Am ajuns intr-o plimbare si in Sibiu: atelierul de pictura pe lemn al Oanei Cerbu, apoi Targul de Craciun si in final cafeneaua mea preferata din Sibiu: Wien Cafe....

In plan indepartat Biserica Evanghelica, cea mai inalta cladire din Sibiu, Pasajul scarilor si Butoiul de Aur...Daca printre multe "primul" si prima" - prima grădiniţă, primul spital, prima farmacie, primul muzeu, prima grădină zoologică, prima moară de hârtie si multe altele - avem si functioneaza inca! - cel mai vechi restaurant din România: Butoiul de Aur. Se spune ca insusi Mihai Viteazu s-a ospatat acolo. Se afla la hotarul dintre Oraşul de Sus şi Oraşul de Jos, si a fost
construit in a doua jumatate a secolului al XIV-lea.
Si pentru ca am amintit de Biserica Evanghelica, cateva lucruri despre turnul sau. Este al doilea ca înălţime din Transilvania. Atunci când l-au ridicat, constructorii doreau să construiască ceva atat de inalt incat să ajungă până la ceruri. Turnul are o înălţime de 73.34 m şi în partea superioară este înconjurat, la colţuri, de patru turnuleţe mai mici semn că în Sibiu judecătorul avea drept de viaţă şi de moarte asupra supuşilor.
Turnul poate fi vizitat, din pacate insa timpul scurt in care a trebuit sa ne incadram nu ne-a permis de data aceasta sa ne bucuram de panorama....

In dreapta este Primaria, iar in dreapta, mult mai importanta din punct de vedere istoric, resedinta baronului von Bruckenthal - actualmente muzeu.