Arhiva > Arhiva
Declaratie de iubire!
silviu:
Iti ziceam ca e minciuna
Cand spuneai ca eu ti-s draga,
Ca esti un impusca-n luna,
Drac ce apa o incheaga.
Si ca n-as putea vreodata
Nici a te iubi, nici crede,
C-a mea inima jurata
Nici n-aude, nici nu vede.
Siretenii de muiere
Ca sa-ncerc a ta iubire...
Dar tu trist si in tacere
Ai plecat plin de mahnire.
Haide, vino, fii cuminte,
Dac-ai fost impusca-n luna,
Eu am fost, adu-ti aminte,
Si zglobie si nebuna.
V. Micle
Ayouni:
--- Citat din: awana din Duminică, 30 Mai 2010, 17:34 --- '' Frumuseţea unui sentiment se măsoară prin sacrificiul pe care eşti gata să-l faci pentru el…” – John Galsworthy
--- Terminare citat ---
awana, am vazut mai inainte acest citat si cum din intamplare, galsworthy este unul dintre scriitorii mei favoriti, vroaim sa adaug cateva cuvinte. randurile de mai sus mi-au trezit unele amintiri mai mult sau mai putin vii... si daca ce spune distinsul nostru prieten este adevarat, se confirma, pentru ca este si cazul meu.
Ayouni:
am ceva de impartasit cu voi, dar sincer nu stiu unde sa pun povestea, e o nedumerire in legatura cu "de ce se casatoresc si fac copii oamenii", ei, nu toti, unii dintre ei. dar cum ceea ce am auzit in seara asta este o declaratie de dragoste pe dos, cred ca ar merge aici, pana la urma.
eram in timpul rutinei mele de miscare in herastrau. lume multa, perechi de indragostiti, soti cu copii mai mici mai mari, foarte frumos, roata mare se invarteste, paunii "leon, leon"... m-am asezat la un moment dat pe o banca sa ma odihnesc. in acel timp se apropia o familie, bunica, bunicul, mama tanara, frumoasa si stilata (cam 28 ani) si doua fetite superbe; de fapt fetitele mi-au atras atentia, cam la 2 si 4 ani respectiv; foarte frumos imbracate. fetita cea mica tot se ruga de mama ei sa o ia in brate, cealalta o tragea de mana... la un moment dat au oprit la doi pasi de mine sa-i aranjeze hainuita celei mari. cea mica tot incerca sa i se agate de gat; cand tanara si frumoasa mama, se ridica furioasa si spune catre mama ei "cine dracul m-a pus sa fac copii cu cretinul asta"?! desigur, am uitat sa spun, cretinul nu era de fata asa ca nu pot sa va povestesc reactia lui.
dar m-a impresionat limbajul folosit si fara sa vreau m-am gandit: sigur au fost foarte indragostiti la un moment dat, cretinul acela era lumina ochilor ei si viceversa; nu puteau sa traiasca unul fara celalalt; etc etc etc. iar acum, el, a devenit un simplu cretin...
Ayouni:
si ca sa contrabalansez amaraciunea lasata de episodul anterior, o sa va pun o declaratie fde iubire oarte frumoasa:
Pentru noaptea petrecuta pe plaja sub lumina lunii
Pentru ziua in care m-ai trecut in brate pragul casei tale
Pentru codurile noastre secrete mbtb, mum, cwtsum
Pentru nesfarsitele noastre conversatii si povesti dintr-o mie si una de nopti
Pentru surorile Bronte, John Galsworthy si Shakespeare
Pentru Pacientul englez si toate poemele de dragoste dedicate mie
Pentru magia incercuirii de sapte ori a scarabeului din Luxor, tinandu-ne de mana
Pentru zambetul cu care asteptai sa ma trezesc in fiecare dimineata
Pentru mangaieri, saruturi si imbratisari, perfecta uniune dintre noi
Pentru posibilitatea de a visa cu tine langa tine,
Pentru toate astea, imi e dor de tine acum si pe toata eternitatea.
Jumatate din zilele mele nu support idea de a nu te atinge. In restul timpului simt ca nu-mi pasa daca te voi mai revedea vreodata. Nu e vorba de moralitate; este despre cat de mult poti sa induri.
Ayouni:
iar in continuare, un poem de dragoste in araba:
حسب الدستور المعدل عام أصبحتإسبانيا دولة قانون إجتماعية و ديمقراطية تحت نظام ملكي برلماني. الملكمنصبه فخري و رن و واحدئيس الوزراء ه الحاكم الفعلي للبلاد. البرلمانالإسباني مقسم الى مجلسين واحد للأعيا وعدد أعضاء يبل عين و واحد للنوابو عدد نتائج الانتخابات نائب.نتائجالانتخابات الأخير مباشرة منأصبحت الشعبسنوات، بينما كلسنوات، بينمايعين عنتخاباتضو من مجلس ا الشعبأيضاً. رئيس الوزراء و الوزراءيتمماعية وتعيينهمللأعيان
nu-i asa ca-i foarte frumos? eu gata sa plang cand am ajuns la partea care spune asa: قبل البرلمان اعتماداً على نتائج
;)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă