Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019

<< < (10/12) > >>

admin:
Tot partenerii nostri din Tailanda au venit cu ideea unui workshop. Asa am ajuns intr-o oaza de frumos, exceptional amenajat de la cai de acces pana la mancarea servita in restaurant.

Timp de 45 de minute, grupul a trecut succesiv prin 4 ateliere: unul in care invatai sa confectionezi decoratiuni din frunza de palmier, unul in care patrundeai in tainele sculpturii in legume, in altul se deprindea modelarea ceramicii si in cel mai interesant, sa faci siraguri de flori. Cu ras, buna dispozitie si interes, fiecare a invatat cate ceva. Mi-a placut mult ideea...

admin:
In aceiasi zi cu piata plutitoare am fost sa vizitam si un parc imens in care aveau loc spectacole cu crocodili, elefanti si de magie. Interesant ce faceau oamenii aceia cu crocodilii, cum ii trageau de coada, cum isi bagau mana in gura lor. Mi-a placut mult si desura de elefanti, era de fapt un show istoric in care se prezentau luptele Tailandei cu vesnicul lor dusman, Birmania. Vesel si jocul de fotbal, in care elefanteii purtau nume celebre: Messi, Pogba, etc. Chiar si spectacolul de magie a fost placut si relaxant. O nota excelenta pentru agentie ca a avut inspiratia sa ne duca acolo si pentru cei care au organizat acel parc.

admin:
Am scris si pe topicul de Vietnam, ca intarzierea transmiterii fotografiilor se datoreaza unei probleme de sanatate pe care am avut-o la intoarcerea in tara. Ce am putut face in aceste zile a fost doar sa postez aici, in reprize scurte de stat la birou, cate ceva despre experienta pe care am avut-o impreuna cu voi. Mi-am dorit mult ca cei care nu au ajuns inca in Tailanda, care sunt interesati de viata din Asia, de lucrurile mai neobisnuite, sa afle cat mai multe din imaginile si descrierile mele. Placerea mea, o cunoasteti deja, este sa impartasesc cu altii, bucuria sansei de a vedea atatea locuri deosebite. Nu e putin lucru ce mi se intampla sa vad atatea locuri minunate de pe glob! Sunt recunoscator Providentei pentru ceea ce mi-a oferit si simt ca toate astea nu sunt doar pentru mine, sa le tin inchise in minte si intr-o arhiva de fotografii. De aceea folosesc orice moment liber, orice moment de relaxare, povestind in cuvinte si imagini ceea ce m-a impresionat, ceea ce mi se pare interesant de aflat, ceea ce cred ca poate sa placa celor care parcurg forumul.

In seara aceasta sau maine dimineata am sa va transmit fotografiile facute de mine si incerc si cateva filmulete, atat cat intra in 2 GB. Nu am timpul sa triez fotografiile, sunt si dubluri, sunt si multe lucruri care probabil nu va intereseaza. Am primit la un moment dat acest "repros", ca transmit "prea multe fotografii si cine are timp sa le vada".  :-[ ??? Trebuie sa intelegeti ca nu am timpul necesar pentru pigulituri, sa vad ce imagini pastrez, care sunt dubluri, care nu sunt reusite. Eu le pastrez pe toate si vi le transmit la fel, urmand ca fiecare dintre voi, daca este interesat de a avea cateva amintiri in plus, poate sa parcurga albumul meu si sa-si aleaga ceea ce doreste si ceea ce considera de retinut, iar restul sa stearga. Eu va transmit cu toata placerea, cu toata bucuria tuturor, fara sa stiu daca le doriti sau nu, daca vi se par prea multe sau neinteresante...

Un sfarsit de saptamana frumos!

admin:
Am transmis fotografiile. Cine nu le-a primit sa-mi scrie pe office@singlescamp.ro si ii retransmit. Link-ul este valabil doar 7 zile.

Si...continui. In una dintre serile petrecute la Bangkok am fost pe vestita Kao San. Fiind insa luni, ziua de curatenie si pentru ca am ajuns cam devreme pentru a simti pulsul acelei foarte efervescente strazi, am dat de o liniste de parca eram in...Sibiu. Dar incepan cu ora 19.00, pe minut ce trecea era tot mai multa lume, tot mai multe tonete cu mancare, muzica din cluburi se auzea tot mai tare. Lumea s-a imprastiat, eu am preferat sa gust din deliciile proteice ale insectelor, destul de gustoase de altfel, sa ma bucur de un masaj si de...o bere Chang.

admin:
La plecare, informam participantii de posibilitatea unei cine la Siam Niramit sau in restaurantul panoramic de la etajele 76 - 78 ale uriasului Baiyoke Sky Hotel, pana acum un an cea mai inalta cladire din Bangkok, cu cei 309 metri ai sai. Daca ar fi sa adunam si varful metalic, de 34 m, inaltimea totala este de  343.35 metri.

Ambele erau obiective foarte interesante, ambele ofereau lucruri nemaintalnite: Siam Niramit are o scena de spectacol care se afla in Guiness Book, figurand ca avand cea mai mare lungime din lume, iar Baiyoke pentru cei mai multi din grup insemna cea mai inalta cladire pe care au urcat vreodata. Deci ce facem, ce alegem?

Solutia am gasit-o impreuna cu ghidul, care apropo este un om exceptional, vesel, deschis, comunicativ, de ajutor, neobosit, atent...I-am spus ca le-am dori pe amandoua si mi-a propus ca la incheierea spectacolului de la Siam Niramit sa mergem cu autocarul pana la turn si sa platim doar tariful de intrare, in care intra si un coctail.

Bucurie pe intregul grup asa ca iata-ne prima data la Siam, admirand un mic sat cu case traditionale, apoi show-ul traditional din curte, iar in final mega-spectacolul din uriasul amfiteatru. La fiecare casuta exista cineva care prezenta mestesuguri, mancaruri traditionale, existand si posibilitatea de a gusta. Foarte buna organizarea, iar logistica de exceptie. Investitia in ceea ce am vazut acolo, este uriasa si am fost tare curios sa aflu cine si-a permis sa construiasca in mijlocul Bangkok-ului asa ceva. Si am aflat: sunt patronii de la fabrica de bere Chang, cea care ne-a bucurat zilele insorite si ne-a astamparat setea in Tailanda...

In amfiteatru este interzisa filmarea si poate ca e mai bine asa. Esti atent doar la spectacol...Unul fabulos, incepand de la decoruri, costume si terminand cu niste lumini pe care noi o sa le avem in Romania probabil peste vreo...50 ani. Asta pentru ca tot mai sunt unii care-i considera pe tailandezi sub noi, afisand o superioritate nemeritata...Sunt in primele 25 de tari ca nivel de venit national, pe cand noi ne pierdem undeva dupa locul 60...Au 70.000 de km de sosele rapide sau autostrazi, noi oare cati avem?  ???Asa ca trebuie sa judecam mai putin pe altii si sa ne mai uitam si in curtea noastra...Ca e destul deranj... :-[

Am stat la acel spectacol cu mintea si sufletul deschis mai bine de o ora, m-am umplut de frumos si de echilibru. Mi-nu-nat!

Pentru ca nu am imagini din amfiteatru, postez ceva de pe youtube:

www.youtube.com/watch?v=GyDKp4xbF5w

De la Siam Niramit am dat fuga spre turnul sgarie-nori. Doar ca Bangkok-ul nu este aglomerat doar ziua, ci si noaptea. Am facut 5 km intr-o ora...si era mai-mai sa pierdem urcarea in turn. Dar toate astrele s-au alininiat si a iesit o seara minunata. Am ajuns la timp, am urcat, am admirat panorama extraordinara a uriasului de 17 milioane de locuitori, apoi am coborat sa me luam coctailul. Asa s-a creat o masa lunga in barul panoramic, aflat la 300 m inaltime. Atmosfera s-a incalzit si nu a fost doar un coctail, ci mai multe. Apoi a fost dans, la care au participat ghidul si ospatarii...Totul s-a terminat apoteotic cu "La firida mea"...A fost cea mai la inaltime petrecere la care am participat vreodata! Pacat ca nu pot posta un video cu dansurile de acolo...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă