Autor Subiect: Incursiune pe Cheile Nerei 6 - 9 iulie 2017  (Citit de 55261 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MVM

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
Re: Incursiune pe Cheile Nerei 6 - 9 iulie 2017
« Răspuns #150 : Marți, 04 Iulie 2017, 11:16 »
Poti sa aduci o sticla mica, desfacem capacul, mirosim si e suficient. ;)
Pentru Stefan
Intai facem cunostinta, vedem cat de sociabil esti si apoi trecem la operatiunea rasfat.
Nu intrati in panica! Aduc si eu palinca!

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #151 : Marți, 04 Iulie 2017, 11:29 »
Dupa avatar, m-as fi asteptat la Rom de Jamaica. :whistle:

Oricum, Ioana sigur a intrat deja in panica.  :2funny:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #152 : Marți, 04 Iulie 2017, 13:56 »
Lidia si Alis, mult succes! Va asteapta un grup mare, dar sper ca activ, iubitor de drumetie si dornic de distractie! S-a facut selectie si din agentie, unde s-a stiut si inteles imediat unde erau incompatibilitati cu profilul acestei actiuni, posibil insa sa mai fi "scapat" si persoane mai putin pregatite, care nu au inteles sau citit ceea ce se intampla in aceasta excursie. Sper insa sa fie foarte putine sau ideal...de loc!

Am vazut ca vremea va fi calda, 28 - 30 de grade. Adaptati-va echipamentul de munte la aceste temperaturi, neuitand insa de pelerina de ploaie. Fac cu experienta pe care o am pe acel traseu cateva precizari de care trebuie sa tineti cont:

- a plouat abundent in toata tara, pamantul este ud, riscul de a aluneca este destul de mare. Echipati-va asa cum am precizat in descrierea excursiei si pe site si pe forum, bocanci de munte. Nu ghete de oras, nu adidasi, nu alt tip incaltaminte. Talpa ghetelor de munte este profilata, eu am recomandat vibram pt o mai mare flexibilitate, cele mai multe marci au acum antigrip. Se aluneca mai greu cu asa ceva, iar daca ati tinut cont si de cealalta recomandare a mea sa aveti bete de trekking nu o sa aveti nici o grija, o sa parcurgeti usor traseul. Inca o precizare: ghetele de munte trebuie sa fie cu un numar mai mare, rodate prin casa - sa nu fie noi!!!! si obligatoriu unghiile de la picioare taiate!!!!

- fiind cald, chiar daca mare parte din traseu este pe malul apei si umbrit de vegetatie, luati-va cu voi crema de soare, sepci sau palarii de munte. Riscati sa va alegeti cu arsuri...

- asa cum am scris pe site, exista o trecere de vad, "La carlige". V-am recomandat sa aveti cu voi papuci de plastic cu care sa treceti pentru a nu risca sa va taiati in ceva.

- zona aceea este umeda, in unii ani am intalnit multi tantari. E bine sa aveti autan la voi, sa va dati pe maini.

- chiar daca este cald nu iesiti pe traseu in panataloni scurti. Riscati sa va zgariati, sa fiti piscati de insecte. Daca iarba este uda, ideal este sa aveti si jambiere.

- alimentati-va corect. Dimineata nu va infundati cu de toate, pt ca va fi greu pe drum. Este bine sa aveti la voi batoane de Snickers, energizante, dimineata recomand si un magneziu efervescent. Iar la soirea de pe traseu, daca nu sunteti bine antrenati, obligatoriu aspirina. Evitati febra musculara, care va va intepeni a doua zi si va va face traseul mult mai greu decat este

- la plecarea in drumetie sa nu uitati de apa. Sunt 2 locuri de alimentare pe trasee, dar nu va bazati pe ele. Considerati 1 l de apa.

- traseul de Cheile Nerei are cca 16 km. Nu este munte, dar nici o poteca prin parc. Are urcusuri, coborasuri, locuri in care aveti nevoie de echilibru. Se pleaca dimineata si se vine seara. Fara pauze, decat minim pt sandvici. Ceea ce trece de 5 minute, poate sa fie fatal pentru musculatura incalzita. Mi s-a intamplat mie de cateva ori cand am fost cu grupuri SC atunci cand am fost nevoit sa opresc mai mult si am suferit blocaje musculare. Eu tiu sa le depasesc, am experienta, am rezistenta la durere, dar va spun ca pt cineva care nu a trecut prin asa ceva, neobisnuit cu mersul pe km intregi, o sa fie extrem de greu sa continue. Asa ca pentru sanatatea intregului grup, Lidia nu o sa opreasca din mers sirul de drumeti pentru pauze mai mari de 5 minute. Traseul este de tip circuit, se pleaca dintr-un loc si se intoarce pe alta parte. Deci cine stie ca nu este antrenat, pregatit fizic sau cu echipamentul recomandat, ramaneti in ona de pensiune, faceti o plimbare in jur, nu va hazardati...Va creati probleme si voua si celorlalti...

Sper ca toata lumea intelege responsabilitatea Lidiei acolo si faptul ca nu este deloc usor cu un grup de 50 persoane. Este si Alis cu ea in Cheile Nerei, un avantaj enorm pt ca wonderland (asa o cunoasteti pe Alis) stie extrem de bine ceea ce se intampla aici in SC. O sa aiba si ghid local, de traseu. Suficient pentru a asigura o asistenta de traseu pt un grup de 50 de persoane. Vreau insa sa va atrag atentia ca rolul ei acolo este sa va indrume, sa va ghideze, sa se asigure ca totul este in regula. Nu sa ajute fizic, nu sa suporte mofturi, nu sa asculte "indicatiile" sau comentariile celor care nu s-au informat si acolo vor ceea ce si-au inchipuit, nu ceea ce am anuntat ca se organizeaza. Trebuie sa fie calma, eficienta, atenta. Asta inseamna ca trebuie cat mai putin sau deloc expusa la probleme ce nu ii apartin. Daca aveti vreun mofturos in grup, va rog pe ceialalti sa-i creati Lidiei o bariera prin care sa nu ajunga toate prostiile la ea...

Sa fiti constienti ca faceti parte dintr-un grup, ca exista un coordonator, ca trebuie sa-l respectati, sa-i urmati indrumarile si recomandarile. Nu faceti nimic de capul vostru pe traseu, nu depasiti sirul pt ca va place in fata. Acolo sta doar ghidul, tot asa cum coloana se inchide cu un indrumator. Asigurati-va ca ati inteles tot ce tine de traseu.

Gata, ca nu-mi place sa fac pe dadaca, pare nefiresc sa explic unor oameni maturi niste lucruri absolut normale...Dar imi fac datoria, tin extrem de mult la atmosfera, la grupuri, la Lidia. Vreau sa fie totul cat mai bine, iar Lidia motivata sa continue colaborarea cu noi, nu sa fie dezamagita de comportamentul unora...A avut 5-6 anul acesta, cu siguranta nu o sa-i mai vedeti - pt ca nu vor mai putea veni vreodata cu noi, dar pana una alta prostiile lor nu i-au fost indiferente...

Drum bun, vreme potrivita si grup cat mai fain! Sa va intoarceti cu bine, cu povesti si amintiri frumoase! Si mai bogati in prieteni!

Offline ioanabil

• Full Member
  • Mesaje postate: 240
« Răspuns #153 : Marți, 04 Iulie 2017, 18:59 »
Sa faca un pas in fata cine aduce palinca cu ea/el. :box:

Offline f-1969

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 74
« Răspuns #154 : Marți, 04 Iulie 2017, 20:30 »
Multumesc admin pentru informatii si precizari!

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #155 : Marți, 04 Iulie 2017, 20:40 »
Ioana, mai ai si....  :fight: sau :knuppel2:
Eu sunt linistita, chiar daca as vrea,  in Moldova nu se face palinca. Doar rachiu sau tuica. Deci, eu, pe loc repaus.  :angel:

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Syzygium

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
« Răspuns #156 : Marți, 04 Iulie 2017, 21:39 »
Seara buna tuturor! Wow, ce de sfaturi am primit, multumesc mult, pentru mine sunt binevenite. Cred ca am nevoie de sfaturi si pentru palinca, nu sunt obisnuita :) Daca o fi similar cu "in vino veritas", e de bine... 
In alta ordine de idei, am fost prinsa zilele astea, fac tot ce pot ca de joi incolo sa fiu 100% cu voi.
@wonderland & admin – multam fain pentru detalii si reluarea sfaturilor, pentru mine n-a fost redundant.
@noiembrie – da, Syzigium e din familia Myrtaceae, ruda  cu eucaliptul.  Si confundata cu eugenia   :)
@all – tin un ochi pe discutia cu palinca, poate invat si eu cate ceva :) ..

Offline lidia.Iasi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 418
« Răspuns #157 : Marți, 04 Iulie 2017, 21:43 »
Multumim Gigi pentru recomandari si pentru grija  :)
Vad ca tonul discutiilor pe forum e unul vesel, ceea ce ma bucura. Indiferent ca sunteti mai noi sau mai vechi in Singles Camp, imi doresc sa petrecem 3 zile faine in raiul care se cheama Parcul National Cheile Nerei Beusnita, cu drumetii, cu glume, cu dans si voie buna! Asa cum spunea si Gigi, traseele sunt destul de lungi, dar daca iubiti natura, aveti putin antrenament, echipament si perseverenta, le vom parcurge fara probleme.
Noi cei din Iasi vom pleca maine dimineata, cu popas de o noapte la Alba Iulia.
Ne vedem joi la Pensiunea Cheile Nerei. Luati si costumele de baie. Am vazut ca de anul acesta au si o piscina  8)

Offline Nina Petre

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
« Răspuns #158 : Miercuri, 05 Iulie 2017, 09:56 »
Drum bun grupului din Iasi, abia astept sa serbam ''mica unire" maine seara :)!

Offline Nina Petre

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
« Răspuns #159 : Miercuri, 05 Iulie 2017, 10:01 »
Desi mai bine zis ''mica mare unire" la cata lume urca din Alba Iulia!

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #160 : Miercuri, 05 Iulie 2017, 10:19 »
Mul?umim, Nina. Noi ne adunam incett-incet, dupa cum ne culege Lidia pe traseu. Am ie?it din Piatra Neam?. Lidia e de acord cu tine si zice ca mica unire e in seara asta, la Alba.

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #161 : Miercuri, 05 Iulie 2017, 12:07 »
Ioana, ajungem acusica. Si avem doar sticle cu apa la noi.

Offline Octy1958

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
« Răspuns #162 : Miercuri, 05 Iulie 2017, 17:19 »
 *|*Buna Lidia :D
Ai aflat unde ma culege  :slap: de pe drum in Sebes  ^-^ ? .

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #163 : Joi, 06 Iulie 2017, 07:41 »
Octy, sunt convinsa ca ai aflat deja. Cred ca toat? lumea e deja in miscare, pe direc?ia sasca romana. Noi, mai înceti?or... :) Drum bun!

Offline Tania55

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 370
  • Tineretea = puterea de adaptabilitate
« Răspuns #164 : Joi, 06 Iulie 2017, 14:31 »
Va astept cu drag in judetul Caras - Severin.  :smitten:
Va rugam sa comandati 3 cine in plus, vineri seara si sambata seara pentru resiteni.  :worship:
Lidia, Alis, Ioana, Elena si Nina, de-abia astept sa va revad.  :-*    :kissing: