Scrise de noi > Articolele noastre

De ce sunt single?

<< < (2/7) > >>

admin:
Andy Szekely: Cei patru dragoni relaționali

Ca într-un joc de DOMINO, relaţiile disfuncționale trec prin patru faze care se declanşează secvenţial şi se finalizează cu aşa-numita „singurătate în doi”. Aceste faze au caracteristici bine definite şi, odată înţelese, pot fi evitate. Eu le numesc ”dragoni ai manipulării” pentru că au o natură periculoasă şi… „ascunsă”. Continuarea articolului:

http://www.andyszekely.ro/cei-patru-dragoni-relationali/

CarmenT.:
buna ... sunt "noua" aici, ceva cam dezorientata si  oarecum nedeprinsa cu exprimarea elocventa  si plina de miez fata de o "tema data" ... dar am simtit nevoia , citind textul postat de catre admin "de ce suntem single" sa ridic doua degete - ca la scoala - - si sa scriu:
- care sunt , cu precizie, trasaturile unui/unei single high educated male/female? - asta ca sa stim, in mod cinstit, despre cine povestim in cunostinta de cauza ...
- nu ma pot gandi cu obida la efectele luptei pentru emanciparea femeilor, pentru drepturile femeilor, mai mult sau mai putin egale cu ale barbatilor, din ultimele doua-trei secole ale mileniului trecut; era in natura firii ca aceasta lupta sa se desfasoare si chiar sa inregistreze cateva victorii pe ici pe colo; altminteri barbatii ar fi ramas singuri in cursa nebuna dupa progres alergand sa prinda locul doi.... ma gandesc cu duiosie la aceasta lupta, cu recunostinta, deoarece SI fara aceasta, de pilda, n-am fi noi pe aici, alunecand prin spatiul virtual si "spargand opinii" :) ... scuzati tonul nu prea optimist si diafan

admin:
Carmen nimic nu e precis, foarte conturat si exact pe lumea asta...Decat cifrele... :)

Un profil de hight, mai corect well sau highly educated person, defineste o persoana a carei educatie ii da posibilitatea unei interrelationari si a unei prestante corecte in societate. Calitati si abilitati de comunicare si de socializare castigate prin educatie...

CarmenT.:
frumos spus
ar fi ceva adevar in cele scrise de tine, admin, daca-mi permiti
sa stii insa, ca eu am intalnit very well educated oameni, care erau aproape complet straini de tainele relationarii, comunicarii cu semenii ... de unde ma gandesc, ca totusi tine de o abilitate personala, de o capacitate pe care o ai sau nu .... sunt deasemenea multe (mult prea multe) exemple de less educated (sau not at all ...) persoane care "comunica" exagerat, pe baza de: tupeu, inconstienta si/sau o supraestimare bolnavicioasa ...

ella:
Chiar voiam sa postez ceva in genul celor spuse de tine, CarmenT. Si eu cred ca nu neaparat nivelul de educatie ne da(noua, oamenilor) garantia de a sti cum sa comunicam unii cu altii...Poate daca ne-am educa strict in sensul acesta, sa invatam cum sa comunicam si chiar si atunci , fiecare am "aplica " tot dupa bunul plac, adica cum vrem, cum intelegem sa ne purtam unii cu altii.O dovada in acest sens (poate ca nu e cel mai bun exemplu) ar fi viciile;te-ai astepta ca un om educat sa nu cada prada acestora...ai alte pretentii de la un om educat decat de la un "muritor " de rand si , totusi...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă