Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016

<< < (4/22) > >>

admin:
! No longer available

pinkpanthere:
Of, Gigi, nu mai trece timpul asta? Ia sa se faca odata toamna! Dupa "minunea minunata"=Azore, asta ... da ... o alta destinatie pe care o astept cu sufletul la gura. Imaginile sunt superbe. De altfel, si eu caut mereu pe net imagini din Maroc. E magnific. Abia astept. Seara buna!

admin:
Am completat mesajul principal cu descrierea unei parti din obiectivele pe care o sa le parcurgem impreuna. Am schitat si harta excursiei noastre...
Said, amicul meu din Tangier mi-a confirmat azi ca el o sa ne insoteasca, asa ca vesti bune!

10 lucruri despre Maroc:

! No longer available

ileana_b:
Maroc, frumoasa destinatie! Fascinant si plin de mister.
Acum aproape un an, sfarsit de septembrie, inceput de octombrie imi implineam si eu un vis. A inceput ca o idee, apoi ca o fixatie, datorat filmelor din anii 60 din seria Angelica (Angelica si sultanul) apoi romanelor cu acelasi nume.
Desi plecam la drum (tot un circuit) cu o mie de temeri si intrebari, fiind o tara musulmana, Marocul este o tara sigura, cu oameni prietenosi probabil nu numai cu turistii, grupul avand doi ghizi, iar in Medine mai erau tocmiti doi insotitori care aveau grija sa nu se rataceasca cineva din grup.
In Fes, Rabat si Meknes au fost si acei insotitori. Frumoase Fes (mi s-a parut de departe cea mai frumoasa medina), capitala cea verde Rabat cu palate, mausolee si garzi imperiale (pozati-va cu frumosii soldati si caii lor), Meknes oras istoric, Casablanca cu faleza oceanului si marea moschee Hassan, dar de departe orasul preferat este Marrakeshul cel viu si animat. Palatul si gradinile Bahia, mormintele saadiene, piata Gemaa el Fna unde veti zabovi mult si bine. Veti manca produse bune si proaspete din carne facute pe loc, veti bea sucuri din tot felul de fructe bune si foarte ieftine, veti manca fructe de cactus cu gust minunat, veti privi la spectacolul de dans al cobrelor si la obraznicia maimutelor, veti cumpara produse din piele ieftine si bune, tocmindu-va la sange, veti cumpara curmale aromate, moi si  proaspete, atunci fiind perioada de cules, si doamnele e musai sa se picteze pe maini cu frumoasele arabescuri facute rapid si ieftin de femeile din piata, tot tocmindu-va aprig. Daca puteti vedeti si un spectacol Fantasia este frumos, caii fac  spectacol noi din pacate nu prea am avut parte, in acea zi a plouat torential, un adevarat potop si nisipul din ring era un adevarat noroi. In oras nu mai plouase de 2 luni!
Eu am mai trecut si prin canionul Todra, pe la poalele muntilor Rif, prin muntii Atlas prin transfagarasanul lor unde temperatura scazuse la 10 grade, am vazut fortareata Ait ben Haddou si frumosul oras cetate Essaouira unde a fost cea mai nesuferita umezeala, oceanul aproape ca nu se vedea desi era la doi pasi, si am trecut spre Sahara prin asezari si orase rosii si gratii la feresti, specifice zonelor rurale si nu numai, in Sahara avand bucuria plimbarii la rasaritul soarelui pe dune de nisip rosiatic.
Nu am avut bucuria vederii orasului cetate prin care veti trece voi si nici nu am zabovit in Agadar decat 24 ore, de unde datorita unei bai in ocean la o ora foarte tarzie si combinata cu ploaia din Marrakesh m-am ales cu o pneumonie care m-a chinuit toata iarna.
Agadar este o moderna statiune la ocean cu hoteluri care mai de care, resorturi de rasunet cu parcuri si flori minunate raspandite peste tot.
Bucurati-va de frumoasa calatorie si ia la ia la! Indemnul ghidului!

pinkpanthere:
Multumim pentru frumoasa prezentare. Foarte binevenita. Eu una ... abia astept sa treaca vara, sa vina octombrie.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă