Scrise de noi > Articolele noastre
De ce sunt single?
admin:
Nu conteaza nivelul de educatie ci consistenta si modul in care a fost facuta...
Carmen, well educated determina un complex de abilitati si o adaptabilitate mai mare decat cea nativa...Daca nu s-a ajuns la anumiti "parametrii" inseamna ca modul in care s-a facut educatia nu a fost cel corect...Deci nu putem vorbi de well - educated in cazurile de persoane inadaptate... ::)
AlinaS:
Subscriu la cele prezentate de Gigi si vin cu raspunsul meu la aceasta intrebare, trecuta prin filtrul personal si dupa participarea la sesiuni/ seminarii pe tema asta:
- Oare atunci cand intram intr-un cuplu ne uitam cu adevarat la nevoile noastre? Si ma refer aici la nevoi majore care pe mine ca femeie ma fac sa ma simt implinita si fericita. Da, sunt de luat in calcul si criteriile fiecaruia dar trebuie vazut daca respectarea tabieturilor nu e cumva prea mult versus nevoile mentionate anterior
- Modul in care comunicam: ca sa fim auziti trebuie sa spunem ce dorim si sa fim cat mai specifici si nu evazivi dar conteaza foarte mult si cum facem asta pentru a nu ajungem sa-l indepartam pe celalalt; comunicarea din perspectiva nevoii mele si a ce m-ar face pe mine sa ma simt bine fara sa-l atacam/ acuzam pe celalat conteaza extrem de mult. Dar uneori dupa cele 10 ore de munca sau mai mult, dupa ce iti este mai la indemana sa preiei un ton autoritar ca mai degraba asa te-ai obisnuit e greu de controlat.
- Si in continuarea discutiei despre piedestalul masculin cred ca el isi doreste alaturi o ea fericita de ceea ce are (acel putin sau poate mult despre care se povestea in alte postari), care sa nu isi doreasca sa-si schimbe partenerul, care sa nu ii spuna ce sa faca el ca barbat ci pe care sa-l inspire prin modul ei de a fi, prin feminitatea de care vorbea Gigi
Si trecand mai departe la intrebarea ce isi doreste o single high educated eu spun asa, un el:
- matur care stie sa ofere dragoste si nu este centrat doar pe el
- stapan pe propriile decizii
- cu ceva romantism la indemana :-)
- care este langa tine si la bine dar si in momente/ perioade mai dificile
almi_gabi:
Interesant subiectul si frumos scris de cei care au postat anterior.
Intr-adevar apare intrebarea - " Stim oare cu adevarat nevoile noastre care ne fac fericiti si impliniti, care ne asigura confort intr-o relatie (si ma refer atat la femei cat si la barbati) sau oare alegerea unui partener de viata se bazeaza mai mult pe dorinta ca el/ea sa stie ceea ce ne dorim si implicit sa ni le asigure?" - si daca partenerul nu reuseste in totalitate, de aici sa apara nemultumirea fata de partener. Oare asteptarile pe care uneori le avem fata de celalalt nu sunt prea mari?
Nora SR:
Incerc si eu un raspuns la intrebarea mai mult sau mai putin retorica a admin-ului: ce ateapta o high educated single de la un cuplu... Cred ca nu cauta altceva decat a cautat inainte de a fi high educated... Cred ca nevoile profunde ale fiecareia (ca sa raman pe planul feminin, desi cred ca e perfect valabil si la domni) sunt si raman aceleasi pe parcursul vietii. Doar experienta ne face sa le mascam sau sa le imbracam in forme sofisticate care par a fi apanajul unei dotari intelectuale peste medie. Cred sincer ca o single isi doreste aceleasi lucruri la 20, la 30 sau la 40 sau peste. Exista femininele care manifesta, daruiesc si asteapta protectie, forta, un idol caruia sa i se dedice si care sa o desavarseasca prin simpla existenta, care sunt fericite sa stea in umbra si sa il ajute pe partener sa isi duca misiunea la bun sfarsit, femeia copilot, pe care poti conta o viata, iar pe de alta parte cred ca sunt feministele care au nevoie de un partener care sa le permita sa se realizeze pe planurile prioritare, care sa le inteleaga si sa le fie alaturi cu statut de print consort. Cred ca in fond cuplul este si va ramane amestecul omogen si echilibrat de masculin si feminin, in care fiecare dintre parteneri se simte minunat in pielea lui si in statutul pe care si l-a asumat. Cred ca singurul lucru esential este sinceritatea si naturaletea, bucuria de a fi tu insati / insuti. Nu in ultimul rand, e foarte important sa poti intalni oameni care, ca si tine, sa fie ei insisi, cu care sa poti face schimburi autentice de valori, carora sa le dai sansa sa te cunoasca asa cum esti si care la randul lor sa iti ingaduie sa te apropii oricat de stangaci, timid sau stingher ai fi. De aceea cred ca ne gasim aici la locul potrivit, la momentul potrivit si printre cei mai multi oameni ca noi insine.
nicoleta doina radu:
Mi-a placut articolul tau Admin si seria de comentarii care a urmat. Un raspuns la modul general cred ca e inutil asa ca formulez in cele ce urmeaza opinia mea ce anume vreau eu ca femeie cu o educatie inalta de la acel cuplu, de la cuplul in care voi intra. Am trecut prin cateva etape de viata personala si profesionala care m-au format si deformat pe alocuri...De la un moment insa am deschis ochii, pe dinauntru si am inceput sa ma vad, sa ma cunosc si sa ma bucur de mine ca om, ca fiinta, ca mama, ca fiica, ca femeie, ca prietena, ca sora...Astea toate s-au petrecut in anumite conditii bineinteles, dar cu vointa, cu asumare, cu disciplina, cu indoieli si ezitari, cu tristeti - ale mele toate - si tot asa continua. Eu sunt inca in calatoria mea catre mine doar ca simt ca de la o vreme ma am si companion de drumetie nu mai sunt doar un scop si o destinatie. Adica ma bucur de mine si de ceea ce realizez, pentru cei dragi si pentru alti semeni, in timp ce imi urmez calea. E ceva minunat. Am si nevoie dar mai ales am dreptul sa am un partener alaturi de care sa pot fi eu insami in timp ce el este la fel de el insusi. Sa ne punem reciproc in valoare in timp ce impreuna dam un sens minunat vietii noastre, aducand si altor oameni ceva bun din toate astea. Sa gustam bucuria de a trai, de a face lucruri, de a cunoaste, de a ajuta, de a calatori, de a dansa, de a bucatari, de a asculta muzica, a avea prieteni, de a impartasi experiente, de a fi din cand in cand solitari - pentru ca e sanatos asa, dar cumva impreuna, in siguranta cuplului ... multe pot fi scrise aici in lista. Din punctul meu personal de vedere acea educatie inalta e valoroasa din punctul in care aduce bucurie si nu frustrare, construieste o punte si nu ridica un zid, gaseste cu creativitate noi posibilitati si nu inchide comunicarea. Intr-o relatie ca si in comunicare lucrurile se intampla la ambele capete sau deloc. Efortul unuia singur oricat de performant ar fi, e sortit esecului daca celalalt nu mai aude, nu mai asculta, nu mai intelege ce a ascultat sau a auzit, nu mai comunica, nu mai sprijina, nu mai contribuie, nu mai traieste in acea relatie...fiind deja in alta.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă