Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
admin:
admin:
Desi nu este cronologic, daca e sa discutam de apa si de case construite in vecinatate, sa va vorbesc despre piata plutitoare Damnoen Saduak. Aflata la 70 km de Bangkok, este una dintre putinele piete de legume si fructe ramase si care se mai pot vizita. Doar ajugand acolo iti poti forma o parere, o idee despre cum functiona comertul in aceasta zona.
Casele sunt construite pe piloni, nu doar pentru a proteja casa de inundare in sezonul ploios ci si pentru ca asa suprafata construita, amprenta la sol cum se numeste, este minima. Ai o casa in aer, nimeni nu-ti poate cere ceva: nu exista proprietar pe aer...Langa fiecare casa exista cate o mica gradina, in care oamenii cultiva legume sau pomi fructiferi: mango, papaya, cocos, magostine, rambutan etc. Zilnic fiecare isi culege ceea ce este copt si merge cu barca pe canale, pana la o piata plutitoare. Acolo se face vanzarea sau uneori trocul. Cu costuri minime de transport, cu cel mai mic efort de incarcare-descarcare. De pe barci nu se vand doar legume si fructe, unele sunt bucatarii ambulante, pe care se pregatesc creveti, pesti, supe etc. Ce gust au? Extraordinar de bun! Totul este proaspat si bine gatit. Aromat cu o multime de condimente sau plante, gustul este savuros...
Agentai colaboratoare ne-a pregatit un program exceptional, neasteptat de frumos si plin. Ne-a dus cu autocarul pana la un debarcader, de unde am fost preluati de o barca si dusi pe apa, printre gradini si case, pana la piata plutitoare. Fantastica experienta. Pe drum am oprit intr-un loc in care se pregatea zahar de cocos si la un parc in care se desfasurau spectacole cu crocodili si elefanti. A fost chiar si un show de magie, destul de interesant. A fost o zi atat de placuta, incat seara nu puteam sa adorm cu gandul la ceea ce vazusem. Incep cu pozele de la piata plutitoare Damnoen Saduak:
admin:
admin:
admin:
Va povesteam ca excursia la piata plutitoare a fost imbogatita de agentia partenera cu inca doua puncte foarte interesante. Unul dintre acestea a fost un loc in care se fabrica zaharul din cocos. Gustasem cu mult timp in urma aceasta delicatesa, savurand deliciosul produs, dar nu am vazut niciodata cum se produce.
Intr-un spatiu larg, sub o copertina urasa, exista amenajat un atelier in care vizitatorii au ocazia sa vada cum se obtine zaharul de cocos si evident sa cumpere produse din cocos: uleiuri, arome, creme, esente, produse decorative. Ni s-a aratat cum se despica nuca, cum se rade partea alba, cum se incalzeste si fierbe si apoi cum se toarna in forme. Am gustat fiecare cat am vrut si in timp ce grupul era ciorchine pe taraba unde se vindeau produsele de cocos, eu m-am plimbat intr-o zona amenjata cu orhidee. Neasemuit de frumoase si neobisnuit de carnoase...Superbe flori!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă