Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Havana, Croaziera Caraibe si sejur Varadero 1 - 15 martie 2019

<< < (6/6)

Louie:
Atat de frumos ai descris totul incat am cautat pe youtube modul de preparare al catorva cocktail-uri si am gasit ceva pentru prietenii nostri care ca si mine au ratat aceasta excursie.

Floridita Daiquiri recipe - Alejandro Bolívar from El Floridita - HAVANA CLUB:

www.youtube.com/watch?v=J4WBO-oJ06c

El Secreto del Mojito Cubano - La Bodeguita del Medio en la habana vieja:

www.youtube.com/watch?v=qDqHvVsr-HU

HAVANA CLUB - Receta Cuba Libre:

www.youtube.com/watch?v=slD3MNsBdJk

Pare usor de facut, dar unde gasim Rom cubanez vechi de 3 ani?  :giggle:

Am gasit si ceva retete culinare, o sa incerc sa prepar una sau doua, desi sunt sigura ca nu vor avea acelasi gust ca cele din Cuba ;D

Cuba este un vechi vis... poate voi reusi sa ajung acolo in viata asta, daca nu... poate intr-o viata viitoare  :)

admin:
Unul dintre locurile epice din Havana este Fusterlandia, aflat in Jaimanitas, marginea nord-vestica a Havanei. Kitch ar spune unii, plagiat dupa Gaudi altii...Eu sunt din a treia categorie, a celor carora le place nebunia aceea de mozaicuri multicolore...

Artistul cubanez Jose Rodriguez Fuster a calatorit, a calatorit in Europa, l-a văzut pe Gaudi în Barcelona și pe Brancusi în România, si s-a apucat de treaba...A inceput cu locuinta sa, a continuat apoi sa decoreze cu mozaicuri naive, un cabinet medical, un garaj, o statie de autobuz, in total vreo 80 case din vecinatate...Locul este de un pitoresc aparte si de cate ori ajung in Havana, tin sa-l arat, asa ca desi nu era in program, am ajuns si acolo. Spre bucuria sper a celor din grup... :)

Fusterlandia este un soi de artă tridimensională, o adevarata rapsodie de culoare și creativitate.  Mozaicuri, sculpturi, picturi, decoratii caleidoscopice, toate opera lui "Picasso din Caraibe".

Fuster a ajuns în oraș în urmă cu 30 de ani in Jamanitas și sa hotărât să refacă cartierul după propria sa fantezie.

"Când am ajuns aici, casa mea era din lemn si tare mică", își amintește Fuster. "Așa că am decis să fac ceva. Am început să construiesc visul meu". Dupa ce vizitase Europa, a avut o revelatie creativa... "Mi se părea imposibil să fac așa ceva în Cuba, dar toate visele se realizează în timp."

În timp ce arta lui Fuster nu poate fi descrisă drept o adevărată revoluție (ceea ce a facut se datorează mult ca inspiratie lui Picasso și lui Jean Dubuffet). A acoperit tot ce a prins... :) Acoperișuri, ziduri, uși și bănci, chiar si o piscina. Totul este împodobit cu sculpturile și mozaicurile sale colorate: sirene, pești, palmieri, cocoși și chiar sfinți; citate de Alejo Carpentier, Onelio Jorge Cardoso și Ernest Hemingway. Mai mult de 80 de vecini au permis lui Fuster să-și folosească casele ca pânză.

Fuster sa născut în 1946 în Caibarién, pe coasta nordică a Cubei, un sat de oameni care pescuiesc și trăiesc în largul mării. "Sunt un om al mării", explică Fuster. "Eu vin dintr-o familie foarte obișnuită. Apropiatii mei erau oameni foarte simpli, traiau din mici bărci de pescuit sau lucrau în pescuitul cooperativ". La 14 ani a lucrat ca voluntar de alfabetizare în munții Sierra Maestra, apoi la Havana a studiat arta. A lucrat ca artist profesionist din 1966. Astăzi, Fuster a avut o multime de expoziții personale in intreaga lume. Acum fiul lui, Alex, este doctor și gestionează de asemenea afacerea lui Fuster.

Fusterlandia, spune artistul, a fost o descoperire naturală nimic mai mult, nimic mai puțin. "Am lucrat în fiecare zi pentru a face ceva mai spectaculos", spune el. "Am vrut ca studioul meu să fie un loc în care aș putea să trăiesc cu arta, care a fost întotdeauna iluzia mea, ideea mea, și cred că, puțin câte puțin, a devenit o realitate".

A folosit mare parte din banii din vanzare de arta în comunitate, redecorând casele vecinilor săi, încorporându-i în visul lui frumos: Fusterlandia. "Acest proiect nu se referă numai la casa mea, ci la casele vecinilor mei, care sunt niste oameni buni". "Oamenii m-au criticat, spunând că toate astea sunt o oda pe care mi-am inchinat-o...mie, dar nu pot face nimic care sa le schimbe parerea". Eu as completa: orice om care iese in evidenta cu ceva, este tinta prostilor, invidiosilor, a celor care nu stiu sa faca nimic mai mult decat sa barfeasca, sa critice si sa ponegreasca. Fara sa se gandeasca la existenta lor minuscula si meteoritica aici pe Pamant...De prosti nu-si mai aminteste nimeni, dar de oameni ca Fuster, uite ca vorbim si noi, aflati la 15.000 km distanta.

Prezentarea artistului si a operei sale:

www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=URfcssOpEPU

Cateva imagini pe care le-am luat la el acasa si in vecinatate:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă