Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Viena romantica si traditionala. Parfumul viilor din Burgenland 7 - 12 mai 2016
admin:
Urmatoarea oprire a zilei, Heiligenkreutz, o abatie de care am scris un scurt articol aici pe forum...Nu am zabovit mult pe acolo, o vizita scurta in biserica unde era slujba, apoi am urcat pe drumul crucii...
admin:
In Neusiedel am See Seewinkel Nationalpark:
admin:
In prima zi la Schoennbrunn am vazut la Schoennbrunn latura de palat in care a trait printul Rudolf, fiul lui Franz Joseph si a lui Sissi. Langa, se afla gradina care-i poarta numele, asta pentru ca apartamentele sale dadeau acolo...
A doua zi am ajuns mai intai la Mayerling, locul dramei, acolo unde printul s-a sinucis impreuna cu iubita sa Maria von Vetzera...Din ordinul imparatului castelul de vanatoare s-a daramat si in locul acestuia s-a construit o manastire pentru maicutele carmeline. Care sa se roage pentru sufletul lui Rudolf....Din toata constructia a ramas doar camera de ceai, care aminteste de vremurile bune ale locului in care cei din familia imperiala isi petreceau uneori zilele, unde se vana, se desfata in natura minunata ce inconjoara. Trist si dramatic ceea ce s-a intamplat acolo...si totul este ingropat in cel mai adanc mister. Doar o mana de oameni au cunoscut adevarul...care nu stiu daca il vom afla vreodata..
Am privit poze, am parcurs documente, scrisori si cred ca in mintea fiecaruia dintre noi era acelasi lucru...Cum doi oameni atat de tineri, atat de bogati si de frumosi si-au putut alege un asemenea sfarsit?
De la Mayerling am plecat intr-un loc minunat: Laxenburg. Este locul in care Franz Josef si Sissi si-au petrecut luna de miere si au avut primii doi copii, printre care si pe Rudolf...Am ajuns astfel sa vedem pe rand locul in care a trait, apoi in care a murit si in final cel in care s-a nascut printul.
Nu este o destinatie turistica din circuitul principal si fiind situata in afara Vienei, nu este inclusa decat foarte rar de agentiile de turism organizatoare de circuite. Pacat pentru ca este un loc absolut minunat. Un parc imens, sunt acolo vreo 200 de hectare de padure, poienite, gradini...In mijloc un lac, iar pe acesta, o insula. Acolo habsburgii au construit un castel muzeu, in care au adunat o multime de lucruri rare. Decoratiunile, arhitectura sunt toate lucrate in cel mai mic si fin detaliu...Parcurgerea pe interior te aduce in fata unor capodopere...Am ajuns si noi la timp sa le vedem, spun la timp pentru ca au doar cateva ore de vizitare in fiecare zi...si cum noi iesisem de Mayerling mai tarziu decat calculasem , am gonit un pic pentru a ajunge la 15.00, ultima intrare...A fost extraordinar sa revad vitraliile (cred ca sunt cele mai fine si mai vii pe care le-am vazut undeva in lume...), tapiteriile de piele, tavanele casetate, portretele imparatilor...
In parc era o multime de lume, vienezii iesisera sa respire aerul placut de primavara in padurea ce inconjoara castelele...Sunt o multime de alei pe care te poti plimba, sunt zone in care poti savura un wiener wurst langa o bere, altele in care poti inchiria o barca si sa te plimbi pe parc...Ce am remarcat din nou, este modul discret in care toata lumea se bucura de natura...Nu tipete dupa copii, nu alergaturi bezmetice si nici chiote...Se plimbau in grup sau familie, radeau, povesteau, dar nimic strident incat sa deranjeze pe cineva din jur...Vom ajunge oare asa vreodata? Sa intelegem ca nu doar persoana noastra conteaza, ca trebuie sa tinem cont si de cei din jur nu doar de noi? Ca cei mici se educa prin exemplu nu prin urlete si tipete?
admin:
Ultima oprire a celei de a doua zi a fost la Baden, o renumita si veche statiune...Aici venea toata aristocratia austriaca si cea maghiara chiar si Napoleon a facut o pasiune pentru acel loc...Acum este locul preferat de relaxare a vienezilor...cu bani.
Ne-am plimbat pe stradute, prin parcul cazinoului, am intrat sa vedem ce lume e inauntru si destul de neasteptat am gasit ca locul era plin ochi de oameni veniti sa joace la ruleta sau black jack...
Am si mancat la o terasa acolo, vazusem ca au sparanghel cu hollandaise si cum este plin sezon de recoltare a acestei legume stiam ca o sa mananc ceva foarte proaspat si delicios...Asa a fost, mi-a placut grozav...
admin:
Continui cu fotografii din Baden...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă