinica sa, dotata cu cele mai moderne laboratoare din acea vreme. Si nu se descoperisera inca vitaminele, enzimele, imunostimulatorii sau agentii antitumorali naturali. De-a lungul timpului, aceste adevaruri au fost afirmate raspicat de Max Gerson, Rudolf Breuss, Robert Jackson, Kristine Nolfi si multi altii, dar din nefericire medicina actuala merge parca prea obsesiv intr-o directie gresita. Pentru a intelege rolul cruditatilor in prevenirea si tratarea cancerului, sa observam ca cea mai mare frecventa a bolii este intalnita la persoane in varsta de peste 50 - 60 de ani, la care componentele tisulare intra in procese lente de degenerare, iar astfel organele
nu
mai fac fata asaltului de toxine cancerigene de care vorbeam mai devreme... Intuim acum usor de ce curele de cruditati, posturile cu sucuri de legume si fructe, hrana vie sunt o speranta pentru cei disperati si sunt confirmate din ce in ce mai mult de ultimele comunicari stiintifice.
- Legumele si fructele de pe piata romaneasca au calitatea de medicament anticancer sau au suferit modificari genetice care le-au modificat?
- Puneti aceasta intrebare la granita de vest a tarii si veti auzi un "da" pe sute de mii de voci din piepturile romanilor care vin de la munca din strainatate. Veti putea aduna relatari amanuntite despre parfumul, gustul, vitalitatea si savoarea fructelor si legumelor de la noi.. Veritabile declaratii de dragoste pentru mere, prune, gutui, rosii, ardei etc.. Personal, cunosc multi oameni bine situati in Occident care vin special in Romania sa faca o cura cu cruditati. Daca ministrul agriculturii ar avea inspiratia sa-i pregateasca pe taranii romani sa intre pe pietele europene ale produselor biologice, Romania ar mai deveni o data in istorie granarul (bio) al Europei, iar plugul, coasa si caruta trasa de cai nu ar mai fi atat de mult si inutil blamate. In Franta, doar 7% din agricultura este biologica, in Germania si Austria 13-16%, in Elvetia 23%, iar pretul la aceste produse este de 3-4 ori mai mare decat la celelalte. La noi, mai mult de 50-60%
din agricultura depinde doar de ciclurile naturale de productie si de aceea cred ca daca am avea azi autostrazi, turismul rural ar relansa economia. Intr-o societate bazata pe adevar si intelepciune, cercetarile care demonstreaza potentialul vindecator al dietei anticancer ar trebui utilizate la maximum in folosul bolnavilor, iar procesul de producere, preparare si comercializare al hranei sa fie coordonat cu mai mare grija.

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #203 : Luni, 07 Iunie 2010, 16:46 »
Alimentatia anticancer

- Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot preveni imbolnavirea de cancer.

O terapie cu gust delicios! -

"Rezultatele cercetarilor noastre trebuie sa-si gaseasca drumul spre farfurii!"

La mijlocul lunii februarie, la Viena s-a tinut un congres la care au participat cercetatori de pe toate meridianele globului. Tema conferintei: alimentatia si cancerul. Concluzia unanima: cele mai eficiente remedii pentru stoparea acestei boli cumplite se gasesc in .... farfurie! Unul din doi bolnavi incurabili ar putea fi salvat printr-o alimentatie sanatoasa. Nu numai fructele si legumele contin substante bioactive, ci si cerealele, mirodeniile etc. Ele ne pot ajuta sa traim mai mult, in deplina sanatate. Va prezentam interviul acordat pe aceasta tema de prof. dr. S. Knasm?ller, unul dintre marii cancerologi germani, prezent la lucrarile conferintei.
Meniul oferit participantilor la conferinta de la Viena a fost de-a dreptul bizar: rulouri de salata verde cu sfecla, salata de andive cu radacina de tataneasa, fileuri de peste cu rozmarin, sarlota de lamaie cu sos de soc etc. Nu suna mai degraba a Plafar?
Bucatarul a transpus in realitate in mod exemplar rezultatele cercetarilor noastre.. Multe din ingredientele folosite au proprietati anticancerigene. Meniul demonstreaza ca alimentatia anticancer poate fi extrem de gustoasa.

Si care sunt efectele ei?

Concluzia dupa ani indelungati de cercetare este ca un bolnav incurabil din doi (sau din trei) ar putea fi salvat.
Stim de mult ca broccoli, dar si alte legume pot preveni aparitia cancerului. Aveti noutati?
Acum stim cum actioneaza ele. Anihileaza, de exemplu, efectul cancerigenelor, adica al substantelor chimice din mediul inconjurator si al conservantilor alimentari. Substantele existente in crucifere (varza, conopida, broccoli etc.) si cele din usturoi pot sa impiedice acest proces.
Stim ca a fost studiat efectul anticancerigen al verzei rosii si al celei de Bruxelles. Este efectul acesta benefic doar pe soareci?
Nu. Recent s-a constatat ca aceste legume din familia cruciferelor pot activa si la om o anumita enzima din ficat, care il protejeaza impotriva cancerului. Numele ei prescurtat este GST..
Este suficient doar sa mancam cat mai multe legume pentru a ne apara de cancer?
Nu. Ar trebui sa consumati si mai multe cereale, mai ales soia. In cereale ca: ovaz, grau, mei etc. exista o multitudine de substante anticancerigene. Mai cu seama in produsele din cereale integrale (uruiala si tarate nerafinate). In ceea ce priveste soia, ea contine hormoni naturali, care sunt o mare speranta pentru prevenirea cancerului de san..

Cum actioneaza acesti hormoni vegetali?

Reduc efectul estrogenilor proprii organismului.. Ei impiedica celulele din tesuturile hormonodependente (de exemplu, din sani sau prostata) sa se transforme in celule canceroase.
Unele soiuri de cereale au un efect mai deosebit?
Produsele integrale, da. (In nici un caz faina alba.) O mare parte a substantelor active se afla in invelisul exterior al boabelor. Acestea stopeaza cancerul de colon.
Dar mirodeniile? Care e contributia lor la prevenirea cancerului?
In aceasta privinta s-au efectuat studii foarte interesante. Mirodeniile ajuta de fapt la "repararea" defectelor ereditare. Printre candidatii cu perspective stralucite se numara: vinarita, vanilia si scortisoara.


Exista si substante care provoaca "moartea" celulelor canceroase?


Resveratrolul din struguri si, in special, din vinul rosu poate declansa apoptoza celulei canceroase. In laborator s-a descoperit ca acelasi efect il are si varza de Bruxelles.
Deci un pahar cu vin rosu pe zi ne apara de cancer. Dar ce rol are radacina de tataneasa in meniul anticancer?
Radacina de tataneasa se compune in proportie de 30% din inulina, o fibra care fixeaza substantele cancerigene si le "impinge" spre canale, reducand astfel riscul imbolnavirii de cancer la colon. Conform unor studii canadiene, cresterea consumului zilnic de fibre cu 13 g ar fi suficienta pentru a reduce la jumatate riscul cancerului de colon. Eficiente sunt, de asemenea, cerealele si morcovii.

Un alt medicament "gustos" impotriva cancerului este iaurtul...

Bacilii lactici din alimentele fermentate: varza acra, branza, iaurtul pot fixa si ei substantele toxice din intestin, care sunt, astfel, eliminate.

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #204 : Luni, 07 Iunie 2010, 16:46 »
Ce parere aveti despre tabletele cu fibre din farmacii?

Nici una. Alimentele bogate in fibre contin si fenoli, care protejeaza membrana celulei. Acestia se gasesc mai ales in cerealele integrale si in tarate. Fibrelor tratate chimic le lipseste aceasta componenta, de aceea efectul lor este nul.

Cum s-a descoperit, de fapt, ca alimentatia influenteaza aparitia cancerului?

Prin studiile efectuate pe emigranti. In tara lor, barbatii japonezi sufera foarte rar de cancer la prostata, iar femeile japoneze nu prea fac cancer la san... La inceput, oamenii de stiinta au crezut ca acest fapt ar avea legatura cu genele. Dar studiind emigrantii japonezi din SUA, ei au constatat ca numarul celor bolnavi de cancer la prostata (este vorba de cea de-a doua generatie) este egal cu numarul americanilor bolnavi. Japonezii eliminasera din alimentatia lor pestele crud, branza de soia si orezul, inlocuindu-le cu carne de vita si cartofi prajiti..
Studiile arata ca numarul vegetarienilor cu cancer digestiv este cu 50% mai scazut decat cel al consumatorilor de carne. Sa devenim, oare, vegetarieni?
Din cercetari nu rezulta ca boala ar fi produsa de carnea in sine. Valabil este urmatorul principiu: carnea de porc este nociva daca o consumam grasa si in cantitate mare.. Supragreutatea sporeste si ea riscul imbolnavirii. Recomandarea din clipa de fata este: cu cat mai putina carne, cu-atat mai bine. Maximum 80 g pe zi.

Ar trebui sa fim mai atenti si la tigaie?

Prajitul la peste 200 grade Celsius este tabu, pentru ca in suprafata maronie a carnii se formeaza substante cancerigene: carburile policiclice. In experimentele facute pe animale s-a observat ca aceste substante produc cancerul hepatic si cancerul glandelor intestinale si mamare..

Dar ele pot fi anihilate prin consumul de mirodenii?

Da. Condimentand cele 80 g de carne cu rozmarin, cimbru, salvie sau usturoi. Marinatele preparate cu ulei de masline, otet de mere, zeama de lamaie, usturoi, mustar, sare si zahar brun pot impiedica in proportie de 90% formarea combinatiilor nocive. Recomandarea mea: o felie subtire de gratar + cereale sau orez natural + legume verzi. Acestea contin clorofila o substanta anticancerigena.
Un studiu efectuat recent in China arata ca un consum regulat de varza (de crucifere, in general) reduce riscul cancerului pulmonar cu 38%. Putem sa fumam, daca mancam varza?
Un pachet de tigari pe zi inseamna un risc mult mai mare. Doar nefumand putem profita de efectul anticancerigen al acestor legume.

Exista o planta anume pe care o preferati?

Eu recomand cu caldura ceaiul verde (mult), care ne protejeaza de cancer pe mai multe planuri.
Cercetatorii americani au descoperit faptul ca o substanta componenta a ceaiului verde poate "nimici" tumorile, privandu-le de hrana.
Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhiba dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentata cu sange, tumora moare. Dar rezultatele acestor studii indeamna la continuarea cercetarilor. De la experientele in eprubeta sau pe animale pana la studiile efectuate pe oameni e cale lunga.

Care este urmatorul dvs. obiectiv?

Rezultatele cercetarilor noastre trebuie sa-si gaseasca drumul spre farfuriile dvs.!

Farmacia naturii: Ucigasii cancerului

- Varza
(si, in general, cruciferele)
Glucosinolatele, adevarate "pesticide naturale" protejeaza varza de agentii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activeaza enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeti varza! In felul acesta, substantele protectoare sunt mai bine valorificate de organism.

- Strugurii
Resveratrol se numeste "medicamentul" anticancer din struguri, din zeama de struguri si din vin. Aceasta substanta stopeaza producerea infectiilor si calcifierea arterelor. Pentru frumusete: samburii (semintele) de struguri impiedica aparitia petelor de batranete.

- Rosiile
Licopenul este "multimedicamentul" natural pe care-l contin acestea. Un antioxidant care impiedica aparitia cancerului de pancreas, de intestin, de prostata, de plamani. Efectul este mai puternic daca rosiile sunt fierte.

- Cerealele
Seleniul este microelementul care mentine la "turatie maxima" o enzima ce impiedica dezvoltarea tumorilor. Se gaseste in graul si in grisul nerafinate industrial..

- Citricele
Vitamina C previne cancerul.. Cei care combina, de exemplu la micul dejun, felia de sunca cu un grapefruit pot preveni formarea nitrosaminelor cancerigene. In pielita alba a citricelor se gasesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.

Inapoi la natura!

Fiecare om se poate apara si singur de cancer, dar trebuie sa o faca imediat. Iata ce recomanda specialistii:
Alcool cu masura:
- barbatii: maximum 2 pahare/zi;
- femeile: maximum 1 pahar/zi. Ideal: vinul rosu care contine resveratrol.
Carne putina: nu mai mult de 80 g/zi. Mai multa carne de pui sau peste, decat carne de miel sau de vita.. Carnea nu trebuie prajita prea tare si se consuma bucatile mai slabe.. Ideal: somonul, care contine acizi grasi Omega 3 si vitamina D.
Fara grasimi animale: inlocuiti-le cu grasimi vegetale, mai ales cu ulei de masline. El contine acizi grasi nesaturati si vitamina E, care ne protejeaza de cancer.
Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Inlocuiti-o cu mirodenii si verdeturi, bogate in substante anticancerigene.
Multe cereale si leguminoase: expertii recomanda 600-800 g/zi, impartite in 7 sau mai multe portii. Optati pentru produsele integrale. Consumati zilnic produse din soia: lapte, branza (tofu), iaurt etc...
Multe legume si fructe: zilnic, intre 400- 800 g , impartite in 5-10 portii... Substante bioactive se gasesc mai ales in crucifere (varza, conopida, broccoli, gulie etc.) si in usturoi. Citricele contin vitamina C, la fel si merele (soiurile vechi), afinele, socul, caisele, morcovii.
Ceaiul verde: bautura ideala..
Zahar, aproape deloc: pentru ca ingrasa, iar supragreutatea sporeste riscul imbolnavirii de cancer. Inlocuiti-l cu miere!

la sfârşit este trecut şi site-ul asociaţiei respective şi cred că este mai indicat să-l citiţi, deaorece articolul are şi alte "adăugiri"
http://epic.iarc.fr/keyfindings.php

Offline EUGENIA110

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #205 : Luni, 07 Iunie 2010, 22:03 »
   Carmen, multumim, multumim, multumim! O multime de lucruri interesante si....sanatoase. Dar cine sa tina cont de ele? Sintem inradacinati in obiceiurile noastre rele, de care ne e tare greu sa ne despartim. Numai cind dam de ceva rau si ne speriem, atunci ne gindim mai serios sa respectam niste reguli de bun simt. 

carmentoma

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #206 : Luni, 07 Iunie 2010, 22:07 »
   Asa e! Dar sa nu zicem ca n-am fost avertizati! Teoria ca teoria! Pe noi practica ne omoara!

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #207 : Marți, 08 Iunie 2010, 15:14 »
Excesul de vitamine si minerale dauneaza sanatatii

Asimilarea vitaminelor si a mineralelor este esentiala pentru un organism sanatos, insa ca in orice alt domeniu, excesul poate provoca anumite probleme de sanatate. In mod normal, suplimentele de vitamine si minerale trebuie sa fie luate la recomandarea medicului, in urma efectuarii unor analize de sange.

Totusi, foarte putine persoane respecta aceasta regula si de multe ori merg la farmacie pentru a cumpara multivitamine atunci cand se simt slabiti.

Iata insa care sunt efectele negative asupra organismului, in conditiile unui exces de vitamine si minerale:

Excesul de vitamina A

Daca o cantitate potrivita de vitamina A ajuta la indepartarea radicalilor liberi si neutralizeaza efectele nocive provocate de acestia, consumata in exces vitamina A poate duce la intoxicatii care se manifesta printr-o stare de slabiciune generala, scadere in greutate, caderea parului, eruptii cutanate si stari febrile.  Mai mult decat atat, excesul de vitamina A se poate simti prin dureri la nivelul ficatului, al oaselor, al splinei, dar si prin dureri de cap.

Excesul de vitamina C

Esentiala pentru un sistem imunitar puternic si pentru a evita racelile din timpul iernii, excesul de vitamina C impiedica eliminarea urinei si chiar duce la formarea pietrelor la rinichi si la aparitia problemelor bilei. Totodata, vitamina C consumata in exces poate duce la pierderea calciului din corp, la sangerari nazale si chiar diaree.

Excesul de vitamina D

De mare ajutor in absorbtia calciului in organism, vitamina D administrata in exces duce la demineralizarea oaselor si la aparitia calculilor renali. Mai mult decat atat, excesul de vitamina D duce la simptome precum sete excesiva, urinari frecvente sau depresie psihica.

Excesul de vitamina E

Vitamina E este un antioxidant excelent si consumat in doze mici este foarte benefic organismului. Totusi, excesul  poate creste riscul bolilor de inima. Mai mult decat atat, vitamina e in cantitate prea mare poate produce tulburari de spermatogeneza, involutia ovarelor si tulburari menstruale.

Excesul de vitamina K

Vitamina K este esentiala pentru o circulatie sanguina buna, insa daca este consumata fara limita, poate avea si anumite efecte negative. Printre acestea se numara anemia din cauza distrugerii globulelor rosii din organism, dar si intoxicatii ale ficatului.

Excesul de calciu

Studii recente au aratat ca persoanele care consuma calciu in exces sunt mai supusi riscului de a se imbolnavi de dementa. Cercetatorii au explicat faptul ca acest mineral stimuleaza ingustarea vaselor de sange din creier, fapt care duce la distrugeri neuronale.

In plus, calciul in exces poate provoca aparitia pietrelor la rinichi.

Magneziu

Doze mari de magneziu pot provoca stari de greata, varsaturi, hipotensiune arteriala, retentie urinara, confuzie si stari de depresie. Au existat cateva cazuri de supradoza de magneziu in care s-a ajuns la anestezie si chiar paralizie sau coma. Desigur, acestea sunt cazuri izolate, insa riscuri exista intotdeauna.

copy + paste. net

marcutza

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #208 : Marți, 08 Iunie 2010, 15:27 »
Ceaiul verde, folosit in tratamentul leucemiei limfocitare

O substanta din ceaiul verde constituie solutia fara reactii adverse in tratamentul leucemiei limfocitare cronice, cea mai frecventa forma de leucemie la adulti.

Specialistii din cadrul Mayo Clinic au inceput a doua faza de testare clinica pentru a explora potentialul unei substante (EGCG) in cazul acestui tip de leucemie, dupa cum relateaza HealthDay.com. "Beneficiile pe care le-am constatat in cazurile de leucemie limfocitara cronica tratata cu aceasta substanta sugereaza o activitate clinica moderata care poate fi utila in stabilizarea acestui tip de leucemie", explica dr. Tait Shanafelt, hematolog in cadrul Clinicii Mayo.

Rezultatele cercetarii vor fi prezentate la intrunirea anuala a Societatii Americane de Oncologie Clinica de la Chicago. Insa, in ciuda descoperirilor incurajatoare, autorii studiului avertizeaza ca folosirea ceaiului verde ca tratament adjuvant nu inlocuieste necesitatea chimioterapiei. "Fara faza a treia a studiului clinic nu putem recomanda administrarea substantei EGCG pacientilor care sufera de leucemie limfocitara cronica. Cei care doresc sa ia suplimente de ceai verde trebuie sa se consulte cu medicul oncolog pentru a fi monitorizati in permanenta", explica dr. Neil Kay, cercetator in domeniul hematologiei si co-autor al studiului prezentat.

Fiecare leucemie are o modificare genetica specifica

"Exista peste 100 de tipuri de cancere de sange. Nu stim cu exactitate de ce apar ele, fiind foarte multe elemente implicate (infectia virala, radiatiile ionizate, anumite medicamente si factorii ce tin de gazda), insa stim cu siguranta mecanismul prin care sunt generate si anume aparitia unor gene anormale. Fiecare leucemie are o modificare moleculara specifica si este foarte important sa depistam acest lucru pentru a initia tratamentul potrivit", mentioneaza conf. dr. Daniel Coriu, medic primar hematologie clinica si seful Sectiei de Hematologie Clinica si Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni.

Potrivit specialistului, tipurile de leucemii intalnite sunt:

leucemia limfoblastica acuta;
leucemia mieloblastica acuta (3-5 cazuri noi la 100.000 de locuitori pe an);
leucemia limfocitara cronica;
leucemia mieloida cronica (1 caz nou la 100.000 de locuitori pe an).

copy + paste. net

silviu

  • Vizitator
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #209 : Marți, 08 Iunie 2010, 23:42 »