Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Tailanda, plaja, insule, fun 20 - 30 ianuarie 2019
admin:
Sunt convins ca ati urmarit stirile referitoare la furtuna Pabuk, care anticipa a lovi destul de puternic zona de sud a Tailandei, acolo unde urmeaza sa ajungem si noi. Din momentul in care s-a anuntat iminenta si s-au luat primele masuri de siguranta pentru turisti si localnici, am citit si "rasfoit" incontinuu internetul, in cautare de stiri.
Acum ca a trecut, va spun si voua, pentru a linisti pe toti cei care au aflat, pentru a informa pe cei care inca nu au auzit...In primul rand trebuie spus ca acesta nu este un sezon al taifunurilor, al vanturilor puternice, este o perioada de stabilitate atmosferica. Dar dupa cate am citit a aparut o scadere de presiune in Marea Andaman, care a generat o miscare puternica de aer in aceasta directie. Si meteorologii au estimat intre 3-5 ianuarie o furtuna care poate genera valuri de 2-7 metri, ceea ce insemna ca afecta zona litorala destul de tare. S-a creat un comandament, am urmarit stirile locale din Phuket, care a transmis masuri de siguranta pentru a preintampina orice catastrofa.
In primul rand s-au gandit la zboruri:
Surat Thani airport will be closed from 4pm on Friday until 12pm on Saturday.
Nakhon Si Thammarat Airport will be closed on Friday 4th January and and won’t now open until Saturday at 12pm.
Mu Ko Similan National Marine Park and Mu Ko Surin National Marine Park in Phang Nga will be closed during at least 4-5 January.
Bangkok Airways has CANCELLED all flights to and from Koh Samui on Friday 4th January. Call the Assistance Center on 02-270-6698 for reservation assistance and flight status updates. They re-open on Saturday.
Apoi la porturi si amabrcatiuni
Raja Ferry Port, operator of boats to Koh Samui, has announced the following:
3 January: 10:30pm ferry cancelled
4 January: All services cancelled
5 January: Cancelled all service from 5am-10am
Seatran Ferry and Seatran Discovery, that operate between the mainland and Koh Samui, will cease all services on the afternoon of 3rd January. The last ferry will leave Donsak at 1pm. No tickets will be sold for 4-5 January. Call 077-950559. First boat to leave will be mid-afternoon on Saturday.
Apoi sa inchida accesul turistilor in arhipelagul din Golful Tailandei
Ang Thong National Marine Park, which includes 42 islands in the Gulf of Thailand, will be CLOSED to everyone from 3-5 January due to Tropical storm “Pabuk”.
Au fost de asemenea evacuati turistii de pe insulele mici, cele in care nu se puteau lua suficiente masuri de siguranta.
Pe plaje au fost montate baraje antival, care sa protejeze zonele turistice.
Furtuna a trecut, traficul aerian este redeschis, la fel si liniile ferry, plajele sunt curatate si sunt din nou pline de turisti. Efectele au fost din fericire mult mai mici decat se anticipau. Sunt sate afectate, au fost multe locuinte inundate, dar asta se intampla acolo in zonele neprotejate la orice ploaie mai puternica. E adevarat este si un mort sau un disparut mai bine zis, un pescar local care a ignorat avertismentele si a fost surprins de furtuna.
Pe retelele de socializare si youtube au aparut inca de ieri imagini care aratau o viata normala, de statiune litorala in Phuket. Lumea se bucura de 30 de grade Celsius, de apa calda...
Chayanat, partenera noastra din Phuket, mi-a scris ieri: "Nothing damage in Phuket. Storm just pass not much raining", adica in Phuket nu au fost pagube. Furtuna a trecut, fara prea multa ploaie."
Plaja pe care o sa fim noi peste doua saptamani am vazut ca nici macar nu a fost evacuata, furtuna a trecut pe undeva departe in larg:
Asa ca fara emotii... :)
elasib:
Buna. Am facut o rezervare la Hotel Otopeni pentru noaptea de 18/ 19.01 la o camera twin, in regim singel. Este cineva amator sa impartim camera , oricum sunt 2 paturi si diferenta de pret este mai mica . Daca da rog sa imi scrieti ca sa putem lua legatura, sau sa ma sune la tel 074916893.
Multumesc, Mihaela
admin:
Am pregatit ceva pentru a va face drumul mai usor si mai...informativ: cateva audioghiduri. Se gasesc toate intr-un fisier pe care il puteti descarca de aici:
https://wetransfer.com/downloads/53abbb025e39ffcd967fdf082ddfb06220190109154429/1bed84a99d2f078abc36c4ddd1fc64a120190109154429/83a687
1. Dati click pe acest link
2. Descarcati fisierul in calculator
3. Deschideti fisierul descarcat cu winrar (are ultima actualizare, asa ca daca nu o aveti, va recomand sa faceti un upgrade al aplicatiei (este free)
4. In fisier se gasesc:
- Tailanda (despre aceasta tara)
- Bangkok (despre oras)
- Phuket (despre insula pe care vom sta)
- Budism (despre religie)
- Lady Boy (tot ce e bine de stiut...)
5. Incarcati-le apoi ca pe niste melodii in telefon. Avand castile la voi, le puteti asculta pe drumul pana acolo...Eu zic ca sunt interesante si vocea mea de obicei are calitatea de a adormi... :)
-
rodi_:
Buna seara ,
Pt Mihaela care are un loc liber intr-o camera twin de la hotel Otopeni ; cred ca nr tau de contact este incorect,incomplet :),daca revii cu o corectie as fi interesata ! Rodica Mihaescu din Constanta
admin:
M-am uitat la vreme. Se anunta 34 - 36 de grade maxima zilei, in timp ce minima va fi de 25 de grade. Cald, foarte cald, mai ales ca noi venim de la temperaturi negative...
Deci nu uitati de crema de soare, de ochelari de soare, de sapca sau bandana, esarfa, ce credeti ca va poate proteja capul...
Mai am ceva de atentionat: cei care veniti cu mine legat din Tailanda, in Vietnam - Cambodgia, veti avea nevoie de 6 fotografii 6 x 4: 2 pt Tailanda, 2 pentru Cambodgia, 2 pentru Vietnam.
Folosesc acest mesaj si pentru a sublinia, mare, mare, ca plecarea este sambata, 19 ianuarie, mi-e teama ca cineva sa nu fi inteles gresit ca pe 20 ianuarie. 20 ianuarie este prima zi de excursie, dar 19 ianuarie este plecarea.
Deci Sambata 19 ianuarie 09:45 am (dimineata)ne intalnim pe Aeroportul Otopeni, Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza
Va impart documentele de calatorie si cazare si imediat mergem la check in. Nu intarziati, pentru ca nu o sa mai gasiti pe nimeni la locul de intalnire. Nu pot sa risc plecarea pentru a astepta pe cineva.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă