Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 1 - 15 martie 2019

<< < (3/6) > >>

admin:
Daca nu ati transmis inca raspunsurile la Email-ul nostru in ceea ce priveste participarea la optionale, va recomand sa o faceti astazi. Maine trebuie sa transmitem cererile de rezervare catre colaboratori. Deci daca doriti sa aveti unul sau mai multe dintre serviciile suplimentare descrise aici, azi e ultima zi de inscriere. Cu toata placerea si disponibilitatea, vreau sa se inteleaga ca dupa rezervarea de luni nu mai pot reveni cu suplimentari, decat la snorkeling.

admin:
Recomandari, precizari, sfaturi.

1 martie 2019 Ora 19.00 intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, Plecari Internationale, zona din stanga a salii, in fata cafenelei Lavazza. Zbor Turkish Airlines 01 Martie 21:15  Bucharest, (Henri Coanda) (+)  aterizare  1 martie 23:50  Istanbul, (Ataturk) (+)  . Legatura o s-o avem: in 02 martie ora 02:25  Istanbul, ajungem la 08:10 in Havana. 

Nu uitati sa aveti cu voi:

•   pasaport; faceti pentru orice eventualitate o copie dupa acest document si pastrati-o pe timpul calatoriei intr-un loc diferit
•   •bani cash; luati in calcul in primul rand serviciile care nu intra in tarif: bacsisul  10 euro/persoana/noapte = total 70 EUR.
•   contravaloarea excursiilor optionale, daca nu le-ati achitat la agentie
•   daca aveti de gand sa va incercati norocul la cazino, daca aveti in plan sa beneficiati de serviciile de infrumusetare, masaj, spalatorie, daca doriti coctail-uri pe vas (pentru ca in Havana sunt convins ca o sa incercati mojito si daiquiri) evaluati si pregatiti bani pentru asta.
•   •card bancar; in situatia in care banii numerar nu va ajung, sau pentru situatii neprevazute
••   telefon; asigurati-va ca aveti rooming si pentru acele tari; salvati numarul meu de mobil 0040 745 106501
•   •triplustecher, incarcator de telefon, va recomand si acumulator extern
•   •aparat de fotografiat, ideal ar fi rezistent la apa, pentru snorkeling
••   card de memorie suficient de mare - o sa faceti o multime de poze si nu o sa aveti pe ce sa le salva!
••   pentru pastrarea banilor, a cardului de vas croaziera va recomand sa aveti ceva de agatat la gat
•   •rucsac mic, pentru zilele in care avem excursii optionale
•   •servetele umede, gel antiseptic
••   tot ce aveti nevoie pt igiena intima; in Cuba nu o sa gasiti nimic de genul acesta
•   •costum de baie, slapi + pantofi de baie cu talpa care sa nu alunece
•   •masca si tub snorkkeling (daca aveti asa ceva)
•   •pantofi sport, lejer si deja purtati
••   bluza de vant - pentru serile pe puntea vasului
•   •pelerina usoara de ploaie
•   •tricouri
•   •pantaloni
•   •lenjerie intima
•   •vestimentatie si imbracaminte black tie pentru "seara capitanului". nu exagerati in tinuta nu este ceva extra-elegant, ci un tip de gala dinner
•   •vestimentatie pentru cazino, baruri vas croaziera
•   •crema de soare, ochelari de soare, sapca sau palarie
•   •carte de citit, reviste, kindle - depinde de pe ce va place sa lecturati
•   •medicamente curente, dar si unele preventive; va recomand sa aveti la voi ceva din gama antialergicelor
•   •casti audio, cu jack! - pentru avion
•   •troler usor, dimensiuni recomandate 70 x 40 x 30 cm. Greutatea acceptata gratuit de compania aeriana este 2 bagaje de cala 2 x 23 kg + bagaj de mana 8 kg, care sa se incadreze in dimensiunile standard pt cabina. Nu va recomand 2 bagaje de cala, chiar daca aveti acest drept pt ca nu o sa aveti loc in cabina.

Medicamente: in primul rand cele pe care le luati frecvent si apoi: pentru dureri de cap/gat /raceala: fiecare are preferatul lui: Nurofen, Eferalgan, aspirina, Fervex. Ceva pentru durere de gat – Strepsils sau orice altceva.
Antibiotic: exista antibiotice specializate pentru anumite tipuri de infectii, dar nu puteti avea toata farmacia dupa voi, asa ca discutati cu medicul de familie sa va prescrie (pt a putea cumpara) ceva mai general. Diaree: schimbati climatul, nu stiti cum reactionati la mancarurile de acolo, la tot felul de factori, asa ca neaparat ceva dintre – Saprosan, Imodium, Smecta, luati si voi ce stiti ca va face bine sau ce va recomanda farmacistul. Daca aveti probleme inverse, de constipatie, luati-va medicamentele favorite.
Dureri / aciditate gastrica: cine stie ce mancati si o sa va doara stomacul sau o sa simtiti arsuri. No-spa (pentru dureri) si Dicarbocalm (pentru arsuri). Dureri de muschi: daca va duceti sa vedeti locuri, cel mai probabil veti depune un efort mai mare decat acasa, asa ca e posibil sa aveti probleme cu durerile de picioare, mai ales dupa primele zile. Va recomand in mod deosebit aspirina, este excelenta pentru a preintampina febra musculara.
Zgarieturi si intepaturi de insecta: in mod cert, daca va duceti in zone cu probleme cu tot soiul de insecte, trebuie sa va luati spray anti-tantari si anti-alte vietati. Pentru tantari, cel mai bine este sa luati spray cu o valoare DEET egala sau mai mare de 50. Toate sprayurile din supermarketuri si farmacii au in general un DEET maxim de 30, care e destul, dar nu cand mergi in zone cu malarie sau cu alte boli. In Romania, nu am gasit spray cu DEET 50 decat la magazinul Himalaya din spate de la Cocor… dar puteti gasi probabil si pe net, si la alte magazine specializate in calatorii. De asemenea, in caz ca vreun tantar a trecut de „barajul” spray-ului, sa aveti creme, pentru a nu va scarpina non-stop :).
Creme antibacteriene: va taiati, va juliti, ca sa evitati o infectie bacteriana
Considerati ca ceea ce am scris este doar o recomandare. Este ceea ce iau eu in trusa mea, dar nu sunt medic si nici farmacist, deci nu pot sa sfatuiesc in alegerea si administrarea medicamentelor si nici nu pot sa generalizez medicamentatia mea pentru altii.

M-am gandit sa procedez la fel ca anul trecut, cand lumea a apreciat ceea ce am inregistrat, sa va transmit audioghiduri facute de mine pentru mai multe lucruri pe care o sa le vedeti si intalniti in aceasta calatorie. Descarcati de pe link-ul: https://wetransfer.com/downloads/f247d71916693d415394508a36cdc03420181231160539/1ea4b1cc2acb510fcfe0c7eafe51f59720181231160539/31910d?utm_campaign=WT_email_tracking&utm_content=general&utm_medium=download_button&utm_source=notify_recipient_emai

Despre bani

O sa aveti nevoie de EUR pt Cuba (de obicei cursul EUR/CUC este mai bun decat USD/CUC), in Jamaica, Cayman si Cozumel de preferat USD.
In Cuba moneda turistica este CUC (v-am explicat deja ca folosirea pesosului local sau a EUR sau USD este ILEGALA). Aceasta moneda se obtine prin schimb valutar la unitati CADECA, prezente in marile hoteluri sau pe strazile turistice. Cu coada...Acum, poate unii va sfatuiesc sa va luati card acolo si sa schimbati la ATM-ul din cadrul CADECA. Este o greseala si nu as vrea sa va luati dupa sfaturi de genul acesta. Da, exista acolo ATM-uri, am vazut si eu, dar tot asa am vazut scandal ca li s-a retras alta suma decat cea corecta si de asemenea carduri blocate. In Cuba trebuie sa aveti EUR sau USD cash pt a schimba la CADECA, uitati ca exista carduri...

in Jamaica este dolarul jamaican, pe care il puteti procura de pe peronul vasului de croaziera. Atata ca nu o sa avem timp, cand coboram, dupa formalitatile de viza, trebuie sa sarim rapid in microbuzul care ne duce la Dunn's River. Oricum dolarul american este omniprezent, nu aveti nici o problema prin a cumpara cu el. EUR sunt putini acolo si nu va sfatuiesc pt ca o sa vi socoteasca la schimb.

in Cayman exista dollarul Insulelor Cayman, dar este acceptat cam peste tot si cel american. Acolo aveti posibilitatea sa scoateti bani din bancomat, dar achitati o taxa de 2.5 USD + comisionul bancii la care aveti banii depusi.

In Cozumel moneda este pesosul mexican. Daca faceti doar niste mici cumparaturi in port, NU VA RECOMAND sa schimbati. Toti comerciantii va accepta chiar cu bucurie USD. Asa aveti si control mai bun asupra a ceea ce cumparati, evaluati mai bine pretul.

In timpul croazierei o sa aveti un card, care trebuie activat cand ajungeti la bord. Pe baza lui se achita consumatiile sau cumparaturile facute la bord, iar la sfarsit, inainte de debarcare vi se retrage de pe cardul de credit sau platiti numerar contravaloarea acestora. Trebuie insa sa va asigurati ca banca la care aveti banii achita, are agreement cu MSC Opera. Cititi cateva lucruri depre platile la bord aici:

https://www.msccruisesusa.com/en-us/Manage-Your-Booking/During-Your-Cruise.aspx

Ce trebuie sa aveti in vedere este ceea ce v-am specificat la servicii neincluse, asigurati-va ca aveti rezerve pentru toate platile si taxele. Sa nu va treziti in situatia in care aveti nevoie de ATM dar nu aveti de unde lua unul, sau ca vi se blocheaza cardul etc...

Cam cati bani sa aveti la voi? Daca e sa fac o estimare, eu zic, ca in afara de excursiile optionale, nu aveti nevoie la voi de mai mult de 300 USD si 300 EUR cash. 

Tin foarte mult sa va fac o observatie: la check in-ul din portul Havana o sa primiti un card. Trebuie sa aveti extrem de mare grija de el si sa-l aveti mai tot timpul la voi, de aceea va recomandam sa aveti ceva la gat in care sa-l purtati usor, fara riscul de pierdere.

Cu acest card:
•   deschideti usa cabinei
•   achitati bauturi, servicii extra de pe vas
•   coborati si urcati de pe vas, prin zona de security
•   TINE LOC DE PASAPORT in debarcarile din Cayman, Mexic, Jamaica

Acest card este nominal, nu se poate imprumuta altei persoane. Am avut o astfel de situatie in 2018 si a fost nevoie de mult ajutor si de rabdarea receptionerului si a serviciului de security pentru a repara greseala a doua persoane din grup.

Ce mai este important: Pana la plecarea din port o sa existe o alarmare, adica o sa se simuleze o debarcare in caz de naufragiu. SUNTETI OBLIGATI sa luati parte la acest exercitiu, altfel NU O SA PUTETI COBORI  in porturi. Nu dureaza mai mult de o ora, este foarte simplu. Pe dulapul din cabina gasiti vestele de salvare. La semnalul sonor din cabina, o sa imbracati vesta si o sa urmati indicatiile luminoase si de panotaj de pe culoar. Iesiti pe punte si o sa fiti incadrati intr-un sector. NU UITATI SA AVETI SI CARDUL LA VOI, pt ca la acest exercitiu vi se va valida prezenta.

In fiecare zi o sa primiti in cabina un fel de revista a zilei urmatoare. Vi se explica si descrie ce se intampla in ziua urmatoare. Studiati-l, nu va ia mai mult de 15 minute.

Chiar daca pe timpul zilei este free time, nu uitati ca suntem un grup, ca mai este nevoie sa va comunic anumite lucruri. Asa ca hai sa stabilim de pe acum o ora si un loc de intalnire ZILNIC (cu exceptia zilelor de debarcare, cand va trebui sa va prezentati la locul indicat, la ORA COMUNICATA, fara nici un minut intarziere).

LOCUL DE INTALNIRE ESTE PUNTEA CU PISCINE, pe partea opusa restaurantului La Velha, la mesele de fumatori de langa scena. De acolo incepe distractia de pe vas in fiecare zi, acolo sa ne vedem si noi. ORA 10.00. Eu o sa fiu acolo mai devreme, o sa fiu reperul vostru. O sa identificam impreuna acest loc, atunci cand in prima zi va prezint intr-o plimbare si vasul. Nu e chiar simplu, exista o trecere de la zona de spate spre cea din fata pe pasaje de nivel, asa ca e bine sa mergem odata impreuna.

Tineti va rog cont ca nu am alta posibilitate sa va anunt ceva, pe vasul acela sunt 3500 de oameni, puteti fi oriunde si nu am sanse sa va gasesc. Este interesul vostru sa aflati tot ce tine in special de programele de debarcare, astfel ca va fi nevoie sa fiti la locul de intalnire, la ora stabilita.

Apoi cateva sfaturi. Havana misuna de mici sarlatani, care iti ofera trabucuri mai ieftine, care iti propun sa te duci la un local cu salsa cu intrare gratuita, care spun ca iubesc Cuba si vor s-o faca mai cunoscuta si ghideaza gratuit turisti. NU CADETI IN ASTFEL DE PLASE. Haideti sa mergem impreuna chiar si la plimbare, asa veti evita orice risc. Am vazut atat de multe trucuri acolo, stiu sa ma pazesc si sa va pazesc de ele, dar depinde de si de voi sa acceptati asta si sa nu o luati singuri la picior...

Atentie la furtul din buzunare, posete etc. Tineti banii la gat, sau in seif-ul hotelului, in nici un caz in rucsac, in buzunare, in posete. Sunteti victime sigure.

La hotelul din Varadero aveti TOTUL inclus: coctail-uri, bauturile din camera, mancare, vinul de la masa, sezlong. Locul este minunat, plaja impecabila, aveti o multime de lucuri de facut acolo. Sunt miniconcerte in holul exterior, discoteca seara. Asa ca nu aveti motive sa mergeti in alta parte. NU PLECATI DIN VARADERO! O sa fiti jegmaniti de taxi, va cere 100 EUR pana la Havana si poate va ia dublu...Intrebati-ma daca vreti ceva, daca aveti nevoie de ceva. Incerc sa va ajut cat pot, dar nu luati decizii sa plecati singuri.

Cand plecam din Varadero, incercam ceva: sa punem sticle de bautura in bagajul de cala, cel pe care il predam in port. De cele mai multe ori nu se sta sa se verifice si o sa aveti o sticla cu alcool in cabina. Acolo valoreaza de 4 ori mai mult, bautura este scumpa la bord si in alt fel nu aveti cum s-o duceti pe vas. Doar acela este momentul.

Luati cu voi cat mai multe bancnote de USD si EUR mici, o sa aveti mereu nevoie.

admin:
Am repetat transmitandu-va inca o data ceea ce am pregatit pentru a va face drumul mai usor si mai...informativ: cateva audioghiduri. Se gasesc toate intr-un fisier pe care il puteti descarca de aici:

https://wetransfer.com/downloads/c0fd2618ed631885e74011e21841409c20190109160306/be07f317732a27481e07d4fdce5cd86320190109160306/7210b8

1. Dati click pe acest link

2. Descarcati fisierul in calculator

3. Deschideti fisierul descarcat cu winrar (are ultima actualizare, asa ca daca nu o aveti, va recomand sa faceti un upgrade al aplicatiei (este free)

4. In fisier se gasesc:
- Havana (despre oras)
- Istoria Cubei
- Varadero
- Hemingway
- Che Guevara
- Invazia din Portul Porcilor
- Insula Cozumel
- Insula Cayman
- Jamaica

5. Incarcati-le apoi ca pe niste melodii in telefon. Avand castile la voi, le puteti asculta pe drumul pana acolo...Eu zic ca sunt interesante si vocea mea de obicei are calitatea de a adormi... :)

Atentie! Link-ul este valabil doar 7 zile, dupa aceea nu mai este activ si nici nu am cum sa-l mai postez o data, sunt plecat pana aproape inainte de plecare...

admin:
Am sa transmit si un Email, dar anunt si aici. Pentru excursia optionala "Snorkeling la Palancar si Columbia" au ramas doar 10 doritori. Insuficienti pentru a rezerva privat o ambarcatiune (era nevoie de minim 13), iar conditiile de join group (impreuna cu altii), nu sunt in situatia unor asemenea activitati cele mai comode si placute. Una e sa fim doar noi pe barca si sa ne dozam timpul de scufundare si de navigare asa cum dorim, alta este sa fim impreuna cu altii, despre care nu stim nimic. Ma cunoasteti, stiti ca nu-mi place sa fac ceva doar pt a bifa, fara sa fiu sigur pe confort, pe placerea de participare. Si aici, in conditiile de join group nu mai pot fi sigur pe conditii si servicii....Asa ca AM ANULAT PRE-REZERVAREA, acum inainte de achita. Aveam termen limita azi si am decis dupa ce m-am gandit bine, ca e mai bine sa incerc sa propun si sa ofer altceva intregului grup.

In decembrie am fost in vacanta in acea zona si mi-a placut mult XCaret, un parc fabulos. In care poti sa cobori cu o vesta de salvare pe raurile mayasilor spre mare, te poti plimba pe langa majestuoasele flamingo, poti inota cu delfinii, poti face snorkelling. Se pot vedea o multime de papagali Ara, tot felul de animalute ce se plimba prin parc, flori...Nu este ieftin, noi am platit in jur de 120 USD, dar a fost o experienta unica. Nu stiu cat costa de pe vas, dar sper ca pot negocia in conditiile in care luam excursia de la inceput si suntem un grup. Nu este afisat tariful, vi l-as fi dat ca reper. Este ceva care s-ar potrivi oricui din grup, este ceva cu adevarat minunat. Mai jos este un filmulet de prezentare:

www.youtube.com/watch?v=21MqWYjL7Tg

In situatia acestei excursii optionale nu-mi pot lua responsabilitatea de a sosi la timp inapoi. Trebuie trecut de pe insula Cozumel pana pe Playa del Carmen si de acolo e nevoie de un transfer la parc. Si de acolo invers...Sunt prea multe necunoscute si trebuie sa ma intelegeti ca nu pot sa risc. Vasul de croaziera are propria logistica, au totul batatorit, aranjat si stiu cum sa faca sa ne intoarcem la timp inapoi pe vas. V aganditi cu totii si in prima zi discutam despre asta...

Am tras cu ochiul sa vad cum e timpul acum la Havana si ce prognoza este pentru 1 - 3 martie. Azi sunt 26 de grade maxim, cativa nori pe cer. Prognoza pentru inceputul lunii viitoare, atunci cand ajungem noi este 21 grade minim (noaptea) si 28 de grade maxim (ziua).

www.youtube.com/watch?v=21MqWYjL7Tg

Maxin:
Salut, Gigi!
Te rog sa-mi spui care este ora de intalnire pe data de 01.03.2019 si ora la care revenim in aeroport pe 15 martie.
Stiu ca este scris  deja, insa pentru data de 01 martie, nu este foarte clar daca ora 21:35 este ora la care ne vom intalni la Cafeneaua Lavazza, sau este ora la care pleaca avionul. (n.r. "Intalnire pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, cu insotitorul de grup. 01MAR 21:35 BUCHAREST OTP  - ISTANBUL IST  TK  1046 00:05+" )
De asemenea, pentru 15 martie sunt vreo 2 ore trecute : - ISTANBUL IST   I - BUCHAREST OTP    TK  1045 19:50 20:05
Am nevoie de aceste informatii pt rezervare bilete avion.

* In legatura cu timpul de asteptare in Istanbul (aprox 9 ore) candva mi-ai zis ca o sa te gandesti la un "mini tur" prin Instanbul sau un obiectiv de vizitat, etc. Eu ma gandeam la renumitul Bazar, insa am inteles ca e foarte mare si nu ar fi timp. 
Te-ai gandit la vreo sugestie/propunere ? 

Max

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă