Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018

<< < (8/11) > >>

admin:
Irina, singura posibilitate de a vizita Laguna Albastra este in 6.08, atunci cand venim din turul de Reykiavik. Din capitala o sa ajungem in jur de ora 19.00 la hotel, iar de acolo pana la laguna trebuie luat un taxi, sunt in jur de 15 km. Dar cred ca pt a iesiti mai ieftin este nevoie sa faceti un share taxi, altfel nu e prea ieftin. Se pot face rezervari doar on-line, acolo nu este posibil. Anul trecut au fost 2 sau 3 fete, tot asa de la 21.00 parca pana la 22.30. Dar, nu vreau sa te influentez, stiu ca iubesti apa, au venit foarte dezamagite...Este o reckama fantastica in jurul acestui loc, vin atat de multe autocare, incat micul lac seamana mai mult cu o baltuta plina de broscute...Intrarea costa minim 90 EUR si nu include prosop.

Rezervarile, cine doreste. trebuie sa le faca personal.

Acum am definitivat timeing-ul programului din Islanda. Am tinut cont ca majoritatea sau poate chiar toti o sa ajungeti doar o data in acel loc, asa ca - dupa cum ati vazut in prezentarea excursiei, am inclus toate obiectivele majore, facand pt mine si Lidia un tur de forta de 6 zile pline, in jurul insulei. O sa plecam dimineata destul de devreme in general ora 8.00 si o sa ajungem serile tarziu, 20.00 - 22.00. Fiecare obiective, fiecare masa, fiecare segment de drum are acum alocat cate un timp si este extrem de important sa fie respectate. Altfel pe urmatoarele le facem in graba sau deloc.

Este clar ca o sa fie obositor, nu doar pentru noi doi, insotitorii de grup, dar si pentru voi... Ganditi-va ca intrati direct, in forta. Ajungem noaptea la hotel in jur de 02.00 si a doua zi la 8.45 plecam la drum spre Reykiavik. Va fac recomandarea, sa profitati de ziua libera de sambata sa va odihniti, sa nu ajungeti acolo obositi, sau cu nevoie de somn. Totul este frumos acolo si daca avem noroc si de o vreme buna o sa aveti ocazia sa vedeti poate cele mai minunate locuri pe care le-ati vizitat vreodata. Si ar fi pacat sa treceti pe langa ele marcati de oboseala...

Sa nu va speriati ca e un program alergat de la un obiectiv la altul. Fiecare are alocat un timp de vizitare optim, limitat insa evident de experientele pe care le-am avut pana acum acolo.

O sa fie locuri in care se merge, in jurul unui crater, prin campuri de lava, prin falia cascata intre continente. Unii sunteti mai activi, altii nu aveti capacitatea si antrenamentul fizic al celorlalti. Recomand celor mai putini activi sa-si evalueze puterile si timpul, nu este nevoie sa faceti intreg traseul, nici sa dati roata unui crater. Mergeti atata cat puteti, bucurati-va in zona de confort fizic, nu va fortati limitele. Luati-va masurile de siguranta sa aveti garantia ca ajungeti la timp la ora de intalnire.

Cu grupurile de pana acum din Islanda n-am avut probleme de ore de (re)intalnire, de nevoie de a astepta pe cineva, de a pune rabdarea grupului la incercare. Imi doresc mult sa ofer aceiasi atmosfera, aceleasi conditii si acestui grup, deci faceti acolo tot posibilul sa va pliati dupa program, dupa ceilalti, in asa fel incat sa vedem tot ce v-am scris, ce v-am propus.

Mai este putin si ne vedem...

MihaelaAld:
Referitor la documentele de calatorie, a ramas stabilit ca le vom primi in aeroport, mai putin asigurarea pe care trebuie sa o listam si sa o avem la noi?

admin:
Trebuie sa aveti doar CI si recomandat intr-un alt spatiu sigur, pasaportul. Just in case. Biletele de avion si asigurarile sunt la mine, le aduc si le impart fiecaruia, pe aeroport.

MihaelaAld:
Toata lumea spune despre Islanda ca este de o frumusete "nepamanteana". Sunt atat de emotionata in legatura cu aceasta vacanta, ca simt nevoia sa punctez anumite chestiuni, de frica sa nu-mi scape ceva important..
Multumesc!

admin:
Este intradevar foarte frumoasa, altfel nu as astepta atat pentru a ma reintoarce, a 3-a oara pe parcursul unui an de zile...Din pacate a inceput si acolo "asediul" turistilor si in afara de adevaratii iubitori ai naturii, am intalnit si multe grupuri care vor doar sa puncteze si acea destinatie...Am vazut idioti calcand muschii si lichenii de pe marea de lava, ceva unic si atat de sensibil. Ireparabile suferintele acelui covor impresionat! Ce pacat! Din cauza acestor turisti bifisti, este pe cale sa dispara adevaratul paradis al Madeirei, asa se va intampla si cu Azore, si cu Cuba si cu Islanda...Fiecare petec de pamant va trebui sa suporte nebunia turistica...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă