Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Praga - Karlovy Vary 9 - 14 octombrie 2018

<< < (3/6) > >>

admin:
Gand la gand cu bucurie! Lucrez la un material care va aparea astazi aici pe forum si care va cuprinde toate detaliile, inclusiv ora de intalnire/plecare. M-am intors de  2 zile din Tanzania si dupa o aclimatizare mai grea am reusit sa revin cu picioarele si...mintea pe pamant european. Dupa amiaza totul o sa fie aici... :)

mariv_bv:
Super! Si eu ma gandeam daca nu ar fi cazul sa mai plasez o intrebare, desi vazusem ca ati actualizat ora plecarii!
Asteptam cu interes si nerabdare!
Sunt convinsa ca va fi o excursie memorabila!

admin:
Da, imi doresc mult sa va ofer, celor care calatoriti cu mine la Praga, o excursie cel putin la fel de frumoasa ca celor cu care am mai vizitat "Orasul de aur", sau "al celor 100 de turnuri"...Eu am sa fac la fel ca in fiecare iesire, tot ce stiu si pot pentru ca voi sa va simtiti comod, realxat, in siguranta. Pentru atmosfera insa voi veti fi cei...responsabili, depinde de voi ca grup cum stiti sa armonizati, sa va respectati, sa va apropiati unii de ceilalti.  :) Eu sper ca veti fi un grup fain si vesel!

Acum hai sa vedem informatiile si detaliile. Incepem cu zborurile. Ele sunt confirmate ca ora, asa cum s-a postat acum cateva zile in mesajul principal:

ORAR DE ZBOR :

TAROM RO 225 09OCT 07:50 BUCHAREST OTP  - PRAGUE PRG 08:45         

TAROM RO226  14OCT 9:35 PRAGUE PRG  - BUCHAREST OTP 12:25 

Ramane deci ca intalnire: ora 5.45, Aeroportul International Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza

Sa vedem cum e vremea...

Rafoind un pic accuweather, imi apare ca vor fi zile frumoase de toamna lunga, cu temperaturi ziua intre 12 - 20 de grade. Asta inseamna perfect pentru plimbare. Daca am ajuns la acest capitol, adica la plimbare, sper ca toata lumea a inteles ca un astfel de loc se viziteaza pietonal, ca e nevoie de un pic de conditie fizica sa parcurgem distantele ce leaga obiectivele. Adica de la Obecni Dum pana la Podul Carol, de la Cimitirul evreiesc din Josefov pana la Teatrul National si chiar la Ostrov, sa strabatem Gradinile fostului palat Visehrad, sa coboram de la Castel pana la Malostrana...Nu sunt distante lungi, dar pentru cineva care nu este o persoana activa, mai puti obisnuita cu miscarea nu va fi tocmai usor. De asta fac eu recomandari sa va plimbati, sa faceti un pic de miscare inaintea unei excursii.

Si foarte important: luati-va o incaltaminte usoara, comoda, in care sa puteti merge pe piatra cubica. Incaltaminte sport, nu rigida, nu sandalute sau pantofiori de iesit la teatru...O sa vi se para un calvar mersul in zonele istorice, unde suprafata nu este perfect plana...Ceva in care piciorul sa poata transpira, sa fie fix, sa nu alunece in toate partile.

Apoi nu uitati de pelerina. E adevarat puteti cumpara si de acolo, chiar si umbrela in caz de ploaie, dar daca picaturile va surprind intr-un loc in care nu aveti la indemana un magazin, va trebui sa va opriti, in conditiile in care grupul merge inainte.

Despre asteptat. Cei care au mai fost cu mine stiu ca tin foarte mult la respectarea orelor de intalnire, ca nu astept pe cei care intarzie, doar pentru ca nu stiu sau nu vor sa-si adapteze si acordeze ritmul cu grupul. Nu pot sa tin oamenii din grup, chiar putini cum sunteti acum, sa astepte pt ca asta duce la iritarea celor corecti si constienti ca nu pot sa faca pe altii sa astepte. Stiu, am mai auzit, am mai intalnit persoane care spun ceva de doar 5 minute, de sfertul academic, de chestii de genul acesta. Nu, nu exista sfert academic, asta este o inventie si o motivatie a celor mocaiti. La intalniri se vine cu 5-15 minute inainte de ora comunicata, pentru a ne asigura ca ajungem la timp.

Despre repartizarea pe camere, va fi facuta in ordinea in care am eu tabelul si lista, adica cea in care ati platit avansul. Eu nu stiu camerele, o sa am doar cheile, deci nu ma suspectati de...subiectivism. Le dau in ordine. Cei care va cunoasteti ok stiti deja care va va fi colegul de camera, cei care sunteti noi sau nu cunoasteti pe nimeni din grup sau va alegeti in aeroport, drum si in timpul plimbarii din prima zi, sau va aleg eu cu cine sa stati. Dar nu va faceti griji, oamenii care vin cu noi sunt toti ok...

Am sarit cateva etape, trebuia sa incep cu aeroportul si sosirea. O sa ajungem devreme la Praga, la acea ora nu vom putea face check in la hotel. Ne vom rezuma doar la a lasa bagajele acolo. De aceea imbracati-va deja de plimbarea prin oras, pregatiti-va si un mic rucsacel in care sa aveti un sandvici, ceva de omorat foamea pana la amiaza cand o sa mancam, pelerina. Pe aeroport o sa schimbam bani. Va recomand pt inceput 100 EUR, sau daca aveti card puteti scoate direct coroane. Trebuie sa stiti ca Praga este cunoscuta pentru smecheria caselor de schimb care afiseaza un curs si foarte mic, altul care se refera la sume mai mici de 100 EUR. Sau tot foarte mic este trecut un comision foarte mare. Evitati western union are comision de schim...24%! Dupa ce schimbam banii iesim din aeroport si luam taxiurile catre hotel.

Printre lucrurile pe care le luati cu voi este foarte indicat sa aveti si o hartie pe care sa aveti notata adresa si numele hotelului la care stam: Hotel Tyl 4* Praga Tylovo Námeste 668/5, 120 00 Vinohrady, Telefon: +420 221 595 711. Se afla foarte aproape de statia de metrou I.P. Pavlova si daca mergeti spre Vltava, dati ca reper de Casa care danseaza (Tancici Dum). De la hotel, coborand pana la rau (la Tancici Dum - 1,4 km) si apoi continuand pe mal (pentru a nu va incurca in stradute), pana la Podul Carol, inima Pragai sunt 4 km, deci cca 45 de minute de mers pe jos. Daca timpul este frumos o sa facem aceasta experienta pentru ca este deosebit de placut.

Un taxi de la aeroport pana la hotelul la care stam costa in jur de 700 CZK. Daca este unul de 4 persoane (depinde de bagaje), atunci aceasta suma se imparte la 4 deci 175 CZK/persoana, daca insa aveti bagaje mai mari sau nimeriti unul de mai mici dimensiuni, atunci se ajunge la 230 CZK. Pt a va face o idee cat inseamna asta va spun ca 1 EUR = cca 25 CZK, deci cca 7 EUR/persoana. La fiecare taxi cineva va strange banii si ii va achita soferului.

De la hotel vom pleca cu metroul de la statia IC Pavlova, care se afla pe linia rosie, schimbam dupa o statie la Muzeum, intram pe verde in directia Motol si apoi avem 3 statii pana la statia Malostranska. De acolo ne continuam drumul doar pietonal, o sa parcurgem centrul Pragai. O sa ne intoarcem seara cu metroul, invers de cum am venit, dar poate din alta statie de plecare.

Despre biletele folosite in transportul public din Praga. Cu un bilet se poate calatori cu metroul, busul, tramvaiul si chiar cu funicularul. Doar sa te incadrezi in 90 minute si sa ai cumparat si validat un bilet de 32 CZK. Pentru distante scurte se poate cumpara unul de 24 CZK (este valabil doar 30 minute, asa cum o sa mergem noi pana in centru de exemplu). Se cumpara din automate, de preferat cu monezi, majoritatea functioneaza doar cu monede. Asa ca nu refuzati banii marunti, sunt foarte utili la Praga. Oricum eu o sa fiu cu voi, asa ca nu va faceti griji...

Ca entertainment, cu fiecare grup am fost la un cvartet de coarde langa Clementinum, este acolo o biserica cu acustica foarte buna si se canta Verdi, Pucini, depinde de zi. Facem o vizita intr-o seara si la celebrul Hard Rock Cafe, in Praga este o cladire exceptionala si pe interior si pe exterior.

Cumparaturi. O sa aveti o zi intreaga de shopping, atunci cand eu sunt la Karlovy Vary cu jumatate din grup. De preferat sa mergeti in zona de la langa Casa Oraseneasca, o sa va arat unde sunt mai multe magazine. Ce sa cumparati? Pai nu stiu fiecare cam ce doriti sa aveti amintiri sau daca aveti in minte sa faceti si shopping. Trebuie sa stiti ca Praga nu este un oras ieftin, iar la capitolul amintiri cele de calitate sunt destul de scumpe...Ce am vazut si va recomand: de la Moser Karlovy Vary mici obiecte din cristal, in centrul statiunii bijuterii (sunt foarte frumoase acolo). Tot in Karlovy Vary doua amintiri: canitele din care se consuma apa termala si napolitanele disc ce se faprica acolo. Am mai vazut cumparandu-se pantofi (e un magazin Rickers care face de regula reduceri destul de mari), cei care aveti copii sau nepoti trebuie sa stiti ca in Praga este un super-mega magazin (cred ca este un Humboldt ca cel din Londra), apoi ei sunt mari si traditionali producatori de jucarii de lemn, majoritatea de tip marioneta...In zona Josefov sunt multe tarabe cu tot felul de obiecte mai mici sau mai mari, de la pile de unghii zic ei de Boemia incrustate cu pietre Swarovski (sunt niste fake-uri ieftine de China care se rup sau sparg imediat).

Recomandarea mea este sa va luati doar strictul necesar cu voi, sa lasati loc daca vreti sa cumparati cate ceva...

Cam atata am avut sa va spun, pana una alta ma retrag, dar daca imi mai aduc aminte ceva, revin aici si va scriu. Daca voi aveti intrebari, neclaritati, intrebati-ma, va raspund aici.

Angela B:

Multumim frumos pentru informatii. Abia astept sa ne vedem....

Eu vin cu taxiul din Titan. Mai are cineva acelasi traseu ?

:D :D

ELENY:
Multumim,!Avand in vedere experientele anterioare cu siguranta va fi super . :yeah:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă