Autor Subiect: Incursiune pe Cheile Nerei 6 - 9 iulie 2017  (Citit de 55262 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Nina Petre

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
Re: Incursiune pe Cheile Nerei 6 - 9 iulie 2017
« Răspuns #180 : Luni, 10 Iulie 2017, 22:58 »
  Ce-a de-a treia excursie a mea a fost si cea mai intensa! Doamne fereste, n-am mai mers atat de mult pe jos in doua zile de nu-mi mai aduc aminte! Cu toate astea, o sa ma laud, dar nu ma doare nimic, am doar gleznele putin umflate de la atata stat in autocar :)!
Revenind, locurile in care-am fost sunt de-a dreptul uimitoare, cele doua lacuri mi-au intrecut orice imaginatie,  inca ma uit la poze si de-abia acum cred ca inteleg ce-a vrut sa spuna poetul cu versul '' sa-ti creasca ceru'n suflet si stelele in os''!
Intai m-am plans si eu de drumul cu autocarul, lung si greu pe ultima portiune prost asfaltata, insa pe urma mi-am zis ca e si o parte buna in asta, cine vrea sa vada asa ceva cu adevarat, nu va fi impiedicat de drum. Nu vreau sa-mi imaginez Lacul Beiului inconjurat de sute de turisti veniti doar pentru ca e accesibil...O idee pe care o sustine chiar si Charlie Ottley, cu care am avut bucuria sa ne intalnim, culmea...chiar in mijlocul padurii, langa minunatul lac! Avem si poze cu el, sic!!!
Va salut pe toti, imi pare rau ca nu reusim sa ne cunoastem mai bine, macar sa ne retinem numele... cel putin in cazul meu, de-abia dupa trei zile reusesc sa socializez in mod natural cu toata lumea...

Offline ioanabil

• Full Member
  • Mesaje postate: 240
« Răspuns #181 : Luni, 10 Iulie 2017, 23:25 »
Pt. Alice
La toamna cand se coc, cred ca ar fi o idee buna.
Pt. Cristian.
Pozele sunt cu tine si au iesit foarte bine, am crezut ca le vrei,  se pare ca nu.

Offline Rami

• Full Member
  • Mesaje postate: 213
« Răspuns #182 : Luni, 10 Iulie 2017, 23:33 »
Hei,buna seara plimbaretilor! ;)
Inteleg ca ati avut niste zile super, chiar daca efortul fizic a fost pe masura,(am inteles din ceea ce ati scris voi), dar a meritat!
Nina, cred ca ti-a fost greu daca drumul a fost mai prost, dar, chiar tu ai spus ca, a meritat! :thumbup:
Iti multumesc tie si Crystinei 2000 pentru poze! Super faine! Ce peisaje, ce culori!  :applause:
Chiar m-am gandit la voi zilele astea ca ati prins o vreme faina! Tare mult mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo! Din pacate, nu s-a putut! Asta e!
Multumesc inca o data ca mi-ati bucurat ochii si sufletul cu pozele voastre!  :flori:
Sanatate multa,multa si noapte buna,somn usor! :)

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #183 : Luni, 10 Iulie 2017, 23:53 »
ccristians, nu e nevoie de atata cenusa-n cap. Ne-ai demonstrat deja ca esti un tip super dragut, amuzant, atent, saritor. Cu dansul mai ai de lucrat, dar nu le poti avea pe toate.  ;)

Bun, hai sa pun cateva poze. Stiu ca voi aveti mai multe, mai faine, dar conteaza doar cele postate pe forum >:D
 Eu am facut doar cateva si in drumetii aproape deloc sau chiar deloc.
Dar am zis sa va arat si imagini din prima zi a celor care am avut o noapte inaintea celorlalti, din prima zi de drumetie si de la plecare.

Dinspre Iasi, culese de Lidia pe traseu, una cate una, prin Cheile Bicazului.

Alba Iulia, fantana arteziana din parcul dinainte uneia dintre portile de intrare in Cetate Alba Carolina

Iata ca am intrat si in Cetate. Cativa pasi mai incolo am avut parte de un dar nesperat. Un domn distins, cu un zambet cald, care s-a dovedit un profund cunoscator al istoriei locului si un povestitor fermecator, a devenit spontan, ghidul nostru prin Cetate. Am fost tare norocosi, el a fost bucuros ca noi eram dornici sa ascultam. Dincolo de informatiile oferite, m-a fascinat felul  in care povestea.  Ne-a transpus in alte vremuri si parca vedeam derulandu-se inaintea ochilor nostri personajele si faptele descrise de el. Minunat. N-am aflat numele lui, este scriitor, istoric prin pasiune. Multumiri, recunostinta si admiratie!

Poarta  despre care am aflat ca este in mod eronat prezentata ca fiind Poarta prin care a intrat Mihai Viteazul in Alba Iulia, dupa Victoria de la Selimbar. In 1599, aceasta Poarta nici nu exista

Macheta Cetatii Alba

Adevarata Poarta de intrare a lui Mihai Viteazul a devenit un restaurant medieval. E un loc placut, dar ne intrebam daca mai stie cineva semnificatia locului. (Bine, pentru cunoscatori, in asteptarea cinei, dupa o gura de bere, a devenit Poarta pe care a intrat Stefan cel Mare si a iesit Mihai Viteazul ;) ;D :2funny: Ne-am continuat rasul la un vinut bun de Recas. Multumim Cristian. Deci, am inceput-o din prima zi cu dusul tarziu la culcare, cu dureri de picioare, dar veseli tare.

La Resita am facut popasul regulamentar de impus pentru soferii de autocar. Cred ca nu intamplator a fost ales acest loc. Am o vaga banuiala ca Lidia a profitat sa ne ofere ocazia sa vizitam Muzeul locomotivelor cu abur.

Mie mi s-a parut tare romantica acesta locomotiva imbratisata in iedera.

Locomotiva Resicza, una dintre primele 3 locomotive cu abur construite in spatiul sud-est european, la Resita, intre anii 1972-1873

El este Gorki. Nu prea sociabil, mi-a facut o favoare sa se lase pozat. Din ce am inteles de la stapanul lui, proprietarul pensiunii, se crede pitbull si actioneaza ca atare la orice caine de talie mare ca intra in curte.  ;D MVM, sper ca te-ai linistit, ai vazut ca l-am lasat viu, la plecare. Tu te-ai ales cu o sperietura, aproape la fel de mare ca a stapanului lui Gorki, iar acesta cu o cearta zdravana, dar s-a incheiat cu bine.  Gorki va trezi in continuare zambetele turistilor.

Piscina inaugurata anul acesta a fost la mare cautare, nu? Eu n-am apucat sa fac nicio baie. Dar am prins-o linistita si albastra, noaptea, inaintea furtunii.

Prima drumetie. Tunelurile Romane, Cascada Vaioaga, Ochiul Beiului si Cascada Beusnita. Veselie multa. Interactiuni cu oameni interesanti. Oboseala mare la final. Tratata baie in piscina (unii), cina buna si cu portii imense, visinata si palinca de la Octavia si Marian, dreasa cu dans.

Un colt din...coltul de rai al Octaviei, in care ne-a primit asa de frumos. Frumosul ala natural, care vine din suflet, din bucuria de a darui fara a astepta nimic in schimb. Gigi, sa stii ca locul ala e destul de mare pentru o petrecere in gradina. :angel: Octy e o gazda minunata. Sebesul, nu stiu daca e in miezul traseelor SCT, dar...cine stie. Oricum, iarasi am fost norocosi.  Pauza obligatorie pentru sofer transformata in popas la Octy, in gradina fermecata, ne-a facut sa ne simtim suspendati in timp. Am ras, am glumit, am mancat zmeura, caise, am baut tot ce ne-a pus Octavia pe masa, fara alcool de data asta. Am admirat, am gasit tot felul de lucruri si lucrusoare, plante si alte cele care ne-au facut curiosi sa le aflam povestea. Si, nu e de joaca. Orice vezi in aceasta casa, curte are o poveste interesanta. Eu una, n-as mai fi plecat. Multumesc Octy.

Pisica vie (ca mai erau si altele decorative :) si lenoasa  din Gradina Fermecata.

Da, uitandu-ma pe poze, am flash-uri cu toate lucrurile din program, cu plimbarea spontana din sat, discutiile cu localnicii, cu fiecare dintre voi cu care am apucat sa vorbesc pe drum...
Mor de somn si ma duc sa imi tin piciorul stang in sus. Stiu ca umflatura o sa-mi treaca, julitura, zgarieturile, vanataile o sa se vindece, dar cu siguranta bucuria de a fi vazut atatea locuri minunate, de a fi in mijlocul vostru cateva zile va ramane vie mult timp de acum inainte.

Sigur, sau cel putin asa sper si imi doresc,  mai revin cu povesti.  Dupa voi.  :angel:

Vad ca intre timp a postat si Nina, pe care o imbratisez cu tot dragul.

Ioana, vezi ca ti-a lasat Cristian adresa de email, intre postarea mea anterioara si pozele Ninei.

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline ioanabil

• Full Member
« Răspuns #184 : Marți, 11 Iulie 2017, 00:24 »
DA, MULTUMESC.
NU MA DESCURC CU POZELE, POATE MA AJUTI

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #185 : Marți, 11 Iulie 2017, 09:33 »
Ioana, vezi daca te descurci urmand indicatiile de postare de aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,540.msg126382.html#new
Daca nu, dupa ce trimite Lidia pozele, ai sa gasesti in lista adresa mea de email si imi poti trimite mie cateva sa le postez eu.

Nina, esti fantastica! Cum sa n-ai nicio durere dupa atata mers?! Ba chiar sa-ti si pastrezi zambetul ala senin si linistitor... :worthy: :faint:
Crystina2000 - mi-e cam rusine, nu te reperez dupa nickname. Poate imi dai un indiciu. Mi-am amintit ca nu e prima actiune in care esti harnicuta la feedback si postezi niste poze minunate.

Rami - observ ca esti pe cale sa intri in clubul closcutelor. Implicit inaintezi incet, dar sigur spre nivelul Golden Member. Dupa parerea mea. ;) :thumbup:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline andreuta

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
« Răspuns #186 : Marți, 11 Iulie 2017, 16:33 »
salutare tuturor,

oamenii si locurile au creat o combinatie extraordinara. inca sunt sub efectul acelei energii, nu ma ancorez in realitatea capitalei
Tania, as fi vrut sa pot sta mai mult de vorba cu tine. ma inspiri si te admir. sper sa nu te superi, daca vrei sa vorbesti,  as vrea sa stiu ce sport practici sau ce miscare fizica faci. si ma mai roade sa stiu ce ruj folosesti.. pt ca in orice moment al drumetiei tu aratai ca scoasa din cutie... felicitari!!!

va imbratisez si va doresc toate cele bune.
sper sa urmariti si cascada de mesaje de pe whatsapp

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #187 : Marți, 11 Iulie 2017, 19:48 »
Da, Andreuta si pe mine m-a fascinat de la inceput Tania. Cred ca am si intrebat-o cum de coafura, rujul si mai ales zambetul fermecator raman intacte si la cele mai inalte cote si dupa cateva zeci de km?  ;) :applause: :smitten:

sper sa urmariti si cascada de mesaje de pe whatsapp

Eu sper ca, din cascada aia, macar un firicel sa-l faceti sa ajunga si pe forum. :-\ :( :crazy2: :coolsmiley: :knuppel2:

Offline ioanabil

• Full Member
« Răspuns #188 : Marți, 11 Iulie 2017, 20:47 »
 *|*[img][/[img]

Offline Rami

• Full Member
  • Mesaje postate: 213
« Răspuns #189 : Marți, 11 Iulie 2017, 22:29 »
Buna seara tuturor, cunoscuti, sau, necunoscuti, oameni faini din SCT! ;)
Wonderland, nu am curajul sa visez la un asa statut :blush:
Sunt alaturi de voi, din mai multe motive:1.  pentru ca, tare mult am vrut sa fiu si eu cu voi acolo, Tania stie, dar, din pacate, nu s-a putut,
                                                           2. pentru ca, am oameni tare dragi, ;) :smitten: care au fost in aceasta excursie, si eram curioasa sa
                                                             vad cum a fost, ce minuni au vazut,
                                                            3, pentru ca, asa cum am mai spus, sa calatoresti, cred ca e unul din cele mai frumoase lucruri de pe
                                                             lumea asta, si eu am "calatorit", cu ajutorul impresiilor voastre si al pozelor voastre :flori:
Legat de Tania, sunt de acord cu voi, si ea stie asta, pentru ca i-am spus-o si in direct, cand am fost impreuna in Maramures, si am avut norocul si onoarea, sa-i pot fi colega de camera :yeah: E o tipa superrr, din toate punctele de vedere, suflet, aspect fizic ;)(mama mia), zambet, optimism, veselie... :applause:
Da, e o placere si o mare bucurie sa o ai pe Tania in preajma! :kissing:
Va pup cu drag, si, multumesc mult pentru pozele postate :) :D

Offline Nina Petre

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
« Răspuns #190 : Miercuri, 12 Iulie 2017, 11:07 »
  Eram foarte curioasa sa cunosc persoanele care activeaza pe forum ca indrumatori, curiozitatea mi-a fost satisfacuta si cu ocazia asta am primit si o lectie importanta de ingaduinta, toleranta si generozitate. Imi dau seama ca acest proiect rezista pentru ca e construit pe baze sanatoase, cu un nucleu de oameni seriosi ?i perseverenti, pe care te poti baza neconditionat. Da, apa trece, pietrele raman... Special las mesajul aici fiindc? chiar vreau s? intervina Wonderland sa-l puna la locul lui :)!

Offline Octy1958

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
« Răspuns #191 : Miercuri, 12 Iulie 2017, 20:27 »
Wonderland  multumesc pentru cuvintele frumoase  si va astept cu drag la un "garden party". Sunt locuri interesante de vizitat in zona Sebes cum ar fi Rapa rosie o rezervatie geologica cu forme ciudate sau Obarsia Lotrului (grad de poluare 0 !!!), barajul Oasa, toate drumetii destul de usoare. Daca treceti prin zona, cine stie unde stau (si cine afla dupa)  sper sa nu ma ocoleasca, de data asta cu alcool, palinca astepata sa fie gustata !!!  *|* :crazy2:  :happy: :thumbup:

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #192 : Miercuri, 12 Iulie 2017, 21:29 »
Ninuta, draga mea, nu faci decat sa-mi adancesti regretul ca n-am apucat sa interactionam mai mult.  :kissing: Mi-a placut de la prima ta postare, felul in care observi esenta lucurilor, exprimarea sintetica si umorul zglobiu.

Acuma, ca sa raspund provocarii tale, chiar daca as sti unde e locul, tot n-as putea sa-l duc la locul lui. N-am...prerogative extinse. Adica n-am acces la alte functii ale forumului decat cele la care aveti si voi.

Acest proiect rezista si se dezvoltat pentru ca asa, cum spui tu, e construit pe baze sanatoase. Dar nucleul central, stabil, ca sa zic asa,  e format din Gigi, care mentine spiritul originar si tine fraiele, ducand lucrurile in directia dorita de el ;D. Evident de Samiza, cu toata munca de organizare din agentie, fara de care nimic nu s-ar concretiza.  Acum 1 an au aparut si colaboratorii, insotitorii de grup.

Suntem noi, membrii inscrisi, participanti. In tranzitie pe durate mai mari sau mai scurte, depinde de fiecare.  ( ca sa-i raspund si lui @ccristians care ne ura sa ne vedem cat mai des, in cat mai multe actiuni.  :faint: Gigi stie, deci n-am o problema sa o repet, urarea mea e sa ne vedem in cat mai putine. :) Cel putin pentru cei care n-au ales constient si asumat sa-si permanentizeze statutul de singles. Se poate si asa. Nimic rau in asta. De aia suntem privilegiati cu liber arbitru).

Asa am gasit spiritul acestei comunitati - cei vechi devin, mai mult sau mai putin spontan, indrumatori pentru cei noi. Uneori suntem mai multi, alteori mai putini.

Pentru ca mi-a placut mult acest proiect, am devenit activa pe forum, in urma apelului lansat de Gigi (uau, acum vad ca e din 2013  :faint:)
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1540.0.html
Unde sunt rezultatele raspunsului la apel? Cei interesati le vor gasi, nu vreau sa para ca-mi fac reclama. :whistle:

Am devenit mai mult indrumator intr-o perioada de...gol. Cand s-a marit numarul participantilor, inclusiv a celor  n-au timp sau rabdare sa citeasca   :coolsmiley:,  cand Gigi era mai tot timpul plecat si nu reusea sa mai raspunda.

Am auzit pe cineva spunand, in Cheile Nerei, ca era curioasa sa afle cine sunt, cine e persoana care are atata timp. Raspund si acum: nu e vorba de timp, ci de disponibilitate. Daca vrei si de un fel de...loialitate fata de un proiect care mi-a oferit prilejul de a ajunge in locuri in care n-as fi ajuns singura, de a descoperi oameni noi, de a ma redescoperi pe mine in relatie cu experientele noi traite.

In ultima vreme, cu valul intrat in ultimii doi ani, m-am bucurat sa constat ca se mareste numarul celor care ofera informatii, acorda atentie noilor intrati.  ( o salut pe krondia si pe ceilalti, pe care nu-i enumar, ca ma tem sa nu scap pe cineva). Esti si tu indrumator,  ca fiecare dintre voi care are grija sa posteze impresii si imagini din actiunile la care participa.

Tot anul trecut, Gigi a lansat un soi de clasificare a membrilor SCT. De fapt era legata de o diferentiere a tarifelor, care inca n-a capatat forma finala ori generalizata, dar e utila pentru intelegerea a  ceea ce se doreste/asteapta de la noi si a intentiei de viitor a lui Gigi.
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2342.msg120578.html#msg120578

Sunt total  :offtopic:  :oops: Tu m-ai provocat.  :D

Dar ca sa inchei... L-am auzit pe Gigi de multe ori, am auzit-o si pe Lidia, am gandit-o si eu, oricat de puse la punct ar fi toate piesele din acest proiect numit Singles Camp &Travel, reusita finala e data de participanti. Sau, mai precis, de cei care formeaza majoritatea grupului, cei care dau directia.

Iar, ca sa devin on topic, in Cheile Nerei acest ingredient a fost asigurat din plin. Si cand te gandesti cat de multi am fost... Cati oameni speciali, de calitate, cu umor, cu povesti speciale, cu calitati umane deosebite. Cati oameni dornici sa se distreze si sa traiasca din plin experienta oferita.
Experienta care, in actiunile montane (iar asta n-a fost una cu adevarat montana, nu-i asa, Lidia?  ;))   nu e doar despre a cunoaste alte persoane, a vedea alte locuri, a te distra, a mai bifa o vacanta. Ci, si despre a afla despre cum reactionezi in situatii noi, cum faci fata la efort, cum te adaptezi la eventuale frustrari sau frici neconstientizate, despre cum reusesti sa-ti ajustezi asteptarile pe viitor, in cazul in care acum n-ai facut-o, despre cum reusesti sa contribui sau nu la armonia si la starea de bine a grupului, avand evident grija si la propria ta stare de bine.
Da, e in esenta, cum ai spus tu, o lectie despre intelegere si toleranta si despre cum reusim sa depasim egocentrismul pentru a ne integra in grup, ori pentru a nu lasa pe nimeni pe dinafara.

Din punctul asta am admirat intotdeauna pe insotitorii de grup (fie ca e Gigi, fie ca e Lidia sau altcineva, dar eu vorbesc doar despre cei pe care ii cunosc  :)) pentru felul calm si discret in care reusesc sa sa se  fiecare reuseste sa aiba partea lui de bucurie, pentru felul in care fac fata comentariilor sau atitudinilor care pot afecta atmosfera de grup. E o munca, un efort si un consum de energie care poate nu se vad, care poate nu sunt intelese, dar cu putina empatie....

In cele din urma depinde de noi daca suntem doar cumparatori si beneficiari ai unui pachet turistic de vacanta, fie si singles sau ne oferim ocazia de a profita din plin de ocazia de a ne imbogati portofoliul de calaltorii, dar si de a ne dezvolta in noi directii.
Clar, ceea ce ofera SCT-ul e mai mult decat un pachet turistic. Nu-i asa?
Posibil sa mai revin :), dar acum chiar ma opresc.

Intre timp am vazut ca a intrat si octy. Cu drag!  Gigi, e clar, nu? Cand treci prin zona, musai trebuie sa vezi locatia si sa explorezi imprejurimile. De palinca nu mai zic nimic, n-am gustat-o, doar visinata. Dar palinca arata ca o miere lichida, galbuie-aurie ;)

PS - Salut whatsappistii! :coolsmiley: :buck2:

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #193 : Joi, 13 Iulie 2017, 08:38 »
Hello, Veveritele frumoase si vesele! Ma roade...curiozitatea. Ati mai oprit la langosi in drum spre casa? ::) ;)

Offline ccristians

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #194 : Joi, 13 Iulie 2017, 09:25 »
@wonderland, ia-ne usor. Cred ca lumea inca mai cugeta la cele scrise de tine in postarea anterioara  (sau o fi valabil doar pt ardelenii mai domoli  :) )