Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Viena romantica si traditionala. Parfumul viilor din Burgenland 7 - 12 mai 2016

<< < (3/8) > >>

Rentzi:
Bruno, este asa de tarziu, ca devine devreme....

admin:
Hai ca ne apropiem.... :) Acum nimic nu mai este relativ, avem cuantificarea....o numaratoare care bate...poc-poc-poc-poc...

M-am uitat acum pe vreme, vad ca o sa avem timp excelent, cca 20 de grade cu soare, sper ca prognoza sa se pastreze...

Despre program: intalnire un pic mai repede decat era anuntat initial, ora 5.45 pe aeroportul Henri Coanda, zona Plecari Internationale, Cafeneaua Lavazza, din dreapta incaperii principale. Zbor Bucuresti – Viena. OS 768 L 07MAY  OTP - VIE HK1  Decolare din Bucuresti 08:00 Aterizare in Viena: 08:45. Din aeroport o sa inchiriez microbuzul care ne va ramane pe toata perioada excursiei. o sa incarcam bagajele si mergem la hotel. Check in-ul  nu este posibil pana la ora 15.00, dar lasam bagajele in zona de receptie, au un loc in care sunt in siguranta.

In jur de 11.00 plecam spre Palatul Schoenbrunn, o sa parcam undeva in spatele lui, deasupra gradinii zoologice. Vreau sa va fac plimbarea cat mai usoara, sa coborati de la Gloriette, nu sa urcati. O sa urc doar eu dealul inapoi sa aduc microbuzul in fata, sa va iau din fata palatului, dupa terminarea vizitei. Avem timp suficient la dispozitie astfel incat va propun vizitarea gradinilor, Grand Tour-ul (40 de camere) de palat si gradina zoologica. Pentru Grand Tour primi un audio ghid in limba romana sau in...italiana. :). Grand Tour costa 16.40 EUR iar gradina zoologica este 18,50 EUR. Nu este chiar ieftin biletul la Tiergarten dar va asigur ca merita...Este cea mai veche gradina zoo si este spectaculos de frumos amenajata.

Palatul Schönbrunn - odinioar? re?edin?a de var? a familiei imperiale - este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice în stil baroc din Europa. Este în posesia Dinastiei Habsburgilor din anul 1569. În anul 1642 so?ia împ?ratului Ferdinand II a comandat construirea unui palat de var? ?i a denumit aceast? proprietate pentru prima dat? "Schönbrunn". Palatul ridicat dup? asediul turcesc din anul 1696 ?i parcul au fost reamenajate fundamental de Maria Theresia dup? anul 1743. În cea mai mare parte a anului Habsburgii au locuit în nenum?ratele înc?peri de care o familie imperial? cu numero?i membri a avut nevoie pe lâng? spa?iile reprezentative.

In anul 1830 s-a nascut aici imparatul Franz Joseph, cel care s-a casatorit cu fermecatoarea Sisi si care a domnit in perioada 1848-1916. Monarhul si-a petrecut ultimii ani de viata numai la palat, care a trecut in administratia noii republici la doar doi ani dupa moartea sa. Astazi, palatul face parte din patrimoniul cultural UNESCO, datorita importantei sale istorice, amplasarii sale unice si splendidului sau mobilier.

Palatul are 1441 de incaperi; dintre acestea, doar 45 pot fi vizitate. Mobilierul si decoratiunile interioare in stil rococo (in special stucaturi albe cu ornamente de frunze din aur de 14 karate) sunt completate de candelabre de cristal de Boemia si de sobe de portelan.

Incaperile de locuit si cele de lucru ale imparatului Franz Joseph sunt simple si neornamentate; cu atat mai luxoase par camerele de protocol si cele ale musafirilor. In Sala Oglinzilor a concertat Mozart pe vremea cand era un copil-minune, in varsta de numai sase ani.

In Cabinetul Chinezesc, de forma rotunda, Maria-Theresa isi tinea conferintele secrete cu printul Kaunitz, cancelarul de stat. In camera Vieux-Lacque a tinut conferinte insusi Napoleon. In Salonul Chinezesc, decorat in albastru, imparatul Karl I a semnat in 1918 abdicarea sa de la tron (sfarsitul monarhiei). Camera Millionen, lambrisata cu lemn de trandafir si decorata cu valoroase miniaturi aduse din India si Persia, se numara printre cele mai frumoase incaperi rococo din toate timpurile. In Marea Galerie a avut loc Congresul Vienez din 1814/15; astazi serveste in ocazii speciale drept decor al primirilor oficiale la nivel de stat.

O sa avem destul de mult de mers, asa ca va recomand o incaltaminte sport, haine lejere, eventual un rucsacel in care sa aveti apa la voi si ceva de astamparat foamea. Preventiv luati cu voi la plecarea din Bucuresti 2-3 sandviciuri si un pachet de biscuiti, nu va spune nimeni nimic pe aeroport si daca simtiti ca flamanziti....apelati la rezerve.

La iesirea din palat intram in celebra Rezidentz,acolo unde se servesc cele mai bune strudele cu mere in sos de vanilie.

Apreciez ca o sa ajungem inapoi la hotel in jur de 18.00, facem check in-ul si apoi mergem sa mancam ceva in apropierea hotelului.

Programul pentru zilele urmatoare o sa vi-l anunt atunci, nu are rost sa va incarc semivacanta cu mai multe informatii....

admin:
Excursia asta am gandit-o cu desfasurare intr-un singur an...Intors insa ma gandesc si pentru anul viitor....Este pacat sa nu se vada Burgenland si ocazii oferite de altii din turism sunt foarte putine...Iar singur este costisitor si destul de complicat logistic...

Viena a fost vazuta de multi, este cunoscuta si foarte povestita...Eu am incercat sa o prezint celor cu care am fost in felul meu, sa o vada linsitit si relaxant, la pas...chiar daca uneori a fost unul mai vioi... :)

Am inceput asa cum fac de obicei, cu Schoennbrunn, coborand dealul Gloriette. Ofera o perspectiva fantastica asupra palatului, iar impactul vizual este maxim. Asa ca ne-am plimbat prin parc, am vizitat fantanile palatului, am intrat apoi pentru turul imperial...

In palat fotografiatul este interzis, asa ca apeles la imaginile altora...

Dupa, o pauza la Rezidentz, la un strudel cu mere in sos de vanilie...

admin:
A urmat gradina zoologica de la Schoennbrunn, prima din lume...O adevarata desfatare sa vezi animalutele bine ingrijite, in spatii generoase, in decoruri apropiate de habitaturile lor naturale....

admin:
Povestea mea continua cu a doua zi de excursie...Inceputa cu reintalnirea cu un prieten drag, Gami...Stabilit in Viena cu multi ani in urma, foarte bun cunoscator al locurilor, ne-a insotit cu bucurie si entuziasm timp de 2 zile...

Peisajele ce se deschid odata cu intrarea in Padurea vieneza sunt dominate de verdele dealurilor....Un parfum de liliac tarziu venea din curtile bine ingrijite, iar in liziere socul imprastia miresme de vis...Am trecut prin mici asezari, am taiat campuri si dealuri...si am ajuns la Seegrotte...

Am asteptat foarte putin, vreo 15 minute si am intrat ghidati in grota...Am trecut prin culuare sapate in roca, prin sali cu bolti inalte, acolo unde in timpul razboiului se construiau temutele avioane de vanatoare nemtesti...Si am ajuns la un lac...Apa a inundat grota sapata timp de sute de ani pentru a extrage ghips. Si acum sunt necesare pompe pentru a mentine un nivel de apa care sa permita vizitarea.

Aventura incepe odata cu urcarea in barca...Pe masura ce inaintam, peisaje fantastice, ireale ni se desfasurau in fata ochilor...Reflexii minunate, fantani arteziene imbracate in lumina, culori ce nu pot fi descrise...M-am imbatat cu imagini...

Ce m-a impresionat insa a fost povestea calutilor ce lucrau in grota. Pentru scoaterea la suprafata a minereului se foloseau caii care erau orbiti pentru a putea fi folositi in acel mediu...Sarmanele animale trageau convoaie de carucioare incarcate ce relau pe sine, altii se invarteau ani si ani,in jurul unui ax...Tragic destin...sa muncesti o viata in intuneric....

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă