Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Circuit Islanda. Frumusetea si salbaticia nordului 5 - 12 august 2018

<< < (11/11)

Dana Caragea:
Am perceput peisajul islandez ca un puzzle gigantic care aduce laolalta: fiorduri, vulcani activi, ghetari in continua transformare, cascade, gheizere, campuri aride de lava si canioane. La toate acestea adaugandu-se oceanul care inconjoara insula, locul de unde vine mare parte din hrana islandezilor, pentru ca solul nu e fertil.

Prima zi a fost dedicata capitalei Reikjavik, unde m-au impresionat: cea mai mare biserica din Islanda si cladirea de concerte numita Harpa. E evident ca arhitectii ambelor constructii au folosit atat motive stilistice cat si materiale locale. Biserica are in acelasi timp si aspectul unei salve de lava care a cristalizat luand forma coloanelor paralelipipedice de bazalt si pe care le-am vazut cu ochii nostri in multe zone vizitate, dar si forma pe care o ia apa care erupe cu forta din adancul unui gheizer clocotit.

Harpa arata atat de ciudat si a fost atat de greu sa o cuprind intr-o poza! Dar e o constructie care pare vie, schimbandu-si culorile la exterior datorita sistemului de geamuri care o inconjoara, o protejeaza si ii confera o frumusete aparte. Designul este fantastic, cu unghiuri ascutite, sticla, imense spatii deschise, placi negre de bazalt, indulcite din loc in loc de pete calde de culoare, intr-un intreg in final armonios. Am facut si cateva poze panoramei Reikjavikului ce se deschidea in fata noastra, de la ultimul etaj, dar cu grija sa nu ne cada telefoanele intre geamuri.

Dana Caragea:
Pe 10 august, dupa noaptea petrecuta la o casa de oaspeti intr-unul dintre fiorduri, unde am mancat si doua prajituri locale delicioase, ne-am continuat drumul, dar mai intai ne-am oprit pentru micul dejun la o benzinarie. Am fost intampinati de.... Betty Boop :) si  serviti bineinteles de o romancuta de-a noastra, care ca si ceilalti romani intalniti in Islanda s-au bucurat sa ne vada si sa ne auda vorbind romaneste.

Am admirat peisajul selenar, acolo unde in 1960 NASA a trimis echipajul navetei Apollo 11 sa se antreneze in vederea misiunii pe care avea sa o efectueze in spatiu.

Aria geotermala Krafla, locul cu un puternic miros de sulf si cu o intensa activitate subterana.

Dimmuborgir sau orasul negru, un camp de lava cu grote, coloane inalte de roca vulcanica si ciudate figuri zoomorfe, unde am parcurs si unul dintre traseele marcate.

Si frumosii caluti islandezi pe care i-am tot vazut pe parcursul drumului si care asteptau cuminti sa fie pozati, de parca stiau ca vor deveni vedete :)

admin:
Un montaj foto, pe care l-am postat azi pe canalul nostru youtube:

! No longer available

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă